orzechu500 Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Czołem! Zafascynowany wieloma warsztatami publikowanymi na tym forum, jak również ogromem pomocy merytorycznej i rzemieślniczej przez członków i członkinie tejże szacownej społeczności, postanowiłem założyć takowy wątek. Tymrazem na stół warsztatowy wjeżdża kolejny zestaw od Menga, troszkę mniejszy niż poprzednie modele które zbudowałem- Tiger M, zestaw VS-008. Nie byłbym sobą gdybym nie dorzucił kilku upiększeń modelu względem wersji pudełkowej a mianowicie: Wieżyczka z działkiem 30mm 2A72 Kalki 3D z quinta studio Blaszki. Na tapecie są również koła ale narazie nie upolowałem nigdzie takich od wersji M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Proponuję wymienić koła na żywiczne - fabryczne to lipa straszna niestety. Ja kupiłem z Menga, bo takie były w promocji - super jakość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 3 minutes ago, johnrambo said: Proponuję wymienić koła na żywiczne - fabryczne to lipa straszna niestety. Ja kupiłem z Menga, bo takie były w promocji - super jakość. Które konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Są dwa rodzaje : Meng SPS-025 (ja mam takie) oraz SPS-035 - trzeba by sprawdzić które są do Twojego, jeszcze na pewno DEF oraz Xact były. Gumowe są lekko za luźne na feldze - ale to pikuś, najgorsza to jest nadlewka na bieżniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Fajny pojazd, kibicuję w sklejaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 20 minutes ago, bulik58 said: Tak podobnie wygladala moja szyja gdy chcialem odczytac jakiego to cudaka z Live Resin planujesz wrzucic na dach. A tak na powaznie to widze ze model bedzie na wypasie. Mam te same kalki z Quinto i one sa przdzielone do starszej wersji Tigra , pytanie czy do twojej nie powinne byc inne o nr QD35013 ktore przypisanao do Zvezdy ? Te do zvezdy są takie same, pomimo że na zdjęciu widnieje tiger M... sprawdzę przy budowie na ile da się je dopasować do tego co buduje, jeśli nie podejdą to mam pretekst aby zbudować też starsza wersję Gaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 37 minutes ago, bulik58 said: Ponizej masz oba zestawy , wydaje sie iz roznia sie jednak Różnią się rozkładem na papierze ale to dalej to samo. Nie mniej jednak problem chyba się rozwiązuje gdyż w zestawie są dwie deski rozdzielcze Ta do której nie pasują kalki i druga do której kalki pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 Składa się przyjemnie, bez większych problemów. Dodałem jedną rzecz od siebie - nawinąłem drut na wyciągarkę gdyż to co było na wyprasce było kiepskie. Jutro będę dalej składał resztę drobiazgów, wiele z nich trzeba pomalować przes montażem w kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Popieram - linka Eureki 0,4 mm - idealna na wyciągarki w skali 1/35! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Zywiczne kola do twojego modelu masz z Menga Są też z Defmodel i Miniarm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Trzeba było mnie zapytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) Znalazłem tylko takie koła ale to chyba ta wczesna wersja. http://ibg.com.pl/pl,meng-sps-025-1-35-russian-armored-gaz-233014-sts-tiger,3,40,74,0,14914.html#.Yfw07_jdhEY Edytowane 3 Lutego 2022 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Ja mam takie na składzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 Takich mi potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 Dotarły blaszki, a w tak zwanym międzyczasie poskładałem trochę drobnicy z wnętrza. Zatrzymałem się na chwilę dłuższą przy fotelach i poprawiłem ich fakture patentem husteczka + wikol bo były zbyt gladkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 Nie mogłem się powstrzymać przed złożeniem jej. Puzzle 3D bo nie było żadnego schematu jak to poskładać, całość zeszła się całkiem zgrabnie, szybkie i proste szpachlowanie łączeń. PS fotele wyszły całkiem przyzwoicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Instrukcje do Live Resin są dostępne na ich stronie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Jak by co, to mam takie kółka na zbyciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Jak by co, to mam takie kółka na zbyciu: Już Ci nie potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Potrzebne może i by były, ale muszę trochę geldow odzyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Panowie, temat kół zamknięty. kupiłem te z wersji 114 i podmienię w nich kołpaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 On 2/4/2022 at 7:59 AM, bulik58 said: Bardzo bojowo wyglada Tigr z ta ,, harmatka,, brak instrukcjhi przy tej cenie to jest chwyt ponizej pasa, mam ich pare zestawow i w kazdym jej brakuje. Co do foteli - to na zdjeciu widac wyraznie iz to pokrowiec jest tak wygnieciony a nie caly fotel. Poza tym widac dokladnie iz sa to 2 czesciowe pokrowce w przeciwienstwie do twoich. Pokrowce płócienne (zielone) które starałem się zaimitować są jednoczęsciowe. To najlepszy wybór przy tym co model oferuje ( fotele w zestawie są zrobione z jednego kawałka, płaskie, bez jakiejkowliek faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Kolejna szychta na zakładzie. Posklejałem całą drobnicę wewnętrzną, chce to jutro zapodkładować i zacząć malować maty na podłodze. Dokleilem również system sterowania wieżą. Jako, że czekam na niektóre farby to zacząłem pracować wielowątkowo i gazik zaczął obrastać biżuterią z zewnątrz. Jestem straszną lamą jeśli chodzi o blaszki, udało mi się wypracować metodę klejenia (gesty CA i aktywator) jednak w kwesti gięcia, zwijania i celowania w te małe dziurki to ewidentnie brakuje mi wprawy, naszczęscie elementów ubywa, bardzo mi zależy na zrobieniu drzwi tylych na ruchomych zawiasach, trzymajcie kciuki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Oezechu500 wygląda elegancko co do gniecenia blaszek polecam się zaopatrzyć w zagniatarke np Trumpetera taka najmniejsza i będzie problem z głowy a jakiego kleju ca używasz ze nie zostawia białych śladów po sklejeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 7 minutes ago, bulik58 said: Ladnie ci to idzie , jaki zestaw blaszek uzywasz ? Blaszki E.T, oczywiście do 233114, ale większość z nich jest taka sama jak w 233115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi