skikut87 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 5 minut temu, martinello napisał: Faktura wyszła genialnie, ale ... ... na drugim zdjęciu krawędzie pokryw mają "farfocle" Spokojnie to na razie na sucho przyłożone - jeszcze da się wszystko oszlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Tak jak pisałem do faktury ja mam taki zestaw: Konsystencja po nałożeniu na element i kąt po jakim ja uderzam pędzlem -oczywiście oczyszczam go z nadmiaru masy zanim zacznę klepać blachę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Z Nitro próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 20 godzin temu, zyziek napisał: Z Nitro próbowałeś? Nigdy, tak się zastanawiam czy nitro za szybko by nie odparowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Nitro też daje radę..ale ze szpachlą muszę popróbować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 21 Kwietnia 2021 Share Napisano 21 Kwietnia 2021 Nitro plus szpachla, nawet ta najtansza z wamodu daje rade. Trzeba tylko uważać żeby się nie rozlało gdzie nie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Zasiadam na widowni podglądam. Wygląda bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) No i znalazłem wczoraj błąd i nie mogę do dziś sobie z nim poradzić. Mianowicie chodzi o pierścień dokoła osłony kmu. Jak się okazuje prawidłową osłonę robi zvezda Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez skikut87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 11 minut temu, skikut87 napisał: No i znalazłem wczoraj błąd i nie mogę do dziś sobie z nim poradzić. Mianowicie chodzi o pierścień dokoła osłony kmu. Jak się okazuje prawidłową osłonę robi zvezda Nie wiem czy to Ci pomoże, ale ja bym zrobił to tak: wyciąłbym kształt podstawy KMu z blachy trochę większy. Na to przykleił osłonę KMu. Dalej łączenie blachy z osłoną zaobliłbym używając epoxy putty. Po przyklejeniu do płyty przedniej został by Ci tylko spaw do zrobienia- czyli znów epoxy putty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) Lub też oryginalny spaw zeszlifować i wyprowadzić do kształtu osłony z pierścieniem, całość podkleić plastikiem od spodu na grubość spawu i po przyklejeniu dorobić spaw. Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) Ten spaw w tej skali nie będzie raczej wykonalny... Zrobiłbym jak radzi Bzdura, a spaw olać. Dziękuję za instrukcję Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Problem w tym, ze spoinę juz usunąłem bo chciałem ja wypełnić/ zrobić brownstufem... więc chyba zrobię normalny spaw lub może z hipsu uda mi się do strugać wreszcie taką obręcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Dobra udało się jako tako ale dla mnie jest ok. Dla wyjaśnienia przykleiłem osłonę kmu następnie wyciąłem wąski pasek z hipsu i owinąłem go dokoła osłony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) ....trochę nie rozumiem dlaczego nie podkleiłeś wyciętej "elipsy" pod całą osłoną zamiast bawić się w docinanie pasków. Wydaje mi się też, że ten "pasek" powinien być szerszy jak patrzę na to zdjęcie. Tak jak masz zrobione to raczej pasuje do wersji T-34/76, drugie zdjęcie. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 W dniu 23.04.2021 o 18:19, x_bandit napisał: ....trochę nie rozumiem dlaczego nie podkleiłeś wyciętej "elipsy" pod całą osłoną zamiast bawić się w docinanie pasków. Wydaje mi się też, że ten "pasek" powinien być szerszy jak patrzę na to zdjęcie. Tak jak masz zrobione to raczej pasuje do wersji T-34/76, drugie zdjęcie. Bo by to podniosło do góry osłonę kmu. Do tej pory udao mi się: Polutować błotniki i jeden zbiornik Skończyć osłonę kmu Wyciąć "zazębienie płyt przedniego pancerza i boków wanny. Model na dzień dzisiejszy wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 29 minut temu, skikut87 napisał: Bo by to podniosło do góry osłonę kmu. zgadza się dlatego trzeba by użyć pilnika i osłonę zeszlifować mimo wszystko nadal uważam, że wygląda to jak na tym zdjęciu a to nie jest wersja, którą budujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2021 10 godzin temu, x_bandit napisał: zgadza się dlatego trzeba by użyć pilnika i osłonę zeszlifować mimo wszystko nadal uważam, że wygląda to jak na tym zdjęciu a to nie jest wersja, którą budujesz.... Gwarantuję CI, że tak nie będzie :)Będzie widoczny pierścień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Ja bym już nic nie zmieniał, może lekko bym przeszlifował ten nieszczęsny pierścień z resztek masy. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Maja 2021 Autor Share Napisano 3 Maja 2021 Prace powoli idą do przodu ale ich rezultaty przedstawię dopiero po przyklejeniu drugiego błotnika. Teraz chciał bym nawiązać małą dyskusję dotyczącą pojazdu, który bujdę. Mianowicie jak widać na poniższym zdjęciu, pojazd ma niewidoczny lewy błotnik ( po stronie kierowcy). W związku z tym, że nie znalazłem drugiego zdjęcia tego pojazdu to zastanawiam się jak tu poszaleć z tym błotnikiem tj; całkowicie usunąć czy tylko fragment jak na tym foto: no i pytanie czy dawać tylny błotnik czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Maja 2021 Share Napisano 3 Maja 2021 37 minut temu, skikut87 napisał: Jak dla mnie to błotnik jest - widać go doskonale, jest podgięty do góry i stoi na nim skrzynka. Bardzo ładnie widać też charakterystyczne zagięcie krawędzi do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Maja 2021 Share Napisano 3 Maja 2021 6 minut temu, abtb napisał: Jak dla mnie to błotnik jest - widać go doskonale, jest podgięty do góry i stoi na nim skrzynka. Chodzi o błotnik z drugiej strony, ten od strony kierowcy, którego na zdjęciu nie widać.... Robiłbym jak na drugim foto, będziesz mógł poszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Maja 2021 Share Napisano 3 Maja 2021 (edytowane) 16 minut temu, Dorotka napisał: Chodzi o błotnik z drugiej strony, ten od strony kierowcy, Wiem. Błotnik od strony km-u "wisi" w dół A od strony kierowcy jest podgięty do góry i stoi na nim skrzynka narzędziowa której kąt "nachylenia" ku kadłubowi odpowiada podgięciu błotnika do góry. Jeszcze nie widziałem teciaka w którym skrzynki były by spawane do pancerza. Ciemna kreska przed skrzynką to charakterystyczny rant błotnika zagięty w stosunku do niego o kąt 90 stopni. Ale każdy widzi co chce Edytowane 3 Maja 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 3 Maja 2021 Share Napisano 3 Maja 2021 12 minut temu, Dorotka napisał: Chodzi o błotnik z drugiej strony, ten od strony kierowcy, którego na zdjęciu nie widać.... Robiłbym jak na drugim foto, będziesz mógł poszaleć Jednak coś widać Jest skrzynka i jest błotnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi