barszczo Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 7 godzin temu, abtb napisał: A tak na marginesie, to znalezienie zdjęcia MiG-19 w barwach syryjskich jest chyba praktycznie nie możliwe. No coś w tym jest. Nawet jakieś Ospreye przegrzebałem ale jest kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Pora na jakąś aktualizację Tak więc kadłub wyszlifowałem, trochę przerysowałem linie i nity. Wyszło w miarę ok. Następnie dokleiłem skrzydła oraz usterzenie poziome: Oto jakie efekty udało mi się osiągnąć: Szpary jak widać są. Ale jak mówi stare przysłowie chińskich pszczół - szpara jest dobra na wszystko Żeby z tym sobie jakoś poradzić użyłem tamijuniowego kitu z tuby i wyszło tak: A teraz to sobie będzie schło. Pora zatem rzucić kołem ratunkowym dla zabicia czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Takie wrażenie odniosłem wrażenie że mydlasty ten wyrób trochę jest?!? P.S poluję na p/pm z bilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Bilek? Nie warto, wlot z 17 pf do niego przyczepić kadłub 19 S i się bawić materiałami ściernymi. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2021 8 godzin temu, myszaty napisał: poluję na p/pm z bilka... Jest do kupienia na portalu aukcyjnym, razem z blachą i żywicznym nosem. Po moich bojach z Bilkowym MiG-em 21PF to 19ki od Bilka to nawet kijem bym nie tknął. Wspomnę tylko, że z tej bilkowej 21ki to tylko kadłub z osłoną kabiny zostawiłem. Resztę przeszczepiłem ze zvezdy. I to dopiero było mydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 2 godziny temu, em napisał: Bilek? Nie warto, wlot z 17 pf do niego przyczepić kadłub 19 S i się bawić materiałami ściernymi. Ten numer da się tak ograć? Różnica tylko w odległości kabina nos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) 16 godzin temu, myszaty napisał: P.S poluję na p/pm z bilka... Szkoda kasy, straszne mydło i brak spasowania. Miałem to badziewie i skończyło się tak, że kilka elementów wykorzystałem przy renowacji MiGa-19S ze starego Kopro. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 5 godzin temu, myszaty napisał: Ten numer da się tak ograć? Różnica tylko w odległości kabina nos? I musisz wyprowadzić kadłub ,od miejsca styku limuzyny z wiatrochronem do wlotu, na większa średnice. Jesli PM to cztery wyrzutnie które maja bardzo prosty kształt .Korekta statecznika pionowego , sam szczyt a właściwie zakończenie . Mozna korzystać z opracowania p.Skowrońskiego w Sz z Sz. Bilek jest segmentowy tzn. robili S,P,PM i właśnie w okolicy wiatrochronu był podział gdzie wklejałeś fragmenty przodu dla S oraz P,PM. Wlot był plastikowo- żywiczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak się wygrzebie z Jaka i Su, to poeksperymentujemy Zts chodzi po dychu...można szaleć. No i koniec zaśmiecania Wujowi wątku. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2021 5 minut temu, myszaty napisał: No i koniec zaśmiecania Wujowi wątku. Zaśmiecaj śmiało Rochu, bez krempacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Samolot słuszny, malowanie słuszne. Tym razem nie będzie publicznej nagany z wpisem do akt. Paczam dalej na użeranie się z materią ze stajni K*rwa Petarda models... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Lipca 2021 Autor Share Napisano 11 Lipca 2021 Po maluchu do przodu. Dolepiłem lufy działek oraz pylony: Dosztukowałem obudowę działka pod kadłubowego: Dolepiłem całe stado wlotów: Zainwestowałem też w fotel żywiczny Pavlii. Trochę mydło ale zawsze lepszy niż zestawowy pieniek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lipca 2021 Share Napisano 12 Lipca 2021 Nawet wygląda, tylko tempo coś spadło w porównaniu do F-104 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2021 Autor Share Napisano 12 Lipca 2021 31 minut temu, mirage3 napisał: Nawet wygląda I mniej więcej o to chodziło 32 minuty temu, mirage3 napisał: tylko tempo coś spadło w porównaniu do F-104 Kolega nie naciska bo się zamknę w sobie i będzie jeszcze gorzej. Jest nowa taktyka - jedna galeria na kwartał 33 minuty temu, mirage3 napisał: F-104 coś się robi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 Powoli będę kończył Na początek końca mydło z Pavli w kolorowej wersji: Jak widać -ostro jest Na szczęście kokpit jest dość ciasny i razić w oczy nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Pytanie retoryczne, bo nie zostawisz tego w ten sposób? Edytowane 6 Stycznia 2022 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 W dniu 16.04.2021 o 12:10, abtb napisał: znalezienie zdjęcia MiG-19 w barwach syryjskich jest chyba praktycznie nie możliwe. Tu może coś być: Cytat W dużej mierze oparty na oryginalnej, niedostępnej wcześniej dokumentacji z oficjalnych archiwów, a także na wywiadach z uczestnikami i naocznymi świadkami, drugi tom tej serii jest bezprecedensowym studium rozwoju sił powietrznych Egiptu, Iraku, Syrii, Algierii, Libanu i Jordanii podczas późne lata 50. i 60. XX wieku. Nie ograniczając się wyłącznie do tytułu tej serii, autorzy prezentują główny wątek – wprowadzenie myśliwców naddźwiękowych takich jak MiG-19 i MiG-21 do służby w tych sześciu siłach powietrznych – na tle geopolitycznym. Po raz pierwszy autorzy wyjaśniają, jak i dlaczego poszczególne siły powietrzne rozwijały się w ten sposób, dlaczego otrzymały określone typy samolotów, a także dlaczego poniosły tak dramatyczną porażkę podczas wojny z Izraelem w czerwcu 1967 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 21 minut temu, Moses napisał: Pytanie retoryczne, Też tak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemowo Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 16.04.2021 o 19:37, barszczo napisał: No coś w tym jest. Nawet jakieś Ospreye przegrzebałem ale jest kicha. Nie jest tak zle. Są 2 rzuty boczne w Arab Mig’s Coopera. A... już widzę Mr Grześ odpisał.... Edytowane 10 Stycznia 2022 przez Bemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Światełko w tunelu Do łykendu się wymaluje. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Ale hardkor Gratuluję dociągnąć do takiego etapu... Imponujące zacięcie modelarskie...To jak w pancerce 72 "grono męczenników Al'ACE" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Etam Jak by to ogarnął z kultowego Mistercrapa, można by było robić ohy i ahy i mówić o modelarstwie przez duże My. Tak to tylko sztuka sklejactwa, nic szczególnego, mozna się rozejść Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2022 18 minut temu, Moses napisał: Jak by to ogarnął z kultowego Mistercrapa, Nie namawiaj, bo jeszcze zrobię ( oryginał czechosłowackiego Kp leży grzecznie w szafie i tylko czeka na takie wyzwanie ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Nie odważysz się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Nie naciskaj........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi