micmal Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Mój pierwszy czołg "współczesny", co oznacza, że nie z WWII. Bardzo przyjemnie mi się kleiło ten model. Dodałem lufy Abera i klamoty Legend. Pierwszy raz malowałem AK Real Colors i jestem całkiem zadowolony. Pojazd wymalowany w barwach Marines z Pustynnej Burzy. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Ciekawy model. Barierka może zbyt czysta na pierwszym zdjęciu, ale bardzo pozytywny odbiór całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Jestem na tak!(jest też i Polski akcent jak widzę.. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez piotrkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 Model świetny. Trochę oczy bolą od ilości kolorów - ale taka uroda MERDEC'a Polski akcent - też znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 Ten polski akcent to napis TKS ?Przeglądam ma telefonie i nic innego nie widzę pozdrawiam OlO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Udany debiut we współczesności. Bardzo udany. Czołg ładnie uciorany bez przesady a i podstawka też ładnie się prezentuje. Pojawili się amerykanie i pojawiły się też śmieci po ich słodzonych napojach Jedyne ale, to nie widzę różnicy między gumowymi i metalowymi częściami gąsienic. Używałeś jakichś blaszek lub żywic w konstrukcji czołgu bo zastanawia mnie czy Takom tak ładnie zdetalował rączki na bocznych zasobnikach? Z polskich akcentów to może jeszcze spękany asfalt? Podobno nasi tam drogi budowali Edytowane 21 Grudnia 2020 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 10 minut temu, TAW napisał: ... zastanawia mnie czy Takom tak ładnie zdetalował rączki na bocznych zasobnikach?... W modelach Takoma i AFV rączki są osobno doklejane do zasobników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Współczesny pojazd, choć czołg. Podobają mi się efekty brudzenia, eksploatacji. Toboły też fajne i nareszcie są dodatkowe elementy troczenia tych gratów. Klimat jest. Pytanie techniczne- czy ten czołg nie powinien mieć jakiejś anteny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Dla oka - rewelacja. Za malowanie, brudzenie i ogólnie kolor modulejszym masz 6+. Model wpadłby w oko chyba każdemu, wyróżniałby się na każdej wystawie! Efektowny jak mało która praca w oststnim czasie! Inna sprawa to podejście merytoryczne - zarówno detale jak i przerysowane kolory. Tutaj każdy sam może ocenić. Nie piszę tego, żeby wytknąć to czy tamto, tylko zwrócić uwagę na to, o czy często też dyskutuje się na tym forum. Moim zdaniem budujemy modele efektowne (jak ten, na 6+), albo redukcyjne konkursowe (tam by trzeba te kolory chyba dość mocno przygasić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Witam, w Nowym Roku!. Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Copycat z barierką to przyznam miałem problem jak ją wybrudzić. Zastanawiałem się nad rdzą, zaciekami, ale jakoś na fotkach z Kuwejtu, Iraku, którymi dysponowałem, nie było widać takich śladów. Pozostałem zatem wyłącznie przy pudrach Tamki. Piotrkur, polski akcent dodany zupełnie nieświadomie. Tylko nie wiem czy chodzi o TKS, czy pęknięty asfalt :). Martinello wielkie dzięki . TAW, te śmieci, to taki trochę akcent umieszczony po to, by coś się jeszcze działo na podstawce, bo z rzeczywistością, to wcale niekoniecznie ma wiele wspólnego. Może na zdjęciach tego nie widać, ale gumowe części gąsienic malowane Vallejo Dark Rubber, natomiast części metalowe...sam już nie pamiętam:) . Bazylms wielkie dzięki. Makinen w kwestii anteny, dzięki za przypomnienie. Jasne antena powinna być i to elegancko wygięta w łuk. Do dorobienia. Tobołki zawsze mocuję dodatkowo do powierzchni pojazdów. Czasami o tym zapominamy, a to dość istotna rzecz. Mandrivecs, bardzo dziękuję za opinię. Cieszę się, że model się podoba. Dyskusja o tym czy nasze modele powinny być efektowne, czy redukcyjne jest chyba tak stara, jak pytanie o to co było pierwsze jajko, czy kura :). Ja wybrałem raczej drogę efektywności, nie twierdząc bynajmniej o jej wyższości. Pewnie tak jest jak piszesz o konieczności przygaszenia kolorów. Nie wiem, ale cieszę się, że się Tobie podoba. Z uwag generalnych co do modelu to muszę powiedzieć, że bardzo fajnie składało się ten model. Pierwszy raz do malowania skorzystałem z farb AK Real Colors dedykowanych do amerykańskiego sprzętu współczesnego i muszę powiedzieć, że bardzo dobrze mi się nimi malowało. Do zrobienia asfaltu wykorzystałem masę AK Terrains Asphalt i muszę powiedzieć, że jest to fantastyczny produkt, godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikita11 Napisano 14 Stycznia 2021 Share Napisano 14 Stycznia 2021 Polskim akcentem może być malunek skorpiona,toć to lustrzane odbicie malunku na Shermanach 4.Pułku Pancernego PSZ,no może trochę przekrzywione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi