Mirek66 Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Witam , długi czas nic nie wstawiałem z braku czasu ale jako że teraz jest moda na kwarantanne to podziałałem . Model sam się składa jedynie jak dla mnie niektóry detal jak dla mnie zbyt delikatny , ale to kwestia gustu . Malowany AK zestawem do Ruskiej pancerki , jak dla mnie bardzo dobrze się nimi maluje . Fotki do du....szy ale namiot zakupiłem 3 lata temu i dopiero dzisiaj robiłem fotki okazało się że jest za słabe światło i aparat wariuje przy balansie bieli . Wybrałem to co prawie odpowiada realowi i da się oglądać . Zapraszam do obejrzenia i komentarzy co jest na pozytyw a co na negatyw . Pozdrawiam Mirek . A tutaj para Zvezda wieża odlew Meng spawana . Edytowane 5 Lutego 2022 przez Mirek66 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Nie wstawiły Ci się zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Już są , za długa przerwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Zgadza sie. Świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Świetna robota, podpatruje i podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Dzięki koledzy za pozytywny odbiór . Januszu jutro wstawię rurę co mi zjadła 90 procent zasobu nerwowego , ale to w innym dziale . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Pięknie wygląda ten model. A ten zestaw farb z AK to który konkretnie jeżeli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Oj mam słabość do tych czerwonych oczu i szczególnie w tym malowaniu. Super praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) 12 minut temu, bulik58 napisał: Masz TAW ku temu okazje bo pokazal sie juz T-90 z Amusinga. Ja już miałem swoją okazję Ale nie wykluczam kolejnego podejścia bo zasługuje na lepsze wykonanie. A przez te oczy czerwone, czerwone oszalałem... I porzuciłem wojenne staruszki Edytowane 5 Lutego 2022 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Piękny ( piękne oba ) . Sztora hipnotyzuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Niesamowite malowanie. Chciałbym zobaczyć tę parę w rzucie z przodu żeby porównać prześwit. A także płytę silnikową, bo to największe błędy Zwezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Witam podziękował za tak liczny odzew i miło że się podoba . Wrzucę parę fotek odnośnie farb i poprawności Zvezdy , kolega nie oglądał mojego warsztatu z budowy fotek chyba tam już nie ma ,ale mam chyba kompie jakby były potrzebne mogę poszukać . Według mnie Zvezda jest zawalista pomimo paru potknięć , ale to tylko moja opinia . Zestaw farbek ; Prześwity i płyty fotki jako takie ale pisałem o powodzie . Edytowane 6 Lutego 2022 przez Mirek66 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Wielkie dzięki, nie jest to różnica która wali po oczach. A wprowadzanie poprawek to byłaby masakra. Mam T-90 ze Zwezdy, dorobiłem tam sporo detali. Dzisiaj bym wybrał Menga, ale Zwezdę budowało się fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 Teoretycznie teraz Zvezda jest prawie poprawna jeśli chodzi o wysokość i płytę i nie tylko , ale roboty wymagało sporo obniżałem wannę która wymaga również przeróbki montażu kół napędowych i tylnej płyty . Ale przecież po to jest modelarstwo albo klocki Lego . Płyta nad silnikowa też wymaga ingerencji , ja jeśli kiedyś skuszę się na Terminatora to ze Zvezdy a różnice cenową wolę zainwestować w blaszki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Super, bardzo spodobało mi się malowanie. Bez przesady z tyraniem delikatne efekty zużycia gratuluje kolejnej 90ki w kolekcji. Na marginesie uważam 90/90A menga za nadal najlepsze zestawy na rynku - patrzac nawet na to co szykuje Amusing... co do Zvezdy hmmm 90A jest w mojej opinii bardzo nierównym modelem, ma swoje momenty i chwilami bardzo dobre detale. Jednak ma też masę błędów z wanną, wysokoscią baków, zawieszeniem, za nisko osadzoną wieżą i wieloma uproszczeniami... hmmm w skrócie model złożony prosto z pudla nie trzyma proporcji i wygląda bardzo dziwnie. Co innego nowe 90MS zvezdy tu jest bardzo ok. Oczywiście nawet ze słabego modelu można zrobić perełkę co sam modelem Zvezdy udowodnileś. Jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Witam ,x_bandit masz rację co do Menga składa się bezproblemowo praktycznie nie wymaga szpachli a Zvezda jak piszesz roboty po pachy ale można z niej wyciągnąć dobry model . Co do 90 MS myślałem że ma starą wannę , dla tego zakupiłem 72 Trumpka ... no i złożyłem do kupy też wygląda zacnie i czeka w kolejce . Januszu na razie latadła odpoczywają mam parę sztuk pancerki do malowania , jak to skończę to dopiero pomyślę o skrzydłach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 No piękny, już dawno nie przypadł mi tak bardzo do gustu żaden model jak ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Dzięki Michale . Januszu wrzucam fotki o których pisałeś ; Mam nadzieję że może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi