Mac09 Napisano 10 Września 2021 Share Napisano 10 Września 2021 Witam! Oto przedstawiam zwieńczenie warsztatu modelu, który budowałem, a w zasadzie głównie leżał, ponad 6 lat... Jestem z niego całkiem zadowolony, jest sporo niedoróbek i niejedno zrobiłbym dzisiaj inaczej, ale myślę że nie jest źle. Podczas jego budowy wiele się nauczyłem, zarówno sam z doświadczeń jak i dzięki Waszej ogromnej pomocy, za co jestem bardzo wdzięczny. Tak jak pisałem na wstępie strasznie przydługiego warsztatu model przedstawia fikcyjny pojazd, moją wizję Kraza w Wojsku Polskim lat '70, '80 czy '90. Dlatego też kolor może nie bardzo się zgadza, może oznakowanie także, na pewno germańskie pociski nie pasują, ale proszę nie bijcie za to i uznajmy to za pewnego rodzaju Sci Fi. Chciałem go umieścić w epoce, gdy jeszcze nie był styranym, podgnitym antykiem na wykończeniu, potem w trakcie budowy uparłem się na Polaka i wyszło jak jest pod względem merytorycznym. Model to Roden z żywicznymi kołami Komplekt Zip (mus w tym modelu) i sporo scratchu, samodzielnych przeróbek i detali. Za jakość zdjęć przepraszam, fotografia jest trudna i w tej chwili to najwięcej co potrafię. Miłego oglądania, pozdrawiam Link do warsztatu: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Września 2021 Share Napisano 11 Września 2021 Brudzenie układu jezdnego wyszło prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Września 2021 Share Napisano 11 Września 2021 Ładny, również podoba mi się brudzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Września 2021 Share Napisano 11 Września 2021 Bez wnikania w merytoryczne szczegóły to mi się podoba i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Września 2021 Share Napisano 11 Września 2021 Super model, super sprzętu! Ale ja nie jestem obiektywny, bo uwielbiam KrAZa 255b Przydałaby się odpowiednia podstawka. Pomyśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 też bardzo mi się podoba. Przy okazji zapytam, czy napisy w realu nie były robione od szablonów? Twoje robią wrażenie malowanych od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 5 minut temu, zaruk napisał: czy napisy w realu nie były robione od szablonów? Zgadza się 5 minut temu, zaruk napisał: Twoje robią wrażenie malowanych od ręki. Kolega pisał o tym w warsztacie. Taką opcję wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 16 minut temu, Grzes napisał: Kolega pisał o tym w warsztacie. Taką opcję wybrał. Przepraszam zatem. Nie doczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 14 Września 2021 Share Napisano 14 Września 2021 Fajny, właśnie koła mi się bardzo podobają, ale nie są krzywo? Tzn przednie koła jak dla mnie wyglądają jakby jedno było skręcone, a drugie prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 14 Września 2021 Autor Share Napisano 14 Września 2021 Bardzo dziękuję za komentarze Grzes prawda, też o tym myślę, tylko jeszcze nie mam pomysłu a tym bardziej nie wiem jak się za to zabrać, a kolejka rośnie... Marzy mi się cała kolekcja ruskich wozideł (mam też żywicznego naszego Stara 266 w 1:43!), ale w tym tempie to do zobaczenia w 2051... zaruk tak, napisy powinny być od szablonu. Starałem się je wymalować pędzlem aby wyglądały na szablonowe, wyszło średnio... W następnych modelach raczej postawię na kalki. Vieh_san zdecydowanie masz rację. Wszystkie koła w tym modelu mam każde w inną stronę, przednie są oba skręcone ale nie w równym stopniu. Są skręcane oraz kręcące się, można to ustawić ładnie, najlepiej byłoby pewnie je przykleić na stałe, pomogłoby to także z pochyleniem. Moja wina że do zdjęć nie ustawiłem należycie prosto, niedopatrzenie... Jeśli zrobię kiedyś podstawkę, koła pewnie unieruchomię żeby jakoś to wyglądało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Września 2021 Share Napisano 14 Września 2021 I tak mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Września 2021 Share Napisano 20 Września 2021 Imponująco wykonany Kraz. Dużo pracy włożyłeś i wiele wyciągnąłeś z tego Rodena. Mam nadzieję, że kiedyś zrobię swojego Hobby bossa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 20 Września 2021 Share Napisano 20 Września 2021 Przepięknie wykonany. Woziłem takim pataniem w 1980 roku czołgi z Nysy do Kłodzka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 Bardzo ładny Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi