Gościu Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 to tak ma być Nie, tak: Wracając do wnętrza - pieska tam oczywiscie nie bedzie, po prostu spełniłem prośbę Sebka ;) Jak wspomniałem, szkoda marnowac czasu, na kolejne "waloryzacje" kabiny.Dach to wszystko skutecznie maskuje.Nawet figurka bedzie musiała stac niemal z nosem w szybie, by było widac że tam jest.... Po dostawieniu tendra widać tylko ciemność Jest jakis konkretny model Panharda, ma ktosw tym temacie wiedzę? W ostatevcznosci pozosttanie mi BA :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 (edytowane) Panharda?? Chodzi Ci o drezynę pancerną opartą o Panzerspähwagen P 204 (f)? Jak tak to kiedyś robił ją Dragon http://blog.empas.com/germantroops/read.html?a=12675636 ale ciężko ją teraz dostać, choć może na Ebayu... Edytowane 23 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 ale tą psine można pewnie gdzie indziej... właśnie ten cały sprzęt będzie z figurkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 ale tą psine można pewnie gdzie indziej... właśnie ten cały sprzęt będzie z figurkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Panhard nie jest koniecznością, aczkolwiek..możnaby na samym końcu takiego "czuja" postawić. W końcu zamknąłem tą trumnę. Jako że , nic na siłę,wszystko młotkiem wymusiłem porozumienie klejem CA. Dach leżał pod żarówką i chyba nie musze mówic...co sie stało:] Dałem już ostro zacieków,ale mało rdzy, a wiecej tego czegos czarnego, co im z boilera zciekało(oczywiscie musze tam u góry i czegoś gęstszego nanieść). Jak mi to podeschnie zdrapie gdzieniegdzie farby,dam obić i biorę się za tender, by od tej krowy odpocząć...dała mi nieźle w kość. Powiem jedno, malowanie jest dla mnie ciężkie...w końcu to nie czołg i sam,na tym etapie usyfienia( o dziwo) powstrzymałem się od dalszego ciagnięcia syfku...i chyba dobrze. Teraz wezmę pedzel w łapę, oleje na szkiełko i bede tytał gdzieniegdzie i zrobie wash,ale punktowy.Pigmenty nie odegrają znaczącej roli, wykonają to oleje A tu zdjecie czarno białe, lepiej widać te smugi, które beda podkładem dla czarnej,gęstszej mazi Figurki będą, a piesek w tym filmie nie zagra ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Gratuluje. Jako nadal początkujący jestem pod wielkim wrażeniem. Szkoda, że nie organizujesz warsztatów, gdzie mógłbym podpatrzeć jak "to robisz"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Dzięki Boozy, ale obawiam sie ,ze staje się zbytnio "przereklamowany", nie mówie że to fajne nie jest, że ktoś potrafi docenić - niemniej nieco mi to przeszkadza (pewnie nietylko mnie) Tomek, zajrzałem w relację ze szperaczem, dzieki za linkę. Zależnie od moich chcianek, biorąc pod uwagę zamiary - wykonam raczej wersję z zamknietym szkłem - bo niby po co za dnia toto miałoby być otwarte? Fantazjując, w loko wsadzić wytwornice dymu, diody, stawiając szperacz na tendrze i tam dać jakas diodę weń, na składach wiszące oświetlenie(diody) toby dopiero było....roboty Juz to widze, wyłączasz światła, pstryk i świecą żarówki, gdzieś żołdaki siedzący w grupkach, na wagonach.....wypas... WRACAJĄC do realii, tu bedzie za dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Hmm, szkoda, że nie będzie psa, było by czterej palacze i pies. Ile ta loko pali na 100 ? Jest bardzo realistyczna, dlatego zadaje to pytanie. Gratuluje i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Czajnik super wyglada Będziesz montował wiatrownice, czy zostawisz ciuchcię tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Ile ta loko pali na 100 ? pół wagonu węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 wiatrownice Lezą pomalowane i czekają, w chwili obecnej nie mogę ich dokleić(przeszkadzałyby w mymlaniu ) Jak wykończę ten boiler zadecyduję, czy pomogą, czy przeszkodzą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Rafał pełen SZACUNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 wow robi ogromnie pozytywne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Świetnie to wygląda , zastanawia mnie tylko to czy nie będzie różnic w wyglądzie (technikach) na tych wszytskich czesciach projektu , np. między początkiem a końcem . Bo robisz to od długiego czasu i napewno coraz to zmieniasz coś przy technikach . Chyba że bazujesz cały projekt na tym samym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Nie wydaje mi sie, aby moje modelarskie know how, podniosło sie na tyle(a szkoda) by zaszkodziło to całości. Od początku także, chce aby wagony jednak w ogóle sie różniły od siebie( roszady w składach) - już kiedys wspominałem, że patrząc na pociąg mamy cała plejadę wagonów - od tych ledwo turlajacych sie po iglaki. Spostrzeżenie trafne, jednak całość wyjdzie w praniu, na koniec - najwyżej będe kąpał którys wagon(jak juz raz uczyniłem). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 a tak w ogóle to dużo jeszcze zostało? bo chce zobaczyć całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Świetnie mi to sie zdaje, że Rafał to ma zamiar taki australijski skład machnąć wiecie o czym mówie 3 lokomotywy 40 - 50 wagonów. Patrząc na oips ze str pierwszej to skromnie sie zapowiadało 4 wagony może lokomotywa, a tu patrzcie jeszcze 6 osiowa platforma jeszcze nie tknięta. Oczywiście im temat dłuższy tym lepiej więc Rafale apeluje do twojego zdrowego rozsądku NIE PRZESTAWAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 No nie wiem ten pies robił wrażenie a teraz jakoś tak klimat tego ze niemiecki kolejarz może mieć psa padł. :( Nie wspomnę o tym że bardzo pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Rafał Jankowski Mam takie pytanko zastanawiałem się czy umieścisz wagon z wieżą 4 przed lokomotywą ,bo według mnie tak by najbardziej poasował a na końcu np. wagon platforma z jakims flakiem i obsługą albo wspomnianego ba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 o Ba, czy Panhardzie - napisałem na końcu( ogólnych prac).Jeśli dojdzie bedzie czujem, czyli przed lokomotywą. Pzjgwgn bedzie na końcu No nie wiem ten pies robił wrażenie gdziś go upchne do zdjęć.Ten otwór na tyle bedzie zasłoniety przez tender, więc pies(jak i wszystko w srodku) zniknie. czy umieścisz wagon z wieżą 4 przed lokomotywą Tomku, nie, z prostej przyczyny - z tyłu ma najwieksze pole "popisu" australijski skład machnąć ajjj...jest jeden pojazd, cywilny z kilunastoma przyczepami(kołowy) - to wyzwanie skromnie sie zapowiadało 4 wagony i raczej jest,powiekszenie o jeden wagon..to tyci ponad normę;) a tak w ogóle to dużo jeszcze zostało? dużo, ze wskazaniem na sporo bo chce zobaczyć całość ja także, nawet nie wiesz jak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Rafał Jankowski Nie no spoko ja się tam na tym nie znam tak tylko spytałem bo fajnie by wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 fajnie by wyglądał ale by miało to sens, musiałby tylko miec wieże w pozycjach bocznych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Ja to tam jeszcze widzę Rafale salonkę a w niej masę feldgrauowych zajączków zmierzających na front Tylko nie bij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Pytanko - okopcisz lokomotywę za kominem?? Przydało by się trochę sadzy na samej lokomotywie, szczególnie że ma kolor inny niż czarny. Podziwiam w ciszy i z niecierpliwością czekam na aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 ytanko - okopcisz lokomotywę za kominem?? no właśnie o tym wczesniej pisałem, tylko bardziej rozwięźle : Dałem już ostro zacieków,ale mało rdzy, a wiecej tego czegos czarnego, co im z boilera zciekało(oczywiscie musze tam u góry i czegoś gęstszego nanieść). masę feldgrauowych zajączków to juz lepiej obdartego ze skóry, rozwieszonego gdzieś w którymś wejściu, z miską pod nim na...resztki ze środka - gotowego do na ogień Temat zwierzątek i pochodnych nie wchodzi w ogóle w grę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi