Bengal Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 (edytowane) Cześć, otwieram powoli kolejny warsztat i o dziwo jest to kolejna 109 waham się między malowaniem z pudełka: lub troszkę nagiąć model i pomalować jednym z dwóch tak czy tak raczej będzie prosto z pudełka + jakieś dodatki, bez tony kabli, olejów ot taki prosty symaptyczny projekt Edytowane 1 Grudnia 2021 przez Bengal 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 Paczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 (edytowane) Ja ostatnio robiłem ten model w malowaniu Hartmanna. Z dołu pewne panele są pozostawione w gołym aluminium co daje fajną odskocznię od monotonnego RLM 76, natomiast RLM 82 doskonale dodaje życia modelowi w porównaniu do smutnego RLM 74 Edytowane 12 Listopada 2021 przez piotr2498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Listopada 2021 Autor Share Napisano 12 Listopada 2021 47 minut temu, Thalgonis napisał: Paczam ee tam nic nadzwyczajnego @Thalgonis ot kolejna 109 15 minut temu, piotr2498 napisał: Ja ostatnio robiłem ten model w malowaniu Hartmanna. Z dołu pewne panele są pozostawione w gołym aluminium co daje fajną odskocznię od monotonnego RLM 76, natomiast RLM 82 doskonale dodaje życia modelowi w porównaniu do smutnego RLM 74 możesz pokazać hmmm ? strasznie mnie korci to malowanie czarnej 5.. tak by nie było za łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 (edytowane) Takie coś mi wyszło (linka antenowa już jest poprawiona w gwoli ścisłości) Edytowane 12 Listopada 2021 przez piotr2498 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Listopada 2021 Autor Share Napisano 12 Listopada 2021 @piotr2498bardzo fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 15 godzin temu, Bengal napisał: waham się między malowaniem z pudełka Ty się nie zastanawiaj, tylko rób makarona. Ugo będzie Ci wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Dlatego zrobiłem swego czasu ten model bo włoskie malowanie mnie zainteresowało.Jeszcze chciałem zrobić G-4 w rumuńskim malowaniu ale odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Podglądam, Włocha poproszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 W dniu 13.11.2021 o 22:35, barszczo napisał: Podglądam, Włocha poproszę . bYndzie Włoch Będzie zamknięty i w sumie można zamykać ale już na starcie mogę powiedzieć, że tamiye mi się lepiej składało.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Fajnie kolejny Beefik kibicuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Godzinę temu, Bengal napisał: bYndzie Włoch No raczej, bo u Niemca to taki, mówiąc delikatnie, chlew w kabinie to raczej by nie przeszedł Tłusto dałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Godzinę temu, Bengal napisał: ale już na starcie mogę powiedzieć, że tamiye mi się lepiej składało.. Spasowanie tego modelu jest typowo eduardowe, ideał jak tamiya to to nie jest, ale nie ma tragedii. Jak dla mnie dodatkowe detale (takie jak nity) w modelach edkowych totalnie rekompensują trochę gorszą w niektórych miejscach składalność w porównaniu do tamki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 9 godzin temu, abtb napisał: No raczej, bo u Niemca to taki, mówiąc delikatnie, chlew w kabinie to raczej by nie przeszedł Tłusto dałeś wiesz to tak zdjęcie wyszło, bez światła i zooma wygląda na całkiem malutki chlew 9 godzin temu, piotr2498 napisał: Spasowanie tego modelu jest typowo eduardowe, ideał jak tamiya to to nie jest, ale nie ma tragedii. Jak dla mnie dodatkowe detale (takie jak nity) w modelach edkowych totalnie rekompensują trochę gorszą w niektórych miejscach składalność w porównaniu do tamki. chyba liczyłem że eduard to samoskładalne modele ale fakt, dodatki, nity to ogromny plus, a że parę będzie trzeba odtworzyć to pikuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Czy tak ciężko jest napisać w tytule wątku pełną nazwę samolotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Czy tak ciężko jest napisać w tytule wątku pełną nazwę samolotu ? A tak bardzo Ci przeszkadza skrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Są pewne zasady na tym forum. I trzymaj się ich proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 31 minut temu, _OldMan_ napisał: Są pewne zasady na tym forum. I trzymaj się ich proszę. Oczywiście, ale możesz wskazać pkt w regulaminie, który o tym wspomina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Nie chodzi o regulamin tylko o "szukajkę". Łatwiej znaleźć np. po frazie erla niż przekopywać się przez setki postów w poszukiwaniu konkretnego modelu beefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 To już jest raczej czepianie się Na czas pisania tematu nie byłem jeszcze pewny "wersji". Specjalnie dla Ciebie dopisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 1 minutę temu, Bengal napisał: To już jest raczej czepianie się Na czas pisania tematu nie byłem jeszcze pewny "wersji". Specjalnie dla Ciebie dopisałem. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 3 minuty temu, _OldMan_ napisał: Dziękuję. Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Cześć, coś w końcu udało mi się podmalować, zastanawiam się: - czy dać jeszcze jedną warstwę rlm75 - lakierować - od nowa malować skłaniam się do 1 opcji ale na "żywo" nie przebija tak bardzo biały:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Bardzo ładnie wygląda. Fajny delikatny preshading i całkiem ładny odcień RLM 80 z AK RC, który wygląda dużo lepiej niż z Gunze C (jest bardziej stonowany w porównaniu do soczystej zieleni z Mr. Hobby). Jedynie co się rzuca w oczy to niezaszpachlowane łączenie kadłuba z skrzydłami na spodzie ( ta linia podziałowa w kształcie litery V). Jest to typowa wpadka znacznej części modelarzy w Edkowym messerze. Swoją drogą nie wiem dlaczego tak to zaprojektowali, skoro w Emilu jest to zrobione w dużo lepszy sposób. Edit. W sumie teraz patrzę, i tam chyba powinien iść RLM 82 a nie RLM 80 Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez piotr2498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 14 minut temu, piotr2498 napisał: W sumie teraz patrzę, i tam chyba powinien iść RLM 82 a nie RLM 80 Zgadza się RLM80 to bardziej na pustyni. Ale jak położysz cieniutka warstewkę RLM82 na to co już jest będzie całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi