Slawek_26869 Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia I znowu Kolega mnie wypierwszył Zgadzam się w całej rozciągłości z Twoją wypowiedzią. Fakt że kolorowych sylwetek maławo, ale mnie cieszy kolorowa sylwetka Gothy por. L. Rayskiego. Trzebaby było się rozejerzeć za jakimś modelem , no i za permanentnie brakującym czasem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia 24 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Trzebaby było się rozejerzeć za jakimś modelem , no i za permanentnie brakującym czasem W 72 jest tylko Roden. Kolega Myszaty walczył z nim : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia o "72" i "32" wiem że modele są, osobiście celowałbym w "48"; Techmod kalki robi (Techmod 48115), ale czy model ktoś wydał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia 6 minut temu, Slawek_26869 napisał: o "72" i "32" wiem że modele są, osobiście celowałbym w "48"; Techmod kalki robi (Techmod 48115), ale czy model ktoś wydał? Są kalki, musi być i model ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Godzinę temu, kopernik napisał: Na Tiger Meet szykowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Gotha G.V w 1:48 wydał AZ-Model w 2012 https://www.scalemates.com/kits/azmodel-az4860-gotha-gv--155355 Różnica w stosunku do G.IV była w rozmieszczeniu zbiorników paliwa. W G.IV zbiorniki znajdowały się gondolach silników, w G.V zostały przeniesione do kadłuba. O Gotha G.IV pisał też Krzysztof Sikora w miniReplice nr 81-82 i opublikował tam relację z budowy Gothy w skali 1:32 od Wignut Wings 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Dzięki za info, o "walce" Krzysztofa Sikory wiem, mam Repliki Będzie trzeba popolować na AZ-eta (choć ostatnia cena w Moje Hobby trochę straszy ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Może być trudno go upolować, ale kto wie? U mnie gdzieś w magazynku na dnie leży jedna sztuka i czeka na swój czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja Po zakupie Wilgi 1 z Ardpolu poszperałem w starych Skrzydlatych Polskach i znalazłem opis z 1961 roku i ciekawy rysunek na okładce świątecznego numeru z 1962 roku, którymi się dzielę z Sz. Kolegami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja A możnaby prosić kolegę Pires o jakiś skan o lepszej rozdzielczości bo to co jest to trochę jest słabo czytelne. Po powiększeniu razi pixelozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja W oryginale pliki są czytelne, te pobrane do forum są dużo gorsze, nie wiem czemu. Spróbuję jeszcze raz. Na tę chwilę dodaję jeszcze plan z SP z 61 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja To do kompletu - zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja To jeszcze takie z zasobów MLP, ze szczegółami kokpitu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Załączam jeszcze raz artykuł, w lepszej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Niestety widzę, że po zamieszczeniu na forum jakość plików drastycznie spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja (edytowane) W temacie Wilgi przypomnę monografię wydaną przez Stratus Wcześniejsza była wydana przez Skrzydlatą Polskę ( nie to samo ). W moim Stratusie niestety, puścił klej. Edytowane 22 Maja przez kopernik 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja Zapowiedz od Stratus. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja Coś dla fanów aggressorów MADE IN JAPAN. W sprzedaży od 29 mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja (edytowane) Nowość z Wydawnictwa Militaria Tytuł tajemniczy, będę miał w przyszłym tygodniu to napisze o zawartości https://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/militaria/mar[236257]_image_000.jpg Edytowane 29 Maja przez hamp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja 7 godzin temu, hamp napisał: Nowość z Wydawnictwa Militaria Tytuł tajemniczy, będę miał w przyszłym tygodniu to napisze o zawartości https://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/militaria/mar[236257]_image_000.jpg W publikacji omówiono malowanie i oznakowanie samolotów usn, usmc, uscg w latach 1939-1941 Praca podzielona na rozdziały : -Organizacja jednostek -Uzbrojenie lotnictwa morskiego 1939-41 -Malowanie -Oznakowanie Twarda okładka. 46 stron, 4 tabele, 14 stron barwnych sylwetek (po 3 na stronę), 48 zdjęć (są kolorowe z epoki) i 7 zestawień kolorystycznego wyróżniania maszyn w jednostkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Wielki Leksykon Uzbrojenia zapowiada na 19 września tomik o PZL 46 Sum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca (edytowane) Trochę materiałów historycznych. Co jakiś czas przybywa coś nowego. https://web.archive.org/web/20170731022643/http://www.smil.org.pl/ptl/?id=wyklady Edytowane 14 Czerwca przez DobreMzimu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Coś takiego przypadkiem trafiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 22 minuty temu, Wymysl napisał: Świetna pozycja, zwłaszcza, że jest trochę materiału zdjęciowego. Pisaliśmy o niej jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi