johnrambo Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Model prosto z pudła, bo przeróbki to nie moja działka. Tak dla odpoczynku wybrałem 1/16, bo wzrok mi siada chyba już powoli (40l.). Prawdopodobnie skuszę się na Wiesela jak będzie już dostępny w tej skali. Model jest prosty - tylko sama skorupa, w miarę ładne wypraski. Aktualnie szlifuję i sklejam drugą gąsienicę. Edytowane 10 Marca 2021 przez johnrambo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 ło Panie.... ale będzie wielki grzmot jakie toto jest duże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Jedynka ausf. A w 1:16 Trójka w 1:35 Edytowane 11 Marca 2021 przez enten 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Niech się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 Mój w częściach, bo druga gąsienicę chcę skończyć enten Robiłeś spaw z przodu na łączeniu wanny z płytą gdzie jest reflektor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 kadłub na ślinę póki co, nic nie przyłożyłem się jeszcze do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2021 (edytowane) Coś ruszyło w końcu Edytowane 17 Czerwca 2021 przez johnrambo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Czerwca 2021 Share Napisano 16 Czerwca 2021 Fajnie, że działasz! Dasz więcej zdjęć? No i trochę jaśniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Czerwca 2021 Share Napisano 16 Czerwca 2021 Klasyka gatunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Czerwca 2021 Share Napisano 16 Czerwca 2021 8 minut temu, robertmodelarz napisał: Klasyka gatunku: Też lubię pooglądać ten kanał czasem, taki sielski, lajtowy klimat ma, aczkolwiek trzeba przyznać że od 26 minuty to tutaj szału nie ma, tym bardziej że w tej skali to dość duży model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Trochę nie poszło mi po myśli, jest parę błędów- ale idę na łatwiznę i po prostu porobię klasyczne modele redukcyjne, bez niesamowitych przeróbek i malowań . Na tą chwilę to tylko dwa kolory są, teraz czas na lakier bezbarwny, kalkomanię i jakieś postarzanie. Edytowane 17 Czerwca 2021 przez johnrambo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2021 enten - jak Twój ? Gotowy już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Ostatnie zdjęcie oddaje aktualny stan jedynie co dokupilem dodatków i koła fcmodeltrend. Ps. Mam jeden komplet kół na zbyciu, w dobrej cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2021 Enten działaj - szkoda czasu, życie szybko leci Spojrz na Robertmodelarz - co tydzień ma gotowe dwa modele. Ja już mam Wiesla 1/16 który czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 działam ostatnio dużo czasu zajmują mi projekty 1:1 - taka makieta z cegieł i jeden mały figurant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 Fajnie wyszły kolorki. W ogóle taki schemat bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 Po pokryciu połyskiem bezbarwnym zrobił się prawie czarny albo mycie albo rozjaśnię, poczekam tylko, aż miną upały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Pomalowany ponownie, popadało, powietrze wilgotne się zrobiło i jakoś to poszło, kolory dałem trochę jaśniejsze. Koła, gąsienice - to tylko do fotki założone na sucho. Teraz pytanie czy malować bezbarwnym połyskiem ? Czy trzeba może jeszcze rozjaśnić ? ( kolory są ciut ciemniejsze w rzeczywistości, ale tylko tylko). Później wash, jakieś zacieki i na to jakimś piaskowym przykurzyć całość ? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Wygląda o wiele lepiej niż poprzednio. Jak dla mnie to możesz już dawać lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Wieża umyta, podkład nałożony . chcialem bezbarwnym gx psiknąć i zrobiło się małe futro na powierzchni. Nie ukrywam znowu w mieszkaniu mam 28 st C. Niech to lato się kończy w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 28 to nie jeszcze nie tragedia. Hiszpanie jakoś malują... Mokre warstwy robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 A mi się podobał poprzedni odcień. Muszę temat zgłębić, zanim swoją czwóreczkę pomaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 W dniu 3.08.2021 o 20:24, johnrambo napisał: chcialem bezbarwnym gx psiknąć i zrobiło się małe futro na powierzchni. Wrzuć jakąś fotkę. Nie dla śmiechu, jeno dla przestrogi. Ten GX to błysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 17 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2021 niestety nie zrobiłem fotki, teraz poszło dobrze - tak GX 112. Niestety podczas malowania chapnąłem lakierem (mieszając aerografem i górą wyskoczyła mega duża kropla lakieru na model). Jakoś to zmyłem moze uda się zamalować dobrze. Natomiast pojawił się problem z washem - użyłem "enamel dark wash" z ammo MIG. Nakładałem cienkim pędzelkiem delikatnie i przy myciu white spiritem miejsc gdzie nie chciałem by się dostał wash - tak nie do końca to ładnie wychodzi - wash się ciągnie za pędzlem ( mimo wycierania za każdym razem pędzelka) i zostają smugi. Ktoś ma jakąś radę na to ? Być może za szybko WS wyparowuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Sierpnia 2021 Share Napisano 17 Sierpnia 2021 Generalnie z washem to sporo zależy od tego jak błyszcząca powierzchnia, czym większy połysk tym łatwiej się wyciera, no i jak"sprzątasz" nadmiar washa to przed zastosowaniem pedzla warto działać patyczkami higienicznymi, dopiero jak trafią się miejsca gdzie patyczki nie dają rady to wtedy pędzelek i white spiryt. Ps upewnij się czy wash nie jest za gęsty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi