Stalooki Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 (edytowane) Zapraszam do obejrzenia galerii modelu RWD-5 w oznaczeniu SP-ARP. Samoloty te latały w przedwojennych aeroklubach a przerobiona wersja SP-AJU wsławiła się przelotem przez Atlantyk. Pilotem był wtedy pułkownik Stanisław Skarżyński. Model jest wykonany prosto z pudełka, nie ma żadnych dodatków, malowanie jest według instrukcji (czerwone). Powiem że byłem mile zaskoczony jakością wyprasek. Części były bardzo dobrze spasowane. Jedyny grubszy błąd jaki zrobiłem to przy wklejaniu głównej części podwozia dałem duże ilości kleju CA i zaparowało szybki. Ale i tak model dobrze wygląda według mnie. Zapraszam także do obejrzenia warsztatu. Edytowane 11 Października 2021 przez Stalooki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 22 minuty temu, Stalooki napisał: Pilotem był wtedy pułkownik Stanisław Skarżyński. Kapitan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Przepraszam, pułkownikiem został pośmiertnie a w czasie przelotu był kapitanem. Zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Podoba się i to bardzo. W dniu 11.10.2021 o 09:59, Stalooki napisał: Przepraszam, pułkownikiem został pośmiertnie a w czasie przelotu był kapitanem. Zwracam honor. Czyli należy tytułować: pułkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Poprawnie i czysto sklejony model. Może płat skrzydła trochę krzywo jest, albo takie wrażenie na zdjęciu od przodu. Jak rozumiem, malowany pędzlem. Szkoda, że szybki zaparowały od CA, na przyszłość raczej staraj się unikać, można zawsze użyć szybkich klejów do plastiku, działają nawet lepiej. Kalkomanie trochę się błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 5 godzin temu, GreGG24 napisał: płat skrzydła Nie, no - 'płatowce' jeszcze zdzierżam, ale to?! Proszęęę... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Gonzo czas przywyknąć, tylne skrzydła itp....... już mnie nic nie dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Nie no, tylne skrzydła to zwykła niewiedza. Tu zakładam, że skrajna niedbałość. Bo jak niewiedza, to będzie się przepraszać :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Fajny ten brzdąc, wrzucę go do koszyczka jak będę do księgarni deptał po farbki na suczkę :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 15 Października 2021 Share Napisano 15 Października 2021 W dniu 14.10.2021 o 13:59, greatgonzo napisał: Nie, no - 'płatowce' jeszcze zdzierżam, ale to?! Proszęęę... . No dobrze, przejęzyczenie. Od razu musi wielki Gonzo wkroczyć do akcji... HA. Ha.ha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 Października 2021 Share Napisano 15 Października 2021 Wiesz: 'Młodzież słucha, ona się uczy...' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Października 2021 Share Napisano 15 Października 2021 Ja bym wężykiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 16 Października 2021 Autor Share Napisano 16 Października 2021 W dniu 14.10.2021 o 08:32, GreGG24 napisał: Poprawnie i czysto sklejony model. Może płat skrzydła trochę krzywo jest, albo takie wrażenie na zdjęciu od przodu. Jak rozumiem, malowany pędzlem. Dzięki, skrzydło minimalnie krzywo jest ale chciałem dobrze dokleić do szybek i tak wyszło. Malowałem w większości aerografem farbami AK Extreme Metal White Aluminium i Vallejo Model Air (mieszanką różnych czerwonych). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi