abtb Napisano 14 Lutego 2021 Napisano 14 Lutego 2021 (edytowane) Jest niedziela, jest kawa, jest galeria Ot, taki sobie ulep z Airfixa. Niby prosto z pudła ale "wzmocniony" zestawem Mastera - lufy i celowniki. Trochę taki "post apo" ale jakoś tak mi wyszło . Curtis P-40B Warhawk, 6 Eskadra Pościgowa z 18 Grupy Pościgowej, lotnisko Wheeler, Oahu, Hawaje, 7 grudzień 1941 (tak piszą w instrukcji ) A teraz pora na kawę Edytowane 13 Maja przez abtb 10 1 Cytuj
Xmen Napisano 14 Lutego 2021 Napisano 14 Lutego 2021 Fajny.Widać że kalki bardzo ładnie "siadły". Będzie kontynuacja serii "P"? 1 Cytuj
Moses Napisano 14 Lutego 2021 Napisano 14 Lutego 2021 To ten którym latal zben Affleck cz Matt Daemon? Jest świetny. Naprawde 1 Cytuj
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Napisano 14 Lutego 2021 5 minut temu, Xmen napisał: Będzie kontynuacja serii "P"? Będzie. Za tydzień kolejny myśliwiec wg mojej "koncepcji numer jeden" 1 Cytuj
Havoc Napisano 14 Lutego 2021 Napisano 14 Lutego 2021 Super wykonanie, gratuluje. Bardzo podobają mi się okopcenia. Jak robione? 1 Cytuj
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Napisano 14 Lutego 2021 42 minuty temu, Havoc napisał: Bardzo podobają mi się okopcenia. Jak robione? Do wykonania okopceń używam dwóch specyfików (pigmentów) - sieny palonej i czarny oksydowanie. Miejsca gdzie chcę "posmarować" psikam matem, po wyschnięciu , pędzelkiem nakładam pigment, rozcieram a resztki zdmu:bip:ę w kierunku "opływu" powietrza. Cytuj
WujekAlice Napisano 14 Lutego 2021 Napisano 14 Lutego 2021 Ładna robota, jak zwykle u kolegi z abecadłem na plecach. Tylko: A co to jest to żółte w miejscu wnęk podwozia? I dlaczego taki ściorany, chociaż to samolot bazowy z samego początku wojny (właśnie - tak szybko mu się okopcenia zrobiły?) I w kwestii formalnej - P40B to nie był Warhawk, tylko najwyżej Tomahawk, a ponieważ to było w malowaniu amerykańskim to najwyżej P40B 1 Cytuj
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Napisano 14 Lutego 2021 Godzinę temu, WujekAlice napisał: A co to jest to żółte w miejscu wnęk podwozia? Znawcy mówią, że to takie jakby płótno jest albo cuś podobnego Godzinę temu, WujekAlice napisał: P40B to nie był Warhawk, tylko najwyżej Tomahawk, a ponieważ to było w malowaniu amerykańskim to najwyżej P40B 13 godzin temu, abtb napisał: (tak piszą w instrukcji ) Zerżnąłem jak na klasówie z matmy Godzinę temu, WujekAlice napisał: I dlaczego taki ściorany, 13 godzin temu, abtb napisał: Trochę taki "post apo" ale jakoś tak mi wyszło . Jakieś jeszcze nurtujące pytania spać nie dają? Cytuj
Moses Napisano 14 Lutego 2021 Napisano 14 Lutego 2021 A to przed wojna samoloty nie latały, czy się nie brudziły? Dopiero podczas wojny im pozwolono? 1 Cytuj
kopernik Napisano 14 Lutego 2021 Napisano 14 Lutego 2021 Sklejanko czyściutkie, malowanko dopracowane, pozazdrościć pewnej ręki . Model sklejany z pudła i o to chodzi ! Nie siliłeś się na super dodatki w cenach kosmicznych ( przewyższających cenę samego modelu), to wielka nauka dla wszystkich. Model można skleić bez napinki, wystarczy trochę pracy, schludności i cierpliwości. Dla siebie wyciągam z tego modelu kolejny dowód na to , że chyba nie warto podkreślać linni podziału. Cytuj
WujekAlice Napisano 15 Lutego 2021 Napisano 15 Lutego 2021 7 godzin temu, Moses napisał: A to przed wojna samoloty nie latały, czy się nie brudziły? Dopiero podczas wojny im pozwolono? Tak, dopiero w czasie wojny im pozwolono. Wcześniej szef kompanii gonił koty że szmatami i wiadrami - "Mają się lśnić jak dupa anioła!!" 1 Cytuj
WujekAlice Napisano 15 Lutego 2021 Napisano 15 Lutego 2021 7 godzin temu, abtb napisał: Jakieś jeszcze nurtujące pytania spać nie dają? Nie, absolutnie, spałem jak niemowlę. Ale dziękuję za troskę. 1 Cytuj
abtb Napisano 15 Lutego 2021 Autor Napisano 15 Lutego 2021 Godzinę temu, WujekAlice napisał: spałem jak niemowlę. Czyli z piersią w ustach. Gratuluję i zazdroszczę 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi