Mirek66 Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Witam , długi czas nic nie wstawiałem z braku czasu ale jako że teraz jest moda na kwarantanne to podziałałem . Model sam się składa jedynie jak dla mnie niektóry detal jak dla mnie zbyt delikatny , ale to kwestia gustu . Malowany AK zestawem do Ruskiej pancerki , jak dla mnie bardzo dobrze się nimi maluje . Fotki do du....szy ale namiot zakupiłem 3 lata temu i dopiero dzisiaj robiłem fotki okazało się że jest za słabe światło i aparat wariuje przy balansie bieli . Wybrałem to co prawie odpowiada realowi i da się oglądać . Zapraszam do obejrzenia i komentarzy co jest na pozytyw a co na negatyw . Pozdrawiam Mirek . A tutaj para Zvezda wieża odlew Meng spawana . Edytowane 5 Lutego 2022 przez Mirek66 17 Cytuj
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Świetna robota, podpatruje i podziwiam! Cytuj
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Napisano 5 Lutego 2022 Dzięki koledzy za pozytywny odbiór . Januszu jutro wstawię rurę co mi zjadła 90 procent zasobu nerwowego , ale to w innym dziale . 1 Cytuj
LuckyStrike Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Pięknie wygląda ten model. A ten zestaw farb z AK to który konkretnie jeżeli można spytać? Cytuj
TAW Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Oj mam słabość do tych czerwonych oczu i szczególnie w tym malowaniu. Super praca Cytuj
TAW Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) 12 minut temu, bulik58 napisał: Masz TAW ku temu okazje bo pokazal sie juz T-90 z Amusinga. Ja już miałem swoją okazję Ale nie wykluczam kolejnego podejścia bo zasługuje na lepsze wykonanie. A przez te oczy czerwone, czerwone oszalałem... I porzuciłem wojenne staruszki Edytowane 5 Lutego 2022 przez TAW Cytuj
copycat Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Niesamowite malowanie. Chciałbym zobaczyć tę parę w rzucie z przodu żeby porównać prześwit. A także płytę silnikową, bo to największe błędy Zwezdy. Cytuj
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Witam podziękował za tak liczny odzew i miło że się podoba . Wrzucę parę fotek odnośnie farb i poprawności Zvezdy , kolega nie oglądał mojego warsztatu z budowy fotek chyba tam już nie ma ,ale mam chyba kompie jakby były potrzebne mogę poszukać . Według mnie Zvezda jest zawalista pomimo paru potknięć , ale to tylko moja opinia . Zestaw farbek ; Prześwity i płyty fotki jako takie ale pisałem o powodzie . Edytowane 6 Lutego 2022 przez Mirek66 3 Cytuj
copycat Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Wielkie dzięki, nie jest to różnica która wali po oczach. A wprowadzanie poprawek to byłaby masakra. Mam T-90 ze Zwezdy, dorobiłem tam sporo detali. Dzisiaj bym wybrał Menga, ale Zwezdę budowało się fajnie. Cytuj
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 Teoretycznie teraz Zvezda jest prawie poprawna jeśli chodzi o wysokość i płytę i nie tylko , ale roboty wymagało sporo obniżałem wannę która wymaga również przeróbki montażu kół napędowych i tylnej płyty . Ale przecież po to jest modelarstwo albo klocki Lego . Płyta nad silnikowa też wymaga ingerencji , ja jeśli kiedyś skuszę się na Terminatora to ze Zvezdy a różnice cenową wolę zainwestować w blaszki . Cytuj
x_bandit Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Super, bardzo spodobało mi się malowanie. Bez przesady z tyraniem delikatne efekty zużycia gratuluje kolejnej 90ki w kolekcji. Na marginesie uważam 90/90A menga za nadal najlepsze zestawy na rynku - patrzac nawet na to co szykuje Amusing... co do Zvezdy hmmm 90A jest w mojej opinii bardzo nierównym modelem, ma swoje momenty i chwilami bardzo dobre detale. Jednak ma też masę błędów z wanną, wysokoscią baków, zawieszeniem, za nisko osadzoną wieżą i wieloma uproszczeniami... hmmm w skrócie model złożony prosto z pudla nie trzyma proporcji i wygląda bardzo dziwnie. Co innego nowe 90MS zvezdy tu jest bardzo ok. Oczywiście nawet ze słabego modelu można zrobić perełkę co sam modelem Zvezdy udowodnileś. Jest git Cytuj
Mirek66 Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 Witam ,x_bandit masz rację co do Menga składa się bezproblemowo praktycznie nie wymaga szpachli a Zvezda jak piszesz roboty po pachy ale można z niej wyciągnąć dobry model . Co do 90 MS myślałem że ma starą wannę , dla tego zakupiłem 72 Trumpka ... no i złożyłem do kupy też wygląda zacnie i czeka w kolejce . Januszu na razie latadła odpoczywają mam parę sztuk pancerki do malowania , jak to skończę to dopiero pomyślę o skrzydłach . Cytuj
michal0281 Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 No piękny, już dawno nie przypadł mi tak bardzo do gustu żaden model jak ten. Cytuj
Mirek66 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Napisano 11 Lutego 2022 Dzięki Michale . Januszu wrzucam fotki o których pisałeś ; Mam nadzieję że może być ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi