wuwumaster Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: Jak mnie pamięć nie myli to ta grafika to what-if który otarł się o realizację, w sensie proponowano sprzedaż która finalnie nie doszła do skutku Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 10 godzin temu, wuwumaster napisał: Jak mnie pamięć nie myli to ta grafika to what-if który otarł się o realizację, w sensie proponowano sprzedaż która finalnie nie doszła do skutku Pozdr ww Nie tyle chodzi o tp czy. RWD 8 byl. w Hiszpanii co o oznakowanoe i malowanie. Prawdopodobnie jeden trafil (byla kiedys dyskusja na Britmodelerze z okazji pojawienia sie modelu IBG). Podobno sa zdjęcia (nigdy nie udalo mi sie na nie trafic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego W jednej z książek na temat eksportu materiału wojennego z Polski do Hiszpanii przeglądałem kwity wywozowe (SEPEWE i dwóch prywatnych spółek) i na żadnym nie było RWD-8, tylko PWS-10 i RWD-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego (edytowane) 5 godzin temu, Pires napisał: W jednej z książek na temat eksportu materiału wojennego z Polski do Hiszpanii przeglądałem kwity wywozowe (SEPEWE i dwóch prywatnych spółek) i na żadnym nie było RWD-8, tylko PWS-10 i RWD-13. RWD 9 ? jak dobrze pamietam. to i FVII3m a RWD 8 nie wiem czy nie z Portugalii trafil Edytowane 22 Lutego przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego 4 godziny temu, Pires napisał: za duzy skrot.. to ze rwd 9 byl to widomo.jest zdjecie i. z tego vo pamietam. na statecziku oryginalny kamuflaż. byl kiedys artykul w Aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Chyba jedyna monografia tej maszyny, a od niedawna jest model w 48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Właśnie dotarły do mnie, z dawna oczekiwane wspomnienia najwybitniejszego oblatywacza na świecie. Chyba nie były wydane po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Ktoś kiedyś szukał tej książki: Jest wznowienie do kupienia: https://www.avions-bateaux.com/produit/profils-avions/190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego (edytowane) Jak wszyscy wiemy, IPN kilka lat temu zapowiedział wydanie "Polski Samolot i Barwa". Do chwili obecnej, jak się wydawało, z niezrozumiałych powodów nie wydał tej pozycji. A może RG znalazł odpowiedź ??? Edytowane 26 Lutego przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego A wiadomo co jest między numerami 39 a 44? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego Dla miłośników agrolotnictwa i śmiglaków. Cena z wysyłką 90 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego 2 godziny temu, kopernik napisał: Dla miłośników agrolotnictwa i śmiglaków. Cena z wysyłką 90 zł. jak zawsze - prośba o wskazanie źródła. Ja książkę znalazłem (ale nie w tej cenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego 25 minut temu, Kon_Bar napisał: jak zawsze - prośba o wskazanie źródła. Ja książkę znalazłem (ale nie w tej cenie ) Na str wydawnictwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego 26 minut temu, Kon_Bar napisał: prośba o wskazanie źródła. Tu masz za 80zł + 14zł wysyłka https://polihymnia.pl/pl/nowosci-wydawnicze/1673-wiroplaty-nad-polami-wspomnienia-agrolotnikow-smiglowcowych-z-pracy-w-kraju-i-za-granica-oprac-maria-balicka.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 1 Marca Share Napisano 1 Marca nowość z Militariów; 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca W dniu 29.02.2024 o 19:17, Grzes napisał: A wiadomo co jest między numerami 39 a 44? Pytałem. Nie chcą na razie zdradzić. Może ktoś ma wtyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca W dniu 1.03.2024 o 06:39, hamp napisał: nowość z Militariów; Stron 63. Cena zachęcająca - od ok. 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca (edytowane) Wydało się I jeszcze: Edytowane 16 Marca przez Wymysl 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Nie nowość, ale dopiero wpadła w moje ręce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 36 minut temu, kopernik napisał: dopiero wpadła w moje ręce. Kopernik, wrzuć proszę skany do naszego tematu o szybowcach: https://modelwork.pl/topic/35277-projekt-grupowy-szybowce/page/17/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 12 minut temu, Grzes napisał: Kopernik, wrzuć proszę skany do naszego tematu o szybowcach: https://modelwork.pl/topic/35277-projekt-grupowy-szybowce/page/17/ Chodzi o zawartość, czy te fotki które tu wkleiłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Powyższe fotki będą ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca W dniu 6.03.2024 o 16:20, Wymysl napisał: Wydało się I jeszcze: Na stronie Stratusa jeszcze tego nie ma, może ślepy jestem.... Skąd ta i formacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi