Tap-chan Napisano 2 Maja 2021 Napisano 2 Maja 2021 Przecież w tle stoi butelka "będziesz pan zadowolony" emalii a nie "akryle syf" 1 Cytuj
DamianosPL Napisano 2 Maja 2021 Autor Napisano 2 Maja 2021 30 minut temu, Tap-chan napisał: Przecież w tle stoi butelka "będziesz pan zadowolony" emalii a nie "akryle syf" Malowane emalia tamiya Cytuj
DamianosPL Napisano 2 Maja 2021 Autor Napisano 2 Maja 2021 8 minut temu, myszaty napisał: I enamelki z tamki fuj??? Paniee humbrolami mi sie lepiej maluje niz tamka nvm dlaczego. Poprostu humbrolem mi sie lepiej maluje. Cytuj
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Napisano 2 Maja 2021 (edytowane) Każdą farbą się da wymalować model. Nawet Pactrą. Zobaczcie modele pana Despoty.Malowane farbami Valejo na których wszyscy psy wieszają. Wszystko zależy od opanowania warsztatu i przede wszystkim od przygotowania powierzchni do malowania.Taśmę przed przyklejeniem na model warto trochę osłabić. Do mycia kolega weźmie zmywacz Wamodu i po problemie. Edytowane 2 Maja 2021 przez Xmen 1 Cytuj
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Napisano 2 Maja 2021 W sumie jeżeli nie masz max. ciśnienia kolorysty, a dobrze ci się maluje humbrolkami to w czym rzecz? Przyzwyczaisz się... Cytuj
kzugaj Napisano 2 Maja 2021 Napisano 2 Maja 2021 Ale że czemu zła jest Tamka? Z tego co widzę problem był z maskowaniem a nie Tamka. Farba podciekła pod taśmę wiec masz 2 problemy źle przykleiłeś taśmę i pewnie malowałeś pod taśmę. Ale to farba przecież zła była Cytuj
_OldMan_ Napisano 2 Maja 2021 Napisano 2 Maja 2021 Nie. To wina proporcji. 6 godzin temu, DamianosPL napisał: Proporcja farba 1.25+1.25 rozcieńczalnik Cytuj
DamianosPL Napisano 2 Maja 2021 Autor Napisano 2 Maja 2021 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Nie. To wina proporcji. Z humbrola robiłem 1.5ml+1.5ml rozcienczalnika i miałem 3ml farby i elegancko sie kładła a tamiyowska 1.25+1.25 i kropi zostawały przy pierwszej warstwie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi