Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2020 8 minut temu, Bzdura napisał: Czyli od środka klapy są ciemniejsze, ciekawe czy to pozostałość po przemalowaniu czołga? A nie sa to zabrudzenia od silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 16 Grudnia 2020 Share Napisano 16 Grudnia 2020 To pokrywa chroniąca wlot powietrza, nie wiem czym by się to mogło brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2020 Masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 Odnosząc się do dyskusji o korozji pokryw, poniżej zdjęcia z których czerpałem inspirację. Pierwsz pochodzi z Primeportal i dotyczy rosyjskiego czołgu w nienajgorszym stanie, drugie znalazłem na jakimś forum i jest to prawdopodobnie stary polski czołg. Na obu zdjęciach widać, że pokrywy te są podatne na korozję. Jako ciekawostkę zamieszczam też schemat układu chłodzenia, na którym widać m. in. kierunek przepływu powietrza, który jest powodem korozji. Kolega Bzdura powyżej pięknie napisał o "visual interest", czemu zeswojej strony mogę tylko przyklasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 Chciałbym się mylić, ale na pierwszym zdjęciu z "czerwonymi" klapami widzę więcej, na prawych klapach, mini niż rdzy. Ktoś je zabezpieczył antykorozyjnie. Oryginalne malowanie to raczej ta lewa górna klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 Pierwsze zdjęcie to Czechosłowacji tank drugie to nasz oba stoją pod chmurką już ładnych parę lat . Jak ktoś był w woju to wie że te pojazdy co stały na dworze to co wy jazd się pucowało a szczotka druciana minia i khaki kolor to była norma w imię zasady żołnierz się nudzić nie może niech zapier ...a .A żeby nie było kierowca MTLB WPT MORS pozdrawiam niedowiarkówOLO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Ładne zdjęcia, ładnego modelu. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Pierwszy to czech a drugi to T-55U 8315 z MPTW na Sadybie. Od ponad dekady pod chmurką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Świetny! Daj mu jakąś podstawkę. Gratuluję super udanej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi