Bengal Napisano 17 Sierpnia 2021 Share Napisano 17 Sierpnia 2021 Cześć, otwieram nowe pudełko tytułowa Tamiya Bf109G-6. Pudełeczko (jeszcze ze starą w miarę dobra ceną a nie taką jak teraz..:)) Dodatki a czemu taki tytuł, mianowicie wybór padł na malowanie: No i coś tam już do przodu zapraszam jako dodatek, postaram się pierwszy raz pomalować pilota;) jak wyjdzie zobaczymy taki luźny projekt oby się udało 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 17 Sierpnia 2021 Share Napisano 17 Sierpnia 2021 Plusik za odjechane malowanie Jakiego koloru użyłeś do wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2021 2 minuty temu, Juffre napisał: Plusik za odjechane malowanie Jakiego koloru użyłeś do wnętrza? german grey xf-63, ale będę go jeszcze rozjaśniał i tak nie będzie widać za dużo:) a z malowaniem był szybki wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Przecierka jaśniejszym szarym wystarczy. Malowanie super, silnika będziesz eksponował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 W dniu 17.08.2021 o 20:49, Bengal napisał: ...otwieram nowe pudełko tytułowa Tamiya Bf109G-6. ... jak wyjdzie zobaczymy A zauważyłeś że w modelu nie ma osłony kabiny typu Erla, takiej jak miał ten rumuński messer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, gajowy z wąsami napisał: A zauważyłeś że w modelu nie ma osłony kabiny typu Erla, takiej jak miał ten rumuński messer? oczywiście, że nie czyli zostaje mi kupno dawcy np.: https://www.mojehobby.pl/products/Bf-109G-10-Erla-ProfiPACK-Edition.html bo nie mogę namierzyć samej osłony namierzyłem vacu: https://www.aviationmegastore.com/canopy-messerschmitt-bf109g-14-erla-haube-um-rob-taurus-canopies-rt48038-aircraft-scale-modelling/product/?action=prodinfo&art=99858 Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 12 godzin temu, barszczo napisał: Przecierka jaśniejszym szarym wystarczy. Malowanie super, silnika będziesz eksponował? tak chciałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Kombinując koleżka podesłał mi linka do : https://i-modelist.com/goods/220/1854/1881/45088.html?fbclid=IwAR1EPKjN4fynEgTXaQ-rsR6WhqGrm6b3-G9CsCobqQBEuePdgPUiwyrMKEs czy ktoś z was kojarzy ten produkt? Czy ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Jeżeli lubisz takie dłubanie przy blachach to tak, jednak jeżeli zależy ci na czasie i prostocie budowy, to raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 46 minut temu, piotr2498 napisał: Jeżeli lubisz takie dłubanie przy blachach to tak, jednak jeżeli zależy ci na czasie i prostocie budowy, to raczej nie. A kto nie lubi blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) fajny malowaniec Godzinę temu, Bengal napisał: czy ktoś z was kojarzy ten produkt? Czy ma to sens? tego akurat nie, ale blaszki ruskiego Mikrodizajnu całkiem przyzwoite (i cenowo też) - jak dostępne od ręki i nie trzeba czekać to bym brał tu masz dostępne bezpośrednio u producenta: https://microdisign.ru/products/1-48/fonar-bf-109g-prizma (200rubli czyli ~11zł + wysyłka + haracz 8,50 za VAT przy odbiorze u nas) Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 @M.A.V. dziękówa ale już jestem uratowany @Franz75 oraz @Xmen projekt dalej leci jeszcze tylko matem zabezpieczyć. kapitan się zmieścił do obrobienia szpachla i zamykam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Godzinę temu, M.A.V. napisał: tego akurat nie, ale blaszki ruskiego Mikrodizajnu całkiem przyzwoite (i cenowo też) - jak dostępne od ręki i nie trzeba czekać to bym brał tu masz dostępne bezpośrednio u producenta: https://microdisign.ru/products/1-48/fonar-bf-109g-prizma ... Tyle że to blaszki do modelu Zvezdy - nie koniecznie będą pasować do Tamiyi... Podobnie to vacu z Aviationmegastore - dedykowane jest to starego modelu Unimodela Bf 109 G-14 z 2008 roku, od lat niedostępnego na rynku... Jak chcesz kabinkę Erla od Eduarda to możesz ode mnie ją dostać - została mi niepotrzebna... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Sierpnia 2021 Share Napisano 20 Sierpnia 2021 12 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: Tyle że to blaszki do modelu Zvezdy - nie koniecznie będą pasować do Tamiyi... dzięki gajowy - nie zwróciłem na to uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2021 13 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: Jak chcesz kabinkę Erla od Eduarda to możesz ode mnie ją dostać - została mi niepotrzebna... dziękuję już zostałem poratowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Dobry wieczór, troszkę dzisiaj posiedziałem i już jakoś zaczyna wyglądać 109tka niestety pilota nie będzie - nie mam farb, nigdy nie malowałem figurek więc na boku w między czasie będę się uczył co nie co trzeba było zaszpachlować: no i na sucho poskładane sda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 21 Sierpnia 2021 Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Świetnie to już wygląda Co do malowania to średnio podobają mi się maszyny w niewoli ale ten konkretny Messer zawsze mi się podobał. To chyba ta hamburgerowa flaga tak bardzo uatrakcyjnia ten egzemplarz. Trzymam kciuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2021 Dzieki @kapsel mam nadzieje ze moje umiejętności pozwolą bym go nie skasztanil a tym czasem zastanawiam się w jakiej pozycji zrobic klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 22 Sierpnia 2021 Share Napisano 22 Sierpnia 2021 witam.jeśli sie przydadzą części to mam pozostałosci po g 10 Eduarda. na ramce U z oszkleniem zostały cz1,3i4 więc myśle ze będą pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2021 2 godziny temu, hlystek napisał: witam.jeśli sie przydadzą części to mam pozostałosci po g 10 Eduarda. na ramce U z oszkleniem zostały cz1,3i4 więc myśle ze będą pasowac. Dziękuję ale na razie jest raczej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Dobry, klapy wklejone mogę zabierać się dalej za silnik Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2021 lufy od MM zawsze spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2021 Dobry, kroczek do przodu no i dalej to co uwielbiam kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Sporo przewodów trzeba będzie odtworzyć, ale warto to zrobić. Efekt będzie świetny. Tu masz parę zdjęć z epoki, egzemplarze współczesne mogą mieć sporo różnic w stosunku do oryginału: Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2021 @barszczo koooozak, bardzo bardzo dziękuję zabieram się za robotę jeszcze raz dziękuję za fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi