Thalgonis Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Hejka, mają marynarze swoich swoich miłośników (okrętów niemieckich, okrętów japońskich) to może zrobimy grupówkę miłośników dunkelgelba i panzergreya? Żeby uniknąć p...a (jak to ma miejsce na innych projektach grupowych), proponuję wolną amerykankę (a raczej germankę): hulaj dusza piekła nie ma: nie ma skal, nie ma cen nie ma nic oprócz wymogu: 1939-1945. Pasuje? Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Nie jestem zwolennikiem szwabskiej złomów, ale mam jednego w pudełku do zrobienia. Mogie dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 1. Tylko ląd? 2. Germanek z pochodzenia w innych barwach przechodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 Myślę, że nie tylko ląd... Ale barwy „rodowe” już musimy utrzymać, bo wyjdą nam w końcu izralskie meśki, co będzie (a właściwie już jest) chichotem historii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 7 minut temu, Thalgonis napisał: Myślę, że nie tylko ląd... Tobie też się nogi zaczynają rozjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 Dlaczego? Robię to i to a nawet wodny złom... Nie widzę problemu... Chyba, że nie zrozumiałem dowcipu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 3 godziny temu, Thalgonis napisał: to może zrobimy grupówkę miłośników dunkelgelba i panzergreya? I tego się trzymajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 Tak mi się napisało... Dobra. Jak tu się robi (czy jest taka możliwość) ankietę? Bo ja jednak wolę zdać się na vox populi Zróbmy trzy pytania: 1. Ma być tylko pancerka 1939-1945 2. Ma być pancerka + latadła 1939-1945 3. Ma być pancerka + latadła + pływaki 1939-1945 Hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 11 minut temu, Thalgonis napisał: Tak mi się napisało... Dobra. Jak tu się robi (czy jest taka możliwość) ankietę? Bo ja jednak wolę zdać się na vox populi Zróbmy trzy pytania: 1. Ma być tylko pancerka 1939-1945 2. Ma być pancerka + latadła 1939-1945 3. Ma być pancerka + latadła + pływaki 1939-1945 Hę? Możesz zrobić ankietę w formularzu Google i wstawić tutaj link https://www.google.pl/intl/pl/forms/about/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 A administracja forum nie musi się najpierw zgodzić na założenie takiej grupówki, o takiej konkretnej tematyce? Bo będzie sfastami latało wokół dosyć mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Jak latadła mogą być to mam ich jeszcze w magazynie sporo z okresu 1939-45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Zaczyna się jak z tanią Hasegawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Z projektami grupowymi jest tak jak z konkursami na PWM.Dyskutujących "500" , aktywnie biorących udział 50 a galerii 20 i to jak dobrze pójdzie. I też szukanie "furtek" jakby tu ominąć regulamin. Wystarczy prześledzić historię innych projektów grupowych.Niektóre są nieaktywne od paru lat. Więc jest możliwe że nie są potrzebne . Chciałbym się jednak mylić bo są ciekawe tematy gdzie można by się wspólnie "pobawić".Bez napinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Są niekarywne projekty, ale mam w planach przynajmniej dwa warsztaty w projekcie Wrzesień '39, który jest nieaktywny od prawie 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 7 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: mam w planach przynajmniej dwa warsztaty w projekcie Wrzesień '39, który jest nieaktywny od prawie 5 lat I bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Chyba najlepsze w 0rzpadkach grupowych jestustalenie ram czasowych. Wtedy każdy się spina aby robić i zdążyć przed końcem. Bez tego bata idzie średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 5 minut temu, Moses napisał: Chyba najlepsze w 0rzpadkach grupowych jestustalenie ram czasowych. Wtedy każdy się spina aby robić i zdążyć przed końcem. Bez tego bata idzie średnio. 8.05.2025 - 80 lat od zlania dupy wrażym najeźdźcom. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Jak się trochę ogarnę z ogródkiem, to z chęcią dołączę z trojaczkami od airfixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Dobra. Jednak uwaga Old_Mana zadziałała TYLKO pancerka. Poniżej propozycja „regulaminu” <- w końcu temat dotyczy niemieckiego sprzętu a więc ordung musi być i basta 1. Projekt będzie trwać rok, czyli od 01.01.2022 do 31.12.2022. 2. W projekcie może wziąć udział każda osoba zarejestrowana na forum Modelwork.pl, która założy warsztat w odpowiednim dziale projektu. 3. Projekt obejmuje modele pojazdów pancernych znajdujących się na wyposażeniu wehrmachtu w latach 1939-1945. 4. Model może być w dowolnej skali i dowolnego producenta, musi tylko nawiązywać do głównego tematu projektu. Musi też zawierać minimum 1% plastiku <- ta uwaga dla tych co to bez maksimum blach nie potrafią się obejść 5. Za członka projektu uważa się osobę, która założy wątek warsztatowy nieograniczający się tylko do in-box'a. 6. Startujemy tylko z nowymi modelami, czyli nie przyjmujemy do projektu modeli napoczętych. 7. Tytuły warsztatów oraz galerii ukończonych w projekcie modeli muszą zaczynać się wyrażeniem [WH-złom]. 8. Po zakończeniu projektu tematy zostaną przesunięte do odpowiednich działów, przewidywane jest również utworzenie specjalnej galerii ze wszystkimi modelami wykonanymi w projekcie „WH-złom” Ktoś ma jakieś uwagi to proszę, ale na p...e nie związane z głównym tematem po prostu nie będę reagował, więc jak ktoś musi to to będzie jego ból dupy, nie mój Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Buuuuuu!!!!! To ja mówię paparara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Bardzo mi kolega w tym momencie zaimponował. Krótko zwięźle i na temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Brawo. Krótko zwięźle i na temat. Małe uwagi. Ad. 1 - Puśćmy projekt od dzisiaj od północy, niektórzy mogą popuścić przebierając nogami do stycznia. Ad. 2 - Czyli pojazdy zdobyczne, np. sowieckie też są brane pod uwagę ? Ad. 7 i 8 - zmiana sygnatury na [WH-Schrott] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Dajcie widełki czasowe od powstania Wehrmachtu, to może kupię Leichttraktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 Ad. 1 to niech se podpaski załatwią - dla dorosłych też są. Ba! Nawet można samemu skleić jakimś super glutem Ad 2. Kurde.... Nie wiem... Nigdy tego nie robiłem, ale skoro się powiedziało „na wyposażeniu wehrmachtu” no to trzeba być konsekwentnym - widziałem fotki np. KV-1 z krojcami... Jak to ująć w regulaminie? „dopuszcza się modele maszyn zdobycznych używanych przez armię niemiecką”? Ad 3. Popiewram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 1 minutę temu, Thalgonis napisał: ale skoro się powiedziało „na wyposażeniu wehrmachtu” no to trzeba być konsekwentnym - widziałem fotki np. KV-1 z krojcami... Ale to znowu rozmyje trochę myśl przewodnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi