MaciejW Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Witam, ostatnio pojawiłem się w lokalnym sklepie modelarskim aby zakupić dwie farbki - wyszło jak zawsze, no dobra prawie tym razem wyszedłem z samolotem Model wykonam "prosto z pudła". Producent zapewnia Polskie malowanie "MiGa" z 3 Eskadry Lotnictwa Taktycznego o numerze taktycznym 9111. To malowanie wybrałem. Jak na razie udało się trochę podziałać z kokpitem. Szczerze mówiąc to jestem pozytywnie zaskoczony spasowaniem. Jako iż w tematach lotniczych jestem zielony to nie za bardzo wiem jaką farbę wybrać do pomalowania kokpitu, wiem tylko, że ma to być turkusowy. Chcę użyć zapewnionych blach przez producenta zatem zależało by mi na tym, aby kolor kokpitu się pokrywał z kolorem blach. Dalsze postępy niebawem 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 (edytowane) 23 minuty temu, MaciejW napisał: ostatnio pojawiłem się w lokalnym sklepie modelarskim aby zakupić dwie farbki - wyszło jak zawsze, no dobra prawie tym razem wyszedłem z samolotem Mi też się chyba nigdy nie udało wyjść z modelarskiego tylko z tym co miałem kupić. A kobietom się dziwimy na ciuchach. Ale żeby z samolotem... no wiesz Macieju Dobrze chociaż, że ma szachownice No to popatrzę jak pancerniak daje radę ze skrzydłami. Co do malowania kokpitu to dorwij instrukcję do tych blach w pdf bo Eduard podaje tam konkretną farbę bodajże z MR hobby żeby pokrywały się z jego kolorem. Na np stronie tego sklepu są pdfy z instrukcjami i akurat w przypadku tamtych blaszek ( znalezione na szybko do 1:48) jest to H46 Emerald Green. https://www.mojehobby.pl/products/MiG-21R-interior-EDUARD.html https://www.mojehobby.pl/zdjecia/5/6/2/3669_3_edu648129_instruction_sheet.pdf A w instrukcji zestawu nie ma podanego koloru wnętrza? Edit. Mieszankę kolorów masz podaną na pierwszej stronie instrukcji w prawym górnym rogu. Edytowane 31 Lipca 2021 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 31 Lipca 2021 Autor Share Napisano 31 Lipca 2021 Wiedziałem, że jest mieszanka kolorów w instrukcji jednak myślałem, że jest jakiś gotowy produkt. Napewno jeszcze sam się dokształce co do turkusowych farbek itp. jak znajdę chwilkę czasu 34 minuty temu, TAW napisał: Ale żeby z samolotem... no wiesz Macieju Tak uśmiechał się do mnie na półce, że nie mogłem go nie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Jest gotowa farba, a i owszem https://agtom.eu/real-colors-10ml/356918-ak-real-colors-rc206-russian-cockpit-torquise-10ml-8436564925077.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Kurde, turkus. A myślałem, że sobie żartujecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Poobserwuje chętnie, sam go wrzuciłem ostatnio do koszyka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Popatrzę i ja. Mam trzy edkowe Ołówki do zrobienia więc warsztat z pewnością będzie pomocny. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2021 No i po podkładzie, niektóre części zacząłem już malować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 8 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Kokpit dostał kolorki, no niestety nie zgrał się w 100% z kolorem blaszek ale jakoś to przeżyję. Nad fotelem muszę jeszcze popracować. W sumie muszę przyznać, że nawet fajnie się klei samoloty 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 Temat nie umarł, postęp może nie zbyt duży ale zawsze coś. Chciałbym skończyć ten model w tym roku także obiecuję częstsze aktualizacje wątku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 Nic dziwnego, że była mała przerwa - wykonanie tych napisów na zagłówku musiało zająć trochę czasu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Najtrudniejsze za mną połówki kadłuba połączone no i wreszcie model zaczął wyglądać jak samolot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Choć samoloty to nie moja bajka to i tak kibicuję. Nie wiedziałem że zmieniłeś profesję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2022 29 minut temu, patrykd napisał: Nie wiedziałem że zmieniłeś profesję. Raczej nazwałbym to szczeniackim wybrykiem, a teraz próbuję jakoś z tego wybrnąć i zbieram doświadczenie. Niestety trzeba się bardziej przyłożyć niż w pancerce, tu nie ma planu B " najwyżej "Je*nie się błotem i nic nie będzie widać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 8 minut temu, MaciejW napisał: Niestety trzeba się bardziej przyłożyć niż w pancerce, tu nie ma planu B " najwyżej "Je*nie się błotem i nic nie będzie widać" Błotem albo nieśmiertelną szmatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Pewnych rzeczy się po prostu nie fotografuje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 29 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2022 Dawno mnie tu nie było model czeka na podkład ostatnie zdjęcia kokpitu : no i całość: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 W dniu 31.07.2021 o 21:39, Usul napisał: Poobserwuje chętnie, sam go wrzuciłem ostatnio do koszyka:-) Mam to samo. Mo będzie z rybą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Kokpit bardzo przyjemny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 No i po podkładzie: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 No i pomalowany trochę pobawiłem się kolorami 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Fajny się robi w tych szarościach. W dniu 31.07.2021 o 16:28, MaciejW napisał: Polskie malowanie "MiGa" z 3 Eskadry Lotnictwa Taktycznego o numerze taktycznym 9111. Bieda-samolot z bieda-eskadry. Ale ołówek to ogólnie ładna maszyna... Klasyk Zimnej Wojny, na równi z Widowmakerem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Ładnie wygląda. Mój jeden z MF też w tym malowaniu będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) Fajnie wygląda - dawaj dalej ! Pamiętaj, ze golenie podwozia i fele były białe w tym samolocie Edytowane 13 Lutego 2023 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Bardzo fajnie Ci idzie sam niedawno popełniłem takiego: https://modelwork.pl/topic/45715-mig-21mf-9111-3elt-poznań-krzesiny-172-eduard/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi