Jump to content

Projekt grupowy: Miłośnicy szwabskich złomów łączcie się! :-)

Thalgonis
 Share

Recommended Posts

Hejka,

mają marynarze swoich swoich miłośników (okrętów niemieckich, okrętów japońskich) to może zrobimy grupówkę miłośników dunkelgelba i panzergreya? 🙂

Żeby uniknąć p...a (jak to ma miejsce na innych projektach grupowych), proponuję wolną amerykankę (a raczej germankę): hulaj dusza piekła nie ma: nie ma skal, nie ma cen nie ma nic 😉  oprócz wymogu: 1939-1945.

Pasuje?

Edited by Thalgonis

Nie jestem zwolennikiem szwabskiej złomów, ale mam jednego w pudełku do zrobienia. Mogie dołączyć?

Tak mi się napisało... :D

Dobra. Jak tu się robi (czy jest taka możliwość) ankietę? Bo ja jednak wolę zdać się na vox populi :)   Zróbmy trzy pytania:

1. Ma być tylko pancerka 1939-1945

2. Ma być pancerka + latadła 1939-1945

3. Ma być pancerka + latadła + pływaki 1939-1945

Hę? 😉

11 minut temu, Thalgonis napisał:

Tak mi się napisało... :D

Dobra. Jak tu się robi (czy jest taka możliwość) ankietę? Bo ja jednak wolę zdać się na vox populi :)   Zróbmy trzy pytania:

1. Ma być tylko pancerka 1939-1945

2. Ma być pancerka + latadła 1939-1945

3. Ma być pancerka + latadła + pływaki 1939-1945

Hę? 😉

Możesz zrobić ankietę w formularzu Google i wstawić tutaj link

https://www.google.pl/intl/pl/forms/about/

Z projektami grupowymi jest tak jak z konkursami na PWM.Dyskutujących "500" , aktywnie biorących udział 50 a galerii 20 i to jak dobrze pójdzie.

I też szukanie "furtek" jakby tu ominąć regulamin.

Wystarczy prześledzić historię innych projektów grupowych.Niektóre są nieaktywne od paru lat.

Więc jest możliwe że nie są potrzebne . Chciałbym się jednak mylić bo są ciekawe tematy gdzie można by się wspólnie "pobawić".Bez napinki.

7 minut temu, Kolekcjoner WP napisał:

mam w planach przynajmniej dwa warsztaty w projekcie Wrzesień '39, który jest nieaktywny od prawie 5 lat 

I bardzo dobrze.:super:

Chyba najlepsze w 0rzpadkach grupowych jestustalenie ram czasowych. Wtedy każdy się spina aby robić i zdążyć przed końcem. Bez tego bata idzie średnio.

Dobra. Jednak uwaga Old_Mana zadziałała 😉  TYLKO pancerka. Poniżej propozycja „regulaminu” <- w końcu temat dotyczy niemieckiego sprzętu a więc ordung musi być i basta 🙂

1. Projekt będzie trwać rok, czyli od 01.01.2022 do 31.12.2022.

2. W projekcie może wziąć udział każda osoba zarejestrowana na forum Modelwork.pl, która założy warsztat w odpowiednim dziale projektu.

3. Projekt obejmuje modele pojazdów pancernych znajdujących się na wyposażeniu wehrmachtu w latach 1939-1945.

4. Model może być w dowolnej skali i dowolnego producenta, musi tylko nawiązywać do głównego tematu projektu. Musi też zawierać minimum 1% plastiku <- ta uwaga dla tych co to bez maksimum blach nie potrafią się obejść 😉 

5. Za członka projektu uważa się osobę, która założy wątek warsztatowy nieograniczający się tylko do in-box'a.

6. Startujemy tylko z nowymi modelami, czyli nie przyjmujemy do projektu modeli napoczętych.

7. Tytuły warsztatów oraz galerii ukończonych w projekcie modeli muszą zaczynać się wyrażeniem [WH-złom].

8. Po zakończeniu projektu tematy zostaną przesunięte do odpowiednich działów, przewidywane jest również utworzenie specjalnej galerii ze wszystkimi modelami wykonanymi w projekcie „WH-złom”

Ktoś ma jakieś uwagi to proszę, ale na p...e nie związane z głównym tematem po prostu nie będę reagował, więc jak ktoś musi to to będzie jego ból dupy, nie mój :)

Edited by Thalgonis
  • Like 1

Brawo. Krótko zwięźle i na temat. 👍

Małe uwagi.

Ad. 1 - Puśćmy projekt od dzisiaj od północy, niektórzy mogą popuścić przebierając nogami do stycznia.

Ad. 2 - Czyli pojazdy zdobyczne, np. sowieckie też są brane pod uwagę ?

Ad. 7 i 8 - zmiana sygnatury na [WH-Schrott] 😜

Ad. 1 to niech se podpaski załatwią - dla dorosłych też są. Ba! Nawet można samemu skleić jakimś super glutem :D 🤣

Ad 2. Kurde.... Nie wiem... Nigdy tego nie robiłem, ale skoro się powiedziało „na wyposażeniu wehrmachtu” no to trzeba być konsekwentnym - widziałem fotki np. KV-1 z krojcami... Jak to ująć w regulaminie? „dopuszcza się modele maszyn zdobycznych używanych przez armię niemiecką”?

Ad 3. Popiewram :) :super: