abtb Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 (edytowane) Jest niedziela, jest kawa, jest galeria Ot, taki sobie ulep z Airfixa. Niby prosto z pudła ale "wzmocniony" zestawem Mastera - lufy i celowniki. Trochę taki "post apo" ale jakoś tak mi wyszło . Curtis P-40B Warhawk, 6 Eskadra Pościgowa z 18 Grupy Pościgowej, lotnisko Wheeler, Oahu, Hawaje, 7 grudzień 1941 (tak piszą w instrukcji ) A teraz pora na kawę Edytowane 14 Lutego 2021 przez abtb 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Fajny.Widać że kalki bardzo ładnie "siadły". Będzie kontynuacja serii "P"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 To ten którym latal zben Affleck cz Matt Daemon? Jest świetny. Naprawde 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 5 minut temu, Xmen napisał: Będzie kontynuacja serii "P"? Będzie. Za tydzień kolejny myśliwiec wg mojej "koncepcji numer jeden" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Havoc Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Super wykonanie, gratuluje. Bardzo podobają mi się okopcenia. Jak robione? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Bardzo ładny model, gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 42 minuty temu, Havoc napisał: Bardzo podobają mi się okopcenia. Jak robione? Do wykonania okopceń używam dwóch specyfików (pigmentów) - sieny palonej i czarny oksydowanie. Miejsca gdzie chcę "posmarować" psikam matem, po wyschnięciu , pędzelkiem nakładam pigment, rozcieram a resztki zdmu:bip:ę w kierunku "opływu" powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 P-40 bez zębów ? Oszalałeś !? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Ładna robota, jak zwykle u kolegi z abecadłem na plecach. Tylko: A co to jest to żółte w miejscu wnęk podwozia? I dlaczego taki ściorany, chociaż to samolot bazowy z samego początku wojny (właśnie - tak szybko mu się okopcenia zrobiły?) I w kwestii formalnej - P40B to nie był Warhawk, tylko najwyżej Tomahawk, a ponieważ to było w malowaniu amerykańskim to najwyżej P40B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Godzinę temu, WujekAlice napisał: A co to jest to żółte w miejscu wnęk podwozia? Znawcy mówią, że to takie jakby płótno jest albo cuś podobnego Godzinę temu, WujekAlice napisał: P40B to nie był Warhawk, tylko najwyżej Tomahawk, a ponieważ to było w malowaniu amerykańskim to najwyżej P40B 13 godzin temu, abtb napisał: (tak piszą w instrukcji ) Zerżnąłem jak na klasówie z matmy Godzinę temu, WujekAlice napisał: I dlaczego taki ściorany, 13 godzin temu, abtb napisał: Trochę taki "post apo" ale jakoś tak mi wyszło . Jakieś jeszcze nurtujące pytania spać nie dają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 A to przed wojna samoloty nie latały, czy się nie brudziły? Dopiero podczas wojny im pozwolono? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Sklejanko czyściutkie, malowanko dopracowane, pozazdrościć pewnej ręki . Model sklejany z pudła i o to chodzi ! Nie siliłeś się na super dodatki w cenach kosmicznych ( przewyższających cenę samego modelu), to wielka nauka dla wszystkich. Model można skleić bez napinki, wystarczy trochę pracy, schludności i cierpliwości. Dla siebie wyciągam z tego modelu kolejny dowód na to , że chyba nie warto podkreślać linni podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 7 godzin temu, Moses napisał: A to przed wojna samoloty nie latały, czy się nie brudziły? Dopiero podczas wojny im pozwolono? Tak, dopiero w czasie wojny im pozwolono. Wcześniej szef kompanii gonił koty że szmatami i wiadrami - "Mają się lśnić jak dupa anioła!!" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 7 godzin temu, abtb napisał: Jakieś jeszcze nurtujące pytania spać nie dają? Nie, absolutnie, spałem jak niemowlę. Ale dziękuję za troskę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2021 Autor Share Napisano 15 Lutego 2021 Godzinę temu, WujekAlice napisał: spałem jak niemowlę. Czyli z piersią w ustach. Gratuluję i zazdroszczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi