Matys Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 45 minut temu, abtb napisał: PS. Na warsztat trafi też wkrótce "wiśnia na torcie" czyli tak jakby wychodzi V9 V9 nie ma racji bytu, byłby mocno niewyważony - musisz zrobić V10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 To już podchodzi pod jakąś hybrydę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2022 Autor Share Napisano 12 Lipca 2022 1 minutę temu, Matys napisał: musisz zrobić V10 Jest stosowna focia która strasznie mnie dusi do zrobienia owego V10 ale na razie nie mam podstawowego materiału czyli F-104S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2022 Autor Share Napisano 12 Lipca 2022 7 minut temu, rudy0007 napisał: hybrydę Można i tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Do tego potrzebujesz wszystko prócz skrzydeł czyli jakieś 3/5 samolotu 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2022 Autor Share Napisano 12 Lipca 2022 Może jednak pozostańmy przy bardziej przyziemnych/tradycyjnych rozwiązaniach/konstrukcjach. Chciałbym w tym roku zlepić jeszcze coś innego niż tylko "śledzie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 11 hours ago, Staryfajter1954 said: Hasegawę można dorwać w dwupaku z wersją G lub J ewentualnie CF-104D. Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Teraz, AnatolPigwa napisał: Gdzie? Trzeba szukać okazji. Czasem pojawia się taki zestaw combo w sklepach modelarskich. Ja kupiłem w Mojehobby, Martoli, Mirage Hobby i od znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Taka oto sytuacja: Teraz chemia i złożenie w całość. I właściwie będzie można kończyć (oficjalne) zmagania ze 104-kami 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Fajny dwumiejscowy śledzik :). Pocieszny Zipperek :). Jestem ciekaw efektu końcowego. Trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 (edytowane) Podczas gdy grupa forumowiczów dyskutuje nad ilością octu w zalewie do śledzia, inni "śledzie" robią Podsumowując, po ........ (nie chciało mi się liczyć ) dniach zmagań nadeszła chwila by stwierdzić, że warsztat dobiegł końca. Zgodnie z założeniami wątku miałem zrobić osiem "śledzi" . I zrobiłem Dziś zakończyłem (prawie, bo zostało tylko pokolorować światła pozycyjne) ostatniego Starfightera w wątku - F-104D Galeria jakoś tak w przeciągu miesiąca Oczywiście pewne znaki na niebie sugerują, że być może nie jest to ostatni śledź w ławicy, ale ewentualne dalsze zmagania już będę prowadził poza konkursem, bez męczenia szanownych forumowiczów kolejnym warsztatem. Tak, czy siak warsztat uważam za zamknięty Edytowane 25 Lipca 2022 przez abtb 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 No to gratulacje na tę okoliczność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Świetny jest. Ta podwójna kabina koszmarnie zaburza proporcje tej rasowej maszyny, a przez to jest jeszcze fajniejszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 W dniu 24.07.2022 o 23:19, abtb napisał: Podczas gdy grupa forumowiczów dyskutuje nad ilością octu w zalewie do śledzia, inni "śledzie" robią Podsumowując, po ........ (nie chciało mi się liczyć ) dniach zmagań nadeszła chwila by stwierdzić, że warsztat dobiegł końca. Zgodnie z założeniami wątku miałem zrobić osiem "śledzi" . I zrobiłem Dziś zakończyłem (prawie, bo zostało tylko pokolorować światła pozycyjne) ostatniego Starfightera w wątku - F-104D Galeria jakoś tak w przeciągu miesiąca Oczywiście pewne znaki na niebie sugerują, że być może nie jest to ostatni śledź w ławicy, ale ewentualne dalsze zmagania już będę prowadził poza konkursem, bez męczenia szanownych forumowiczów kolejnym warsztatem. Tak, czy siak warsztat uważam za zamknięty Bardzo ładny śledzik w ławicy i to dla dwóch rybaków. Do tego wykonany z rzadkiego zestawu Revella, który i mi się wreszcie trafił. Jednak chciałbym zauważyć, że pomimo dyskutowania o ilości octu w śledziowej zalewie także i ja robię równocześnie nie jednego a dwa śledziki jednego w 48 ze starych form Monograma a drugiego w 72 z Revella ale z połowy lat 90. No a przy okazji taka dyskusja może być komuś przydatna bo będzie miał ogląd tego co na rynku jest dostępne albo było. Jak skończę swoje 104 to galerie wrzucę na Modelwork. Mam nadzieję, że jeszcze jakieś śledziki zrobisz :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 W dniu 25.07.2022 o 17:57, barszczo napisał: Świetny jest. Ta podwójna kabina koszmarnie zaburza proporcje tej rasowej maszyny, a przez to jest jeszcze fajniejszy . Ta kabina dodaje mu tylko smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 2 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Mam nadzieję, że jeszcze jakieś śledziki zrobisz :). Zrobię, ale już poza warsztatem. A jakie, to się okaże w galeriach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 16 minut temu, abtb napisał: Zrobię, ale już poza warsztatem. A jakie, to się okaże w galeriach Wnoszę oficjalny protest. Śledziowe warsztaty szanownego kolegi powinny zostać wpisane do rejestru dóbr kultury i dziedzictwa forumowego i w związku z tym nadal kontynuowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 5 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Wnoszę oficjalny protest. Jak to mówią politycy - Protestować można 6 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Śledziowe warsztaty szanownego kolegi powinny zostać wpisane do rejestru dóbr kultury i dziedzictwa forumowego Mocno napisane 6 minut temu, Roland_Sebastian napisał: i w związku z tym nadal kontynuowane! Tak napiszę szczerze - ja już pokazałem chyba z 10 (a może i 12) razy jak się skleja ten sam samolot. Trochę to błędne koło zaczyna się robić. Fakt, że za każdym razem efekt końcowy jest inny ale..........ileż razy można katować forumową publikę tymi samymi postępami robót ujętymi tylko inną perspektywą zdjęciową. Jak już Kolega tak mocno naciska to rzucę w eter taki roboczy tytuł (w delikatnym nawiązaniu do obecnego): "Rzędowa czwórka z polskim akcentem" Oczywiście to tylko takie fanaberie i nie ma tu nic pewnego - takie pisanie kijem po wodzie i inne taki duby smalone i dyrdymały oraz opowieści dziwnej treści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Dał się przekonać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Godzinę temu, abtb napisał: Mocno napisane Od kiedy jestem na tym forum były też i Twoje warsztaty stoczwórek, więc dla mnie jest to taki trochę lokalny folklor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Żeby nie było to i ja mam dwumiejscowego śledzika w 72 ale zrobionego z zestawu Hellera (model dość mocno zwaloryzowany własnym sumptem) oraz kokpit i fragment prac malarskich budowanej w tej chwili 48 z Monograma :). Tak wrzucam, żeby nie było, że tylko dyskutuję o ilości octu w zalewie śledziowej :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 5 minut temu, rudy0007 napisał: Dał się przekonać Nie wiem co kolega sugeruje, ale jest to zbyt daleko posunięte twierdzenie Chciałbym zauważyć, że jeszcze nie było galerii ostatniego "śledzia" z owego warsztatu a już co poniektórzy mocno wybiegają w przyszłość. Żeby tak trochę zdusić ten niekontrolowany wybuch entuzjazmu, to uprzejmie donoszę, że zakupiłem tonę blachy do MiG-29 i Su-39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Widzę co innego na Priv, a co innego publicznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 2 minuty temu, rudy0007 napisał: Widzę co innego na Priv, a co innego publicznie Ach te przecieki Publicznie i na Priv oświadczam: Następuje w tej chwili "pauza operacyjna" w budowie kolejnych "śledzi" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Tak se cyknąłem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi