copycat Napisano 4 Maja 2021 Share Napisano 4 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Maja 2021 Autor Share Napisano 5 Maja 2021 Zrobiłbym takiego, gdyby tylko ktoś produkował tą trzylufową Zastavę - na dłubanie jej od podstaw się nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 No mi chodziło wstawiając to zdjęcie, jak oni traktowali te gumy. Jakieś kolory bezpośrednio na gumę, nie zawracając sobie głowy dokładnym jej zamalowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Maja 2021 Autor Share Napisano 5 Maja 2021 To to ja rozumiem i wiem, zastanawiam się po prostu jak ta zasada konkretnie ma zastosowanie do tego wozu. To znaczy - co tak właściwie widać na tych pikselowatych zrzutach ekranu i jak to zinterpretować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Maja 2021 Autor Share Napisano 18 Maja 2021 Cześć, Coś i tu ruszyło się do przodu. Model dostał surfacer, poprawki baboli i jeszcze raz surfacer + czarna tamijunia w zakamarki. O dziwo, albo mój próg wrażliwości się zmniejszył(najpewniej), albo miałem szczęście, bo nie było dużo baboli do poprawiania. Potem wszedł zielony... i okazało się, że de facto do pomalowania jest tylko szoferka i tył oraz wnętrze paki, bo reszta będzie pozasłaniana. Szukam sobie inspiracji na pomalowanie stalowych blach na boki paki, bo nie miałem za bardzo na nie pomysłu, ale coś tam już się rysuje w głowie. Może zdążę w tym tygodniu wygospodarować chwilę czasu i pomaziać płyty, gumy i plandekę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 Cześć... Życie, życie jest nobelon... Nie udało się ogarnąć malowania całych płyt i gum, ale przynajmniej mam bazę na metalu. Umyśliłem sobie, że pewnie dopancerzenie zrobili z płyt gdzieś składowanych i prawdopodobnie, być może, kto wie, nie zabezpieczanych antykorozyjnie. Coś powiedzmy jak tu: No więc wziąłem Lajfkolorki i umaziałem sobie taką bazę, na którą zamierzam położyć jakieś zielone kolorki i trochę je zedrzeć. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Pozdrowienia! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 pomysł ciekawy ale wydaje mi się że do przemyślenia będzie teraz mocowanie ---> płachtę gumo to można byle wkrętami mocować a pod taką blacharkę gdzie masa całkiem inna to już muszą być jakieś konkretne zaczepy żeby się chociażby nie urwała podczas jazdy w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Maja 2021 Autor Share Napisano 27 Maja 2021 Zaczepy/mocowania dobrze widać na zdjęciach z poprzednich etapów, myślę, że nic by się tu nie urwało, bo jest to rozwiązanie żywcem zerżnięte z innego TAMa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2021 Zbiorczy raport z kilku posiedzeń. Pomalowałem wstępnie gumę i osłony metalowe na pace... ... ale kolor blachy mi się nie podobał, więc dołożyłem nowe odcienie i podmalowałem plandekę... Guma też dostała jeszcze jakieś kolorki. Pozdrowienia! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Czerwca 2021 Share Napisano 11 Czerwca 2021 Jestem na tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Czerwca 2021 Share Napisano 11 Czerwca 2021 Cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Lipca 2021 Autor Share Napisano 1 Lipca 2021 Cześć, Przy TAMie też posunęło się nieco do przodu. Model zyskał wash, delikatne obicia i nieco rdzy. Podwozie usyfiłem tyle o ile, bo i tak prawie nic nie będzie z tego widać. Dzięki temu mogłem przykleić na miejsce koła i ciężarówka zaczęła wyglądać jak ciężarówka. Zmaltretowałem też nieco boczne osłony, żeby móc je w kolejnym kroku przykleić na stałe... Pozdrowienia! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 Cześć, Praktycznie wszystkie elementy dopancerzeń na miejscach, poza płytą na okno pasażera. Cioranie przebiegało następująco. - Buff+ szary na lakier do włosów + drapanie - mgiełka z kolorów dust Lifecolor - pstrykanko z pędzelka specyfikiem Light Dust Ammo Wnętrzem paki się jeszcze praktycznie nie zajmowałem... bo mi się nie chciało. Powoli maluję bambetle i przy okazji umiejscawiania ich zajmę się jeszcze ławkami, kurzeniem, itd. Pozdrowienia! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 Obserwuję od dawna Twoje bałkańskie tematy począwszy od ZSU i muszę stwierdzić, że wychodzą Ci na medal. Naprawdę cieszą oczy. Brawo, oby tak dalej. . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Lipca 2021 Autor Share Napisano 10 Lipca 2021 Wykoncypowałem sobie taką prostą i małą podstaweczkę, ale żeby nie było całkiem prosto, to jest siatkowany płotek a'la polskie RODOS. Pozdrowienia! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 Ujeżdżona podstawka! To lubię! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 Bajka jak zawsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 23 Lipca 2021 Autor Share Napisano 23 Lipca 2021 Cześć, TAM też bliżej końca niż dalej. Umiejscowiłem 95% bambetli na miejscu. Do wymiany pójdzie jeszcze ta niby-płachta namiotowa w kamo JNA, bo spieprzyłem z nią robotę przy układaniu. Ale mam drugą. Podstawka podmalowana też we wstępne kolorki, choć koleiny są jeszcze za ciemne i nad tym jeszcze będę pracował. Pozdrowienia! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 23 Lipca 2021 Share Napisano 23 Lipca 2021 Wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 autko świetnie się prezentuje mała uwaga do podstawki - jeśli te płyty pod furtką to mają być "chodnikowe" betonowce to stanowczo za ciemne ! Taki kolor mogłyby mieć ewentualnie zaraz po długotrwałym deszczu ale to wtedy i druga by musiał być robiona "na błotno" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 4 godziny temu, M.A.V. napisał: autko świetnie się prezentuje mała uwaga do podstawki - jeśli te płyty pod furtką to mają być "chodnikowe" betonowce to stanowczo za ciemne ! Taki kolor mogłyby mieć ewentualnie zaraz po długotrwałym deszczu ale to wtedy i druga by musiał być robiona "na błotno" ... ale podstawka jeszcze nie jest pomalowana ani kropelką farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 4 minuty temu, Kamil K. napisał: ... ale podstawka jeszcze nie jest pomalowana ani kropelką farby. aaaa... OK byłem przekonany że to już tak w kierunku "na gotowo" bo cała reszta wygląda całkiem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 Nie, nie, podstawka powoli się kończy malować, wkrótce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Lipca 2021 Autor Share Napisano 25 Lipca 2021 Podstawka podmalowana, babetle uzupełnione i poprawione. Tu też zmierzam ku końcowi. Pozdrowienia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi