Mariusz 72 Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Witam Trochę pośnieżyło więc też mi się śniegu zachciało... Spróbuję coś wycisnąć z tych starych ulepków. Figurki stare ale całkiem fajne. Wczoraj poskładałem. btw jakby ktoś miał zbędna taka naklejkę to przyjmę z wdzięcznością "3a poduny" Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 A jaka skala i czy mus być koniecznie taki napis??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 @Mariusz 72T-70 to chyba Techmod? Też jakiś czas temu robiłem tę padakę, a w sumie to nawet obydwie, T-60 i T-70:) Co do napisu, nie wolisz zrobić pędzlem od ręki lub wyciąć sobie maski i machnąć aerografem? Moim zdaniem daje to lepszy efekt niż kalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) może i racja... ale jakoś do niego przywykłem (tak chyba to był Techmod 1:35... kawał szrota... cała nadzieja w opadach śniegu) Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 8 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) T-60 lekko zmodyfikowany Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Mariusz 72 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 A to bity znaczy jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Mina, pocisk czy zwykła awaria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Myślę, że przede wszystkim kreatywne radzenie sobie z utrudnieniami ze strony producenta, bo o ile pamiętam, to dał do tego ścierwa tak o 2-3 ogniwa za mało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Całkiem fajne modele się szykują, niedawno składałem T-70, całkiem przyjemnie wyszedł, podobał się na wystawie :) Co do długości gąsienic to faktycznie trzeba dopasować do otworów gąsienic zęby koła napędowego, ustawić na minimum oś regulacji koła napinającego, a osie kół nośnych muszą być na odpowiedniej wysokości czyli jak na zdjęciach, wtedy gąski maja właściwą długość.. Tak prosta konstrukcja, ze można ja maksymalnie oblachować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 Jako rzeczecie. Gąski tragiczne są. Napracowałem się, a efekt raczej mizerny. Pamiątkowe zdjęcie i t-70 pojedzie do kreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 Model T-70 Miniart w końcu dotarł. Planuję wykorzystanie też modelu Techmod... ale lekko nie będzie. Nie wygląda to dobrze Jeśli ktoś zna dobrze ten pojazd proszę o kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Taka dość swobodna interpretacja tematu ze strony producenta jak widzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Tylko którego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2021 obu jak znam życie , ja jakoś bardziej nie ufam Miniartowi po Valentine... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 18 minut temu, Greif napisał: jakoś bardziej nie ufam Miniartowi po Valentine... A czym Ci podpadła Valentyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2021 https://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/valentine/valentine2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 1 minutę temu, Greif napisał: https://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/valentine/valentine2.html Thx za sznurek..ale dłubałeś sam czy tylko sądzisz tak po lekturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2021 składalność może i jest w miarę ale merytorycznie porażka ale to na osobny temat a nie Koledze w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 Miniart bez porównania lepszy. Linie podziałów są poprawne. Wieża we właściwym miejscu. Jednak już znalazłem kilka drobnych przeoczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Witam Po względnym poprawieniu płyt kadłuba zdecydowałem się dokupić drugi model XD ... więc Techmod bb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Kilka niezbędnych poprawek wstępnych. Bedę robił wersję wczesną (do tej dioramki) i późną w niemieckim malowaniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Widzę ze się sporo dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Nie tak znowu sporo...ale może coś się ruszy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Figurka extra . Do kompletu brakuje T-70 ze Zvezdy, ma poprawną wieżę i ogólnie najlepszy jest merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi