Skocz do zawartości

INFANTERIEWAGEN/Ommr/SCHWERER PLATF./PANZERJÄGERWAGEN 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rafale , koszta kosztami , wiadomo że potrochu boli .

Ale jakaż to będzie satysfakcja kiedy zakończysz projekt , postawisz swoje ponad metrowe ( chyba , że ma więcej ) monstrum i powiesz , o ja pie*** ale to jest zaje*** . Pieniądze pieniędzmi , ale satysfakcja i doświadczenie chyba jest najważniejsze. ( a i można z zyskiem sprzedać )

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 933
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Od dluzszego czasu patrze i nic nie mowie bo to nie moja dziedzina i czasy, ale

ja pie.... jak to dobrze wszystko wyglada. Jak pokazalem zonie to blysku w oku zobaczylem i chyba moge stwierdzic ze na moja gablotke to juz troche innym wzrokiem patrzy. Patrzec, podziwiac i uczyc sie mlodziez, a nie klucic.

Napisano
x2 i dodaj jeszcze trochę ;)

szczerze mówiać wyobrażałem to sobie jako ponad metrowy projekcik , ale widze że kilka wagonów mnie ominęło . No cóż , skoro to ma ponad 2 metry , to czas zacząć się rozglądać za jakąś półęczką do mieszkania

Napisano

Nie komentuję bo mi mowę odebrało. Ten parowóz po prostu powala. A co do kosztów... przecież w tej zabawie chodzi żeby dobrze a nie żeby tanio no nie? Jak byłem mały to było mie stać tylko na ruskie wtryski z jakichś tam zachodnich form odkupionych jak wytwórnia padła (o samoloty chodzi). Nie pamietam jak się na to mówiło. Nie było kalkomanii i schematów malowania (era przedinternetowa) ale byłem przeszczęśliwy ,że były, i fajne modele powstawały. Dzisiaj kupuję kilka zastawów + blachy + żywice by zrobić jeden model i też jestem tak samo przeszczęśliwy. A co! Oszczędzać to mogę na liczbie wypitych piw ;-).

Pozdrawiam nocnych dłubaczy!

Napisano
A co do kosztów... przecież w tej zabawie chodzi żeby dobrze a nie żeby tanio no nie?
W tej zabawie chodzi przede wszystkim o zabawę, i zadowolenie z tego co się wykonuje, a nie o licytowanie wartości modeli...
Napisano

Koszty Koszty E TAM modelarstwo to przecież nasze wspólne hobby jeden gra w golfa drugi samochody tuninguje trzeci pije czwarty pali, a my kleimy przy okazji trochę historii i cierpliwości człowiek się uczy.

Napisano

Fajne,fajne te modele.

Dzis dodałem finalnie rdzy i w miejscach ruchomych smaru.

DSCF0679.jpg

DSCF0680.jpg

DSCF0677.jpg

DSCF0682.jpg

DSCF0673.jpg

DSCF0672.jpg

DSCF0671.jpg

Na te miejsca pozostało puścić jakichs płukanek i pigmentów i wiekszośc prac przy niej mam z głowy W KOŃCU !!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

Naprawdę coraz bardziej [nawet już za bardzo ;)] zastanawia mnie, Rafale, jak ty to po ukończeniu elegancko wyeksponujesz w chałupie. Takie dzieło chyba dostanie osobną ścianę, żeby gablotkie było od razu widać, najlepiej tuż po wejściu do domu. Ciekawym, jaki masz metraż

Napisano

qrcze pióro !! Chłopie, skąd ty na to bierzesz czas, mi odebranie farb ze sklepu zajęło 2 dni, a sklep jest oddalony ode mnie o 1,5 km. Jestem w ciężkim szoku. Efekt rewelacyjny, wręcz szokujący.

Napisano

Skład bedzie stał na Mazurach, u mojego znajomego, także tam miejsca mnóstwo;)

Czas zyskuje np....nie chadzając do sklepów a zamawiam przez siec, nawet w wiekszości w Wawie:D

ps:

no i mało sypiam;p

Napisano

niegodzien Ci jestem farbek mieszać! piękna robota, zgina mnie w harmonijkę i wgniata w ziemię.

Napisano

nie no budzi zachwyt podoba mi się camo i kolorystyka, dokładam się do pytania Tornado i to duże za tą ciuchcię

Napisano

Modelarze, nie Pan, prosiłem już kilkukrotnie - a modelowi jest daleko do mistrzowskich nazw.

Dziękuje, więc wash traktuje w sposób dość prosty.

Na drucik nawijam sobie po trosze waty(po co drucik? bo mogę sobie go zginać i dostac sie tam, gdzie mam życzenie), smar to żywica akrylowa zabarwiona farbkami,taze akrylowymi.

Jeśli sie akurat nie ma żywicy, można użyć jakiejkolwiek mazi,która nam później zastygnie a bedzie ja mozna farbka maznąć.

niegodzien Ci jestem farbek mieszać!

Zółwik, w końcu to Ty chadzasz w orderach z wystaw,zawodów - nie ja...więc raczej to na odwrót

ps -

Andrzej, dzieki,dotarło

Napisano

Mam nadzieję że masz blisko do Bytomia bo chce to zobaczyć na żywo w lutym na wystawie .