Tap-chan Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Przecież w tle stoi butelka "będziesz pan zadowolony" emalii a nie "akryle syf" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 30 minut temu, Tap-chan napisał: Przecież w tle stoi butelka "będziesz pan zadowolony" emalii a nie "akryle syf" Malowane emalia tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 I enamelki z tamki fuj??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 8 minut temu, myszaty napisał: I enamelki z tamki fuj??? Paniee humbrolami mi sie lepiej maluje niz tamka nvm dlaczego. Poprostu humbrolem mi sie lepiej maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 (edytowane) Każdą farbą się da wymalować model. Nawet Pactrą. Zobaczcie modele pana Despoty.Malowane farbami Valejo na których wszyscy psy wieszają. Wszystko zależy od opanowania warsztatu i przede wszystkim od przygotowania powierzchni do malowania.Taśmę przed przyklejeniem na model warto trochę osłabić. Do mycia kolega weźmie zmywacz Wamodu i po problemie. Edytowane 2 Maja 2021 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 W sumie jeżeli nie masz max. ciśnienia kolorysty, a dobrze ci się maluje humbrolkami to w czym rzecz? Przyzwyczaisz się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Ale że czemu zła jest Tamka? Z tego co widzę problem był z maskowaniem a nie Tamka. Farba podciekła pod taśmę wiec masz 2 problemy źle przykleiłeś taśmę i pewnie malowałeś pod taśmę. Ale to farba przecież zła była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Nie. To wina proporcji. 6 godzin temu, DamianosPL napisał: Proporcja farba 1.25+1.25 rozcieńczalnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Nie. To wina sprejowania na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Nie. To wina proporcji. Z humbrola robiłem 1.5ml+1.5ml rozcienczalnika i miałem 3ml farby i elegancko sie kładła a tamiyowska 1.25+1.25 i kropi zostawały przy pierwszej warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi