HussarProduction Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Witam, Ponizej przedstawiam nowa knwersje Hussar Productions BRDM-2 Zbik. Konwersja przewidziana do modeli Trumpetera. Nr zestawu HSR 35145 Zestaw zawiera - kolorowa instrukcja - czesci zywiczne do wczesnej i poznej wersji - kola z polskimi oponami - kalkomanie do 3 pojazdow - toczone lufy i antena (Aber) - blaszka (Aber) - czesci drukowane 3D Michal Szapowalow Hussar Productions 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Jest już w zapowiedziach: https://www.martola.com.pl/pl141/produkty91939/brdm_2_zbik_conversion_for_trumpeter_kits Czy konwersja nadaje się do wszystkich modeli? Są cztery wersje BRDM-2 Trumpetera- Erly i Late oraz chemiczny - wczesny i późny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Najlepszy będzie 3 od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Wreszcie Świetna wiadomość Edytowane 7 Lutego 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Można liczyć na lepsze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 17 godzin temu, HussarProduction napisał: Ponizej przedstawiam nowa knwersje Hussar Productions BRDM-2 Zbik. Konwersja przewidziana do modeli Trumpetera. Nr zestawu HSR 35145 Witam A można prosić pełniejszy in-box zestawu i może skan instrukcji ? Przydałoby się też wskazanie konkretnego modelu podstawowego trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Czy planujecie wersję w 1:72, do S_Modelu? Szakala może też? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 10 godzin temu, Michal_G napisał: Czy planujecie wersję w 1:72, do S_Modelu? Szakala może też? Trzeba by grupowego e-maila do Trumpetera napisać, żeby swój model przeskalowali z "35" na "72". Myślę że szybko by się uwinęli. Albo "skraczyk". S-Model jest taki sobie. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HussarProduction Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 Witam, Konwersje do Szakala i Zbika posiadaja czesci do wczesnej i poznej wersji. Zbudowac mozna tylko jeden pojazd z kazdego. Praktycznie mozna uzyc kazdy model Trumpetera. Nie planujemy zadnej produkcji w skali 1/72 Przy odcinaniu czesci drukowanych 3D nalezy uzyc tylko i wylacznie nowego skalpela i odcinac tuz przy czesci, tam gdzie podpory sa najciensze z zachowaniem maksymalnej ostroznosci. W zadnycm przypadku nie uzywac szczypcow. Pozdrawiam Michal Szapowalow Hussar Productions Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Kiepsko Panowie.. Najpierw ogłaszacie, jak to delikatnie należy obchodzić się z częściami drukowanymi a sami wrzucacie je " ot tak" luzem do reszty części i efekty widać na poniższych zdjęciach. Mam obie konwersję i w każdym jest taki pierdolnik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 A próbowałeś do gorącej wody i piłką odciąć nim znowu stwardnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 1 minutę temu, OLO napisał: A próbowałeś do gorącej wody i piłką odciąć nim znowu stwardnie ?? tu żadna gorąca woda nic nie pomoże chyba że chodzi Ci o sposób odcinania? aczkolwiek jak Hussar tak wszystkie zapakował, to podejrzewam, że tu nie trzeba się martwić już o odcinanie tylko o samodzielnie dorabianie tych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Sorry nie załapałem ,a to niezła kicha wszystko w drobny mak rozsypane. Nasz GPM jak daje wydruk to jest miękki i elastyczny i dobrze zapakowany,trzeba po obróbce tylko UV naświetlić,wystarczy słońce. Szkoda że tak samo nie zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 krzychu83 - pouczająca obserwacja. Był moment kiedy chciałem to kupić ale chyba idąc drogą kolegów wydłubię sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Pisałem z Martolą w tej sprawie, ponoć Hussar zdaje sobie sprawę z problemu (ktoś kto pakował dał ciała) i w połowie marca mają dosłać te części. Ile w tym prawdy to się okaże... Może p.Michał Szapowalow odniesie się do tego.? W każdym razie osobiście konwersji nie skreślam. Odlewy są ładne, bez ubytków, instrukcja czytelna (na pierwszy rzut oka), blaszki, lufy. Wygląda to wszystko pożądnie. W weekend może znajdę chwilę i zrobię in-box Edytowane 27 Lutego 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 11 godzin temu, krzychu83 napisał: Pisałem z Martolą w tej sprawie, ponoć Hussar zdaje sobie sprawę z problemu (ktoś kto pakował dał ciała) i w połowie marca mają dosłać te części. Ile w tym prawdy to się okaże, ale jestem w stanie im uwierzyć. Może p.Michał Szapowalow odniesie się do tego.? W każdym razie osobiście konwersji nie skreślam. Odlewy są ładne, bez ubytków, instrukcja czytelna (na pierwszy rzut oka), blaszki, lufy. Wygląda to wszystko pożądnie. W weekend może znajdę chwilę i zrobię in-box Nie pisz do Martoli, mamy tu na forum użytkownika Hussar Models, niech na gorąco ustosunkuje się do sprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 1 minutę temu, mandrivecs napisał: Nie pisz do Martoli, mamy tu na forum użytkownika Hussar Models, niech na gorąco ustosunkuje się do sprawy! No też na to liczę, ale ja zakupiłem przez ich sklep i to im chciałem ten towar zwrócić/reklamować a nie bezpośrednio producentowi. Moim zdaniem, pierwsze co powinien zrobić, wiedząc o takim problemie , to napisać tu i uprzedzić o zaistniałej sytuacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HussarProduction Napisano 27 Lutego 2021 Autor Share Napisano 27 Lutego 2021 Witam, Na poczatku chcialem przeprosic wszystkich ktorzy otrzymali polamane zestawy. Oczywiscie bierzemy cala odpowiedzialnosc na siebie. Wszystkie polamane czesci beda wymienione. Szykujemy nowa dostawe do sklepu Martola. Powinna byc w polowie marca. Czesci beda pakowane w specjalna gabke, ktora powinna je odpowiedzio ochronic. Pozdrawiam Michal Szapowalow Hussar Productions. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Trzymam za słowo, bo u mnie też sieczka. Ogólnie trochę duży ścisk w tych pudełkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Martola dosłała , teraz zapakowane jak trzeba, w gąbkę, wszystko w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Marca 2021 Share Napisano 27 Marca 2021 Do mnie też dotarły! Teraz wszystko ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Kolejna zapowiedź - żywicznych kół - tym razem do BM-21: Ural 4320 / BM-21 do modelu firmy Trumpeter- skala 1/35. -HSR 3515 - HSR 35157 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Kółeczka już można zamawiać: https://www.martola.com.pl/pl141/produkty98953/ural_4320___bm_21_polish_type_wheels_trumpeter_ https://www.martola.com.pl/pl141/produkty98954/ural_4320___bm_21_russain_type_wheels_trumpeter_ Za jedną stówkę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi