Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ponizej przedstawiam nowa knwersje Hussar Productions BRDM-2 Zbik. Konwersja przewidziana do modeli Trumpetera. Nr zestawu HSR 35145

Zestaw zawiera

- kolorowa instrukcja

- czesci zywiczne do wczesnej i poznej wersji

- kola z polskimi oponami

- kalkomanie do 3 pojazdow

- toczone lufy i antena (Aber)

- blaszka (Aber)

- czesci drukowane 3D

Michal Szapowalow

Hussar Productions

HSR-35145-pic-01.jpg

HSR-35145-pic-03.jpg

HSR-35145-pic-04.jpg

HSR-35145-pic-05.jpg

• Like 4
Napisano (edytowane)

Jest już w zapowiedziach:

https://www.martola.com.pl/pl141/produkty91939/brdm_2_zbik_conversion_for_trumpeter_kits

Czy konwersja nadaje się do wszystkich  modeli? Są cztery wersje BRDM-2 Trumpetera- Erly i Late oraz chemiczny - wczesny i późny.

Edytowane przez robertmodelarz
Napisano
17 godzin temu, HussarProduction napisał:

Ponizej przedstawiam nowa knwersje Hussar Productions BRDM-2 Zbik. Konwersja przewidziana do modeli Trumpetera. Nr zestawu HSR 35145

Witam

A można prosić pełniejszy in-box zestawu i może skan instrukcji ?

Przydałoby się też wskazanie konkretnego modelu podstawowego trumpetera.

Napisano
10 godzin temu, Michal_G napisał:

Czy planujecie wersję w 1:72, do S_Modelu?  Szakala może też?

Trzeba by grupowego e-maila do Trumpetera napisać, żeby swój model przeskalowali z "35" na "72".

Myślę że szybko by się uwinęli.

Albo "skraczyk".

S-Model jest taki sobie.

Pozdrawiam, Przemek

Napisano

Witam,

Konwersje do Szakala i Zbika posiadaja czesci do wczesnej i poznej wersji. Zbudowac mozna tylko jeden pojazd z kazdego.

Praktycznie mozna uzyc kazdy model Trumpetera.

Nie planujemy zadnej produkcji w skali 1/72

Przy odcinaniu czesci drukowanych 3D nalezy uzyc tylko i wylacznie nowego skalpela i odcinac tuz przy czesci, tam gdzie podpory sa najciensze z zachowaniem maksymalnej ostroznosci.

W zadnycm przypadku nie uzywac szczypcow.

Pozdrawiam

Michal Szapowalow

Hussar Productions

• 3 weeks later...
Napisano

Kiepsko Panowie..

Najpierw ogłaszacie, jak to delikatnie należy obchodzić się z częściami drukowanymi a sami wrzucacie je " ot tak" luzem do reszty części i efekty widać na poniższych zdjęciach. Mam obie konwersję i w każdym jest taki pierdolnik....

20210226_152021.jpg

20210226_152518.jpg

20210226_152534.jpg

20210226_152816.jpg

20210226_152821.jpg

Napisano
1 minutę temu, OLO napisał:

A próbowałeś do gorącej wody i piłką odciąć nim znowu stwardnie 

??

tu żadna gorąca woda nic nie pomoże :)

chyba że chodzi Ci o sposób odcinania? aczkolwiek jak Hussar tak wszystkie zapakował, to podejrzewam, że tu nie trzeba się martwić już o odcinanie tylko o samodzielnie dorabianie tych części

Napisano

Sorry nie załapałem ,a to niezła kicha wszystko w drobny mak rozsypane. Nasz GPM jak daje wydruk to jest miękki i elastyczny i dobrze zapakowany,trzeba po obróbce tylko UV naświetlić,wystarczy słońce. Szkoda że tak samo nie zrobili

Napisano (edytowane)

Pisałem z Martolą w tej sprawie,  ponoć Hussar zdaje sobie sprawę z problemu (ktoś kto pakował dał ciała) i w połowie marca mają dosłać  te części. Ile w tym prawdy to się okaże...

Może p.Michał Szapowalow  odniesie się do tego.?

W każdym razie osobiście konwersji nie skreślam. Odlewy są ładne, bez ubytków,  instrukcja czytelna (na pierwszy rzut oka), blaszki,  lufy. Wygląda to wszystko pożądnie. W weekend może znajdę chwilę i zrobię in-box 

Edytowane przez krzychu83
Napisano
11 godzin temu, krzychu83 napisał:

Pisałem z Martolą w tej sprawie,  ponoć Hussar zdaje sobie sprawę z problemu (ktoś kto pakował dał ciała) i w połowie marca mają dosłać  te części. Ile w tym prawdy to się okaże, ale jestem w stanie im uwierzyć.

Może p.Michał Szapowalow  odniesie się do tego.?

W każdym razie osobiście konwersji nie skreślam. Odlewy są ładne, bez ubytków,  instrukcja czytelna (na pierwszy rzut oka), blaszki,  lufy. Wygląda to wszystko pożądnie. W weekend może znajdę chwilę i zrobię in-box 

Nie pisz do Martoli, mamy tu na forum użytkownika Hussar Models, niech na gorąco ustosunkuje się do sprawy!

Napisano
1 minutę temu, mandrivecs napisał:

Nie pisz do Martoli, mamy tu na forum użytkownika Hussar Models, niech na gorąco ustosunkuje się do sprawy!

No też na to liczę,  ale ja zakupiłem przez ich sklep i to im chciałem ten towar zwrócić/reklamować  a nie bezpośrednio producentowi. Moim zdaniem, pierwsze co powinien zrobić, wiedząc o takim problemie , to napisać tu i uprzedzić o zaistniałej sytuacji

• Thanks 1
Napisano

Witam,

Na poczatku chcialem przeprosic wszystkich ktorzy otrzymali polamane zestawy.

Oczywiscie bierzemy cala odpowiedzialnosc na siebie.

Wszystkie polamane czesci beda wymienione. Szykujemy nowa dostawe do sklepu Martola.

Powinna byc w polowie marca. Czesci beda pakowane w specjalna gabke, ktora powinna je odpowiedzio ochronic.

Pozdrawiam

Michal Szapowalow

Hussar Productions.

• Like 3
  • Thanks 2
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
Napisano

Kolejna zapowiedź - żywicznych kół - tym razem do BM-21:

Ural 4320 / BM-21 do modelu firmy Trumpeter- skala 1/35.

-HSR 3515

2230-entry-1-1649664346.jpg

- HSR 35157

2230-entry-2-1649664346.jpg

• Like 1
  • 3 weeks later...