Gościu Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 To zakryj ten hamulec pokrowcem bo jest zły, taki hamulec był stosowany w ostatniej serii Tygrysów, jest znacznie mniejszy niż we wczesnych Tygrysach. Właśnie też to zauważyłem, ze ten tamiyowski był sporo poteżniejszy, jeszcze nie ruszane, więc zmiany moge spokojnie wprowadzić- dzieki. Dopiero wczoraj dotarły do mnie bransoletki, jak coś kleje to szlag mnie trafia..jak czegoś nie mam, skorzystałem z tych(tez pójda do wymiany) Szpachla, o której wspomniałeś, musiała miec miejsce. Złom, który kupiłem był dość słabo poskładany, musiałem rozlepić i zrobic to na nowo, dorobić spawy itd. Faktury robię przeważnie za pomocą rozpuszczalników, wstepnie także robie ryski skalpelem, bo pedzel niezawsze wgryzie sie tak,jak ja to widzę. Po maznięciu surfacerem, także "dorabiam" tam, gdzie jest ona zła(oczywiscie po etapie 1 i 2 papier wodny 1200) To etap pierwszy, dojdzie surfacer, który "zabije" spaw, a "zrobi" kształt odlewu formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Rafał możesz robienie faktury dokładniej opisać-pokazać (najlepiej łopatologicznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Dopiero wczoraj dotarły do mnie bransoletki, jak coś kleje to szlag mnie trafia..jak czegoś nie mam, skorzystałem z tych(tez pójda do wymiany) Znam ten ból, stoję z moim Tygrysem, bo od 3 tygodni czekam na blaszki, nawet głupiego Blacken-it-a jakoś sprzedawca z Allegro nie może wysłać. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Rafał możesz robienie faktury dokładniej opisać-pokazać (najlepiej łopatologicznie). Pedzel w np. zmywacz do paznokci(pedzel wielkosci adekwatnej, do powierzchni,twardy i średni), nanosisz na el plast. i tapujesz nim(dziobiesz) Jesli Ci zbyt grudkowato wyszło, znów nanosisz rozcieńczalnik,ale bez tapownia-zaokrągli to. Dla stali walcowanej,dajesz temu podeschnąć i ścierasz papierkiem wodnym(od 1000 w górę) na płasko-większośc tych zabiegów staraj sie wykonywac przed zlepianiem częsci, póżniej moze Ci rozpuscić małe el.(rączki,uchwyciki itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Rafał może to być głupie pytanie, ale czy można to zrobić rozcieńczalnikiem wamodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Rafał może to być głupie pytanie, ale czy można to zrobić rozcieńczalnikiem wamodu No za mądre to nie jest To musi być taki specyfik, który rozpuszcza plastik, np. nitro. Wyobraź sobie co by było gdyby rozcieńczalnik Wamodu rozpuszczał plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Nie wiem, czy ja trafiłem na jakąś felerną terpentynę balsamiczną czy co, ale mój egzemplarz posiada podobne własciwości co nitro Więc jakby ktoś chciał coś o troche mniejszej rozpuszczalności to polecam wypróbować, może wam też się taka "fajna" trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 No za mądre to nie jest To musi być taki specyfik, który rozpuszcza plastik, np. nitro. Wyobraź sobie co by było gdyby rozcieńczalnik Wamodu rozpuszczał plastik. No tak myślałem że to będzie głupie Dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Więc jakby ktoś chciał coś o troche mniejszej rozpuszczalności to polecam wypróbować, może wam też się taka "fajna" trafi Smile Raz mi się Renesans bodajże trafiła,plastik i...z pigmentów gluty robiła, szczególnie z Miga Sand-no za cholerę nie mogłem z tego płukanki zrobić;p Pamietam, że w dragonowskich trakach chciałem costam osiągnąć, odstawiłem i tam gdzie weszło w dołeczki ślicznie mi rozpuściło gąski na flaczek Rozcieńczalnik Wamodu, pewnie mnie zjecie...ale ten co miałem...to zostawiłem do zmywania pędzli, bo dla mnie tylko do tego się nadaje;) Butelka tez dobra, zmywacz do paznokci ich nie rozpuszcza;p Koniec tych jałowych pogaduch, od jutra trzeba w końcu ruszyć, a mam co malować.... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Butelka tez dobra, zmywacz do paznokci ich nie rozpuszcza;p I nitro też jej nie bierze - mam w niej dawkę na klejenie "w podróży"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Tym razem coś z warsztatu,niby niewiele..ale jak się robi kilka na raz...to i wolniej wszystko. T1E dostał tylko bazę,jutro sobie ostrzej podkoloruję odcieniami i dam pasiaki,jakie nie wiem, dla mnie w tym byłoby super...ale. no nic, fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 rozjasniony dkgb, oraz/i ciapki. Teraz czas na 1 filtr(przed sido), wyciągnie mi odcienie dane wcześniej. Pierwsze warstwy obić...i tu mam dylemat: Robić, po pomazaniu farbą, czy "wyjąć podkład", grudki zimmeritu, które nie odeszły z pow. płaskich.... Dylemat rozwiązany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 No i prawidłowo wyszło! świetnie wygląda, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Pięknie, pięknie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 No i prawidłowo wyszło! Na razie,gdzieniegdzie dałem jasny akcent(odłupanego zimma)-do ideału daleko x długo- i na pewno nie w tym modelu, może za kilkanaście... Dorobiłem kilka "starych" szram, maznąłem je brązowymi olejami-dla akcentu. Gdzieniegdzie delikatnie puściłem zacieki, jak farbki mi podeschną, delikatnie to popodcieram, tak by zostały mocno transparentne( w zagłębieniach szramek pozostanie zaschnięta farbka, a finalne filtry mi to wyciągną. To już finalny, 1 etap. Po tym mogę dopiero kłaść sidolux: pomalowałem bazę, podcieniowałem,naniosłem 1 filtr, naniosłem ciapy,pomalowałem podkład zimma, obdrapałem bazą, póżniej olejami- teraz schnie. Zostaje to co lubię, ale okropnie czasochłonne sido,kalki, robal/wash,rainsy,lakier,obicia świeże,kurzenie vel brudzing...i model gotowy...jeden z kilkunastu na warsztacie..eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Widzę ze idzie do przodu i to jak...tylko podziwiac. Ja po formacie dysku zagubiłem parę wymiarów i z koniecznosci znów wale do Ciebie o wymiar pokładu platformy...plizzzzzzzzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Widzę ze idzie do przodu i to jak...tylko podziwiac. Ja po formacie dysku zagubiłem parę wymiarów i z koniecznosci znów wale do Ciebie o wymiar pokładu platformy...plizzzzzzzzzzzzz ok, PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Hej mam pytanie czy mozna kupic same podkłady kolejowe pod takie zestawy podobno Tumperter produkuje cos takiego licze na odpiwiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 PS TYGRYSY JAK NARAZIE 1 KLASA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Tumperter produkuje Dokładnie, i chyba nawet Hobbyta je ma, ostanio coś mi w tym sklepie wspominano ze są/mogą być. Link do torów: http://hobbyta.sklep.pl/index.php?m=ass&s=rmmq0h6ww3q16vpeo7x8jp3qb58bx3pl&id_ass=65791 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie: a co z torami rosyjskimi, które miały inną szerokość? Ktoś wie jak sobie Teutoni z tym radzili? Przerabiali czy korzystali ze zdobycznych składów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 może po prostu zmieniali wózki, albo gdzieś, gdzie konczyły się "właściwe" to przeładunek, ale co z pancernymi to zielonego pojecia nie mam, może budowali gdzieś na obrzezach i dopiero puszczali...no ciężka sprawa, i jak widać nikt, nic...a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Rafał z gory dziekuje za odpowiedz w sprawie torowisk juz zamowilema z tego co ja sie orientuje to całe składy juz w latach 80tych jadac z polski do rosji wjezdzały do takiego jakiegos hangaru i tam podnosili wagony i podobno zmiana osi to moment jakniemcy to robili to niewiem Tata mi opowiedal o tych przekladkach bo jezdzil tam czesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 mam jezczze pytanie takie male i o ile najstarsi gorale itp..... tego nie wiedza to moze uchylilbys rąbka tajemnicy o terminie oddania projektu do galerii wiesz w naszym kraju opuzniania w inwestycjach to rzecz normalna ale...... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Konrad, górale góralami, ale i Ci Indianie od chrustu nie wiedza, ale, czy termin potrzebny> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi