Skinn3r Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Do spinania gratów użyłbym raczej czegoś a’la pasy, a nie sznurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 ok, pokombinuję coś, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 Tak lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Godzinę temu, Bengal napisał: Tak lepiej ? Lepiej, ale ułożenie tych bambetli jest w mojej ocenie średnio realistyczne. .. Plecak po 200 m wylądowałby na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Te pasy to trochę za sztywno leżą moim zdaniem, można by je poowijać wokół tych bagaży może, lepiej by to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Zamiast tej taśmy można by i użyć folii aluminiowej, łatwo ją ciąć w takie paski i formować, maltretować itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 "nie znam się ale się wypowiem" Jak dla mnie to kładzenie czegokolwiek na te gumobłotniki jest kiepskim pomysłem, Wszystko bym wpakował do tej rurowej skrzyni, na stosik i ten stosik połapał taśmami. W ogóle tą lodówkę i "termos" jako sztywne na sam dół, w plecaki na nie z wierzchu i łapane tasmami - wtedy będzie wg mnie największy realizm. Chyba że robisz scenkę a'la camping (co sugerowała ta niewiasta na balkoniku) to wtedy może leżeć byle jak i byle gdzie ale wtedy to już nie powiązane pasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 52 minuty temu, Dorotka napisał: Lepiej, ale ułożenie tych bambetli jest w mojej ocenie średnio realistyczne. .. Plecak po 200 m wylądowałby na ziemi no to nie kombinuje bardziej 26 minut temu, Evildead napisał: Zamiast tej taśmy można by i użyć folii aluminiowej, łatwo ją ciąć w takie paski i formować, maltretować itp sprawdzę patent 41 minut temu, Evildead napisał: Te pasy to trochę za sztywno leżą moim zdaniem, można by je poowijać wokół tych bagaży może, lepiej by to wyglądało będę zmieniał ułożonie 27 minut temu, M.A.V. napisał: "nie znam się ale się wypowiem" Jak dla mnie to kładzenie czegokolwiek na te gumobłotniki jest kiepskim pomysłem, Wszystko bym wpakował do tej rurowej skrzyni, na stosik i ten stosik połapał taśmami. W ogóle tą lodówkę i "termos" jako sztywne na sam dół, w plecaki na nie z wierzchu i łapane tasmami - wtedy będzie wg mnie największy realizm. Chyba że robisz scenkę a'la camping (co sugerowała ta niewiasta na balkoniku) to wtedy może leżeć byle jak i byle gdzie ale wtedy to już nie powiązane pasami. Twoje opinie zawsze mile widziane i chyba pójdę w tę stronę co napisałeś spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 chyba więcej już nie mam siły na te pasy, jak to teraz wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Na pewno lepiej to wygląda, przynajmniej nie powypadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) Mam wrażenie, że na siłę próbujesz upchnąć jak najwięcej maneli. Oglądałeś zdjęcia prawdziwych Buffalo? Pytam bez żadnej złośliwości, po prostu warto popatrzeć, czy te pojazdy jeździły aż tak obładowane. A jeżeli woziły coś, to w jakich miejscach (i czy czasem jednak nie w środku). Bo wybacz, ale średnio mnie przekonuje ta lodówka akurat tam, i jeszcze przypięta aż 4 pasami. Biada temu, kto miał ochotę napić się czegoś w czasie jazdy. Pomijając również fakt, że cała ta misterna konstrukcja wygląda średnio stabilnie (pas wzdłuż raczej nie bardzo dociska ten plecak). Pamiętaj też, że plecaki miały paski, na których często były wieszane. A ta butla 5L to chyba tam nie zostanie, prawda? Edytowane 26 Maja 2021 przez kubisz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Detale tego typu muszą być albo perfekcyjnie zrobione, albo lepiej żeby nie było ich wcale. Te mnie akurat nie przekonują. Lepiej to zdjąć - lub zostawić jeden - niż brnąć w to na siłę. Ale to oczywiście moja całkowicie subiektywna opinia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 15 minut temu, Dorotka napisał: Detale tego typu muszą być albo perfekcyjnie zrobione, albo lepiej żeby nie było ich wcale. Te mnie akurat nie przekonują. Lepiej to zdjąć - lub zostawić jeden - niż brnąć w to na siłę. Ale to oczywiście moja całkowicie subiektywna opinia a że nie potrafię ich perfekcyjnie zrobić to je usunę 59 minut temu, kubisz napisał: Mam wrażenie, że na siłę próbujesz upchnąć jak najwięcej maneli. Oglądałeś zdjęcia prawdziwych Buffalo? Pytam bez żadnej złośliwości, po prostu warto popatrzeć, czy te pojazdy jeździły aż tak obładowane. A jeżeli woziły coś, to w jakich miejscach (i czy czasem jednak nie w środku). Bo wybacz, ale średnio mnie przekonuje ta lodówka akurat tam, i jeszcze przypięta aż 4 pasami. Biada temu, kto miał ochotę napić się czegoś w czasie jazdy. Pomijając również fakt, że cała ta misterna konstrukcja wygląda średnio stabilnie (pas wzdłuż raczej nie bardzo dociska ten plecak). Pamiętaj też, że plecaki miały paski, na których często były wieszane. A ta butla 5L to chyba tam nie zostanie, prawda? Oglądać oglądałem, chyba za bardzo chciałem "dopchać" gratów, no dobra daruje sobie ten pomysł dziękować za porady Praktycznie nic więcej niż kartony czy plecaki.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Maja 2021 Autor Share Napisano 27 Maja 2021 Cześć, zostawiłem kartony i chyba tak już zostanie. Jeszcze ta skrzynka na amunicję hmmm pewnie zostanie usunięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) mogę się mylić ale znów się będę czepiał bo jeśli to jest skrzynia amunicyjna: tak to można zgrzewkę coli mocować a nie amunicję. W ogóle wydaje mi się że przewożenie w tych miejscach amunicji na takim pojeździe bez trwale zamontowanego uzbrojenia mija się z celem. Edytowane 27 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Maja 2021 Autor Share Napisano 27 Maja 2021 Już jest usunięta - zapomniałem jej wywalić jak robiłem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2021 Autor Share Napisano 29 Maja 2021 Cześć, chyba skończyłem pewnie coś by się jeszcze znalazło do poprawy.... z drutu kolczastego na boku zrezygnowałem... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Maja 2021 Share Napisano 29 Maja 2021 Fajna pokraka z lasem anten, dorób jeszcze piasek na podłodze w skali 1/35...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 W dniu 29.05.2021 o 19:00, robertmodelarz napisał: Fajna pokraka z lasem anten, dorób jeszcze piasek na podłodze w skali 1/35...... już tylko podstawek sobie obiecuję.... kiedyś może zrobię a tym czasem zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi