abtb Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Skoro już mleko się rozlało, to nie ma co dalej ściemniać i odwlekać Ostatni warsztat do zrobienia - więcej nie będzie Po tylu militariach, pasażerach i innych dziwactwach pora zrobić jakiegoś rolniczego rozpylacza. Wybór padł na edkowego Cmelaka, który to jest bardzo fajnie opracowany. I na dokładkę bardzo fajnie wygląda. Na początek tradycyjnie artbox (i znowu z tygryskiem) inbox oraz schemat malowania, wg którego mam zamiar okrasić maszynę I na razie to tyle. Ale zbyt długo na postępy raczej nie będzie trzeba czekać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 19 minut temu, abtb napisał: oraz schemat malowania, wg którego mam zamiar okrasić maszynę Dlaczego nie to z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 4 minuty temu, rudy0007 napisał: Dlaczego nie to z pudła? widziałeś kiedyś żeby prawdziwy trzmiel miał takie zęby ? przecież ten artbox to jakaś ściema - ten co rysował nie zna się na biologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 26 minut temu, abtb napisał: Ostatni warsztat do zrobienia - więcej nie będzie Ale jak to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 1 minutę temu, M.A.V. napisał: widziałeś kiedyś żeby prawdziwy trzmiel miał takie zęby ? przecież ten artbox to jakaś ściema - ten co rysował nie zna się na biologii Może latał takim jakiś rolnik z fantazją zainspirowany IIWŚ i np. Hellcat'e Mój szwagier by na to poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 5 minut temu, M.A.V. napisał: widziałeś kiedyś żeby prawdziwy trzmiel miał takie zęby Niestety Zbychu - trzmiel to jednak krwiożercza bestia jest: Taki bardziej mi się podoba więc może, może coś dla miłośników szczęk coś będzie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 ej no chłopaki przecież se żartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Spoglądam, samolot przecudnej urody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 15 minut temu, abtb napisał: Taki bardziej mi się podoba więc może, może coś dla miłośników szczęk coś będzie Dobrze, że zajrzałem w wątek. Bez tego niestety mógłby się okazać klapą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 Kolega tak się nie podnieca. Na pierwszy ogień pójdzie to malowanie bez szczęki. Z tym przegryzionym robalem to jak mi się zechce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 10 godzin temu, abtb napisał: Wybór padł na edkowego Cmelaka No tak, Czesi to jednak solidna firma. Mają swojego Cmelaka, a teraz zrobili model do niego. My mamy Dromadera i... to tyle. 10 godzin temu, abtb napisał: Na początek tradycyjnie artbox (i znowu z tygryskiem) Niteczka na łapce się odczepiła temu misiu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 1 minutę temu, Grzes napisał: Niteczka na łapce się odczepiła temu misiu "Misiu" ma już 24 lata więc i niteczka ma prawo się odczepić 2 minuty temu, Grzes napisał: My mamy Dromadera i... to tyle. I jeszcze mieliśmy Kruka. Ależ mi się ten samolot podoba . Zrobiłem go kiedyś z MM. Czesi chyba "wydali" w plastiku 95% tego co u nich latało/lata. Bez względu czy to było swoje czy obce. Zawsze ich za to podziwiałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 15 minut temu, Grzes napisał: Mają swojego Cmelaka, a teraz zrobili model do niego. My mamy Dromadera i... to tyle. my mamy pudełko : a tak w ogóle to wyszła grecka żywica z Grand Models - w necie zachwalają że całkiem udany wyrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 19 minut temu, abtb napisał: Czesi chyba "wydali" w plastiku 95% tego co u nich latało/lata. Bez względu czy to było swoje czy obce. Zawsze ich za to podziwiałem. Zgadzam się. Podobna sytuacja z wszelkimi ich pojazdami. 8 minut temu, M.A.V. napisał: wyszła grecka żywica z Grand Models Nawet miałem chęć, ale jak przeliczałem, to wyszło mi coś koło 260zł z przesyłką. To jednak aż tak mocno to go nie chcę 10 minut temu, M.A.V. napisał: my mamy pudełko Ładne pudełka do poloników - ostatnio, zdaje się, w tym zaczynamy być dobrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Schemat malowania E jest ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 10 godzin temu, rudy0007 napisał: Dlaczego nie to z pudła? 6 minut temu, Xmen napisał: Schemat malowania E jest ciekawszy. Tzw "koncert życzeń" rozpędza się w najlepsze Zrobię go w dowolnym malowaniu (nawet różowego w białe kropki) pod warunkiem, że "zamawiający" zapłaci za niego 1000zł plus koszty wysyłki (darmowa wysyłka jest od 2000 więc nie marudzić tylko brać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 3 minuty temu, abtb napisał: Tzw "koncert życzeń" rozpędza się w najlepsze Proszę Pana jaki koncert życzeń ? Wyraziłem tylko swoją opinię i proszę mi tu focha nie strzelać. 5 minut temu, abtb napisał: zapłaci za niego 1000zł plus koszty wysyłki Biorąc pod uwagę tempo pracy kolegi i ilość rozgrzebanych warsztatów to przy obecnej inflacji trzeba będzie kredyt wziąć pod hipotekę żeby na ten model starczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 34 minuty temu, M.A.V. napisał: a tak w ogóle to wyszła grecka żywica z Grand Models - w necie zachwalają że całkiem udany wyrób Wyszedł w 1/72 i teraz jakoś niedawno w 1/48. Oba podobno z masą błędów i to są modele wczesnych wersji eksportowanych do Grecji, także trochę by trza pozmieniać do polskiego. 10 minut temu, abtb napisał: Zrobię go w dowolnym malowaniu (nawet różowego w białe kropki) Ja takiego właśnie zrobię tylko szukam chętnego do wykonania kalkomanii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 a ten rozowy to gdzies w Enerdowku stoi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 33 minuty temu, BRAVO112 napisał: a ten rozowy to gdzies w Enerdowku stoi??? Ostatni raz widziany w Czeskich Budziejowicach w 2015 roku w takim stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 bo po napisach, to chyba jakas reklama firmy robiacej piece kaflowe (??? ) chociaz " Heisse Geräte " brzmi troche dwuznacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 23 godziny temu, abtb napisał: Wybór padł na edkowego Cmelaka, który to jest bardzo fajnie opracowany. W końcu Bo ile można było prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 W dniu 15.11.2021 o 00:09, abtb napisał: ....może coś dla miłośników szczęk coś będzie jo żech to jusz kajś widzioł..... W dniu 18.10.2021 o 18:39, mirage3 napisał: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 W dniu 15.11.2021 o 10:38, abtb napisał: zamawiający" zapłaci za niego 1000zł plus koszty wysyłki (darmowa wysyłka jest od 2000 więc nie marudzić tylko brać) Wszystko się wyjaśniło. Już wiadomo skąd tyle warsztatów i takie ich temp. Bo jak powrzechnie wiadomo, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę Długo masz już kalendarz sapisany czy jeszcze da radę coś wcisnąć przed gwiazdką 11 godzin temu, M.A.V. napisał: jo żech to jusz kajś widzioł..... Normalnie 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 Pora trochę pocmelakować Trochę dziwnie to Edek zaprojektował, tzn. blaszki. Tak jakoś mi się wydaje że kalki mogłyby wyjątkowo lepiej wyglądać w tej kabinie No nic, jutro zamknie się kadłub to będzie widać jak to będzie wyglądało. W sumie to chyba taki szybki projekt i do łykendu by może i pykło z montażem ale, kuchnia trza do rybnego fiknąć bo w Gliwicach już nie mają czym zakąsić pod gram 15. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi