tomekk Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Ostatnio krucho z czasem, ale powoli do przodu. Dzięki za kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Września 2022 Autor Share Napisano 24 Września 2022 Płatowiec pomalowany, idziemy w kierunku gruchota. Aluminium przygasiłem lekko szarym. Osłona przednia pozostała srebrna. Podstawka w trakcie prac. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Bardzo przyjemnie wygląda będę musiał swojego paproszka chyba rozgrzebać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 Linie i nity zakropiłem Panel line-m ciemno szarym. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciuper Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Jeśli jeszcze możesz zwróć uwagę że usterzenie poziome powinno mieć minimalny wznios. Popraw bo widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Dobrze się zapowiada, tylko co ten numer 06 taki malutki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 Z tym numerem to muszę go zmienić. Co do statecznika to dzięki za uwagę, poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 Numer zlikwidowałem, przy okazji kawałek podkładu także. Na szczęście uzupełnienie koloru lakierami się udała. Owiewkę "zaniedbałem" brudem. Szukałem nowego numeru i tylko coś takiego znalazłem, po lekkiej korekcie może się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 No tak trochę nie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 41 minut temu, Moses napisał: No tak trochę nie.... Tak właśnie myślałem... Jest może ktoś na forum co może zrobić taką kalkomanie? Oczywiście, jak trzeba to odpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 Obecnie chyba jedyna osobą która ogarnie Ci customowe kalkomanie https://www.facebook.com/fiedotow.mrdecal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 1 godzinę temu, tomekk napisał: Szukałem nowego numeru Ten zestaw może przyjść z pomocą: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 Z tego co patrzyłem, ten zestaw kalkomanii nie jest dostępny. Może ma ktoś na zbyciu fragment - numer 06 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 Tomku, taki pomysł mi przyszedł, gdybyś kalkomanii nie zdobył: a może spróbuj zrobić maski i namaluj to 06? Obie cyferki składają się z prostych, wycięcie nie powinno być trudne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 Zacząłem się nad tym zastanawiać, ale przeraża mnie ten cieniutki, czarny kontur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 (edytowane) Jak masz dostęp do drukarki wydrukuj sobie zdjęcie z tymi kalkomania mi, oczywiście w skali realnej, w ilości 2 szt. Naklejasz szeroka taśma tamiyą, i ostrym skalpelem od linijki wycinasz. Najpierw malujesz żółty, później wklejasz mniejsza maskę, i malujesz obwodke. Aby ładnie wpasować się ze środkiem, możesz na maskach rysować linie poziomujące. Mam nadzieję że w miarę jasno napisałem Edytowane 6 Października 2022 przez Moses 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 Kolejny wieczorny pomysł. I może od niego bym zaczął - zapytaj producenta, może coś im zostało? modelmaker@wp.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 Pytałem już, niestety nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 Wydaje mnie się że gdzieś mam z tego zestawu kalki. Może nie takie idealne bo lekko zażółcone, ale numer jest 16 a nie 06. Muszę sprawdzić czy Mastercraft?Kopro nie dawało "06" Jakby co to mógłbym odstąpić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 (edytowane) 27 minut temu, Artek82 napisał: Muszę sprawdzić czy Mastercraft?Kopro nie dawało "06" Nie dawało https://www.mojehobby.pl/products/Yak-23-World-Altitude-Record.html https://www.mojehobby.pl/products/Yak-23-Flora.html Chyba że w jakichś innych wydaniach ale nie kojarzę by takowe były Edytowane 7 Października 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 Dzięki wszystkim za odzew. Chciałbym zostać przy numerze 06, tak jak na wzorcowym zdjęciu. Będę próbował robić szablon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 Bardzo dobrze idzie - powodzenia dalej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 @tomekk Cyfry 06 są w tym zestawie: http://www.sagittarius3d.pl/?52,02472-jak-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 ale nie ma 06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 Teraz, BRAVO112 napisał: ale nie ma 06 Jest. Trzeba sobie złożyć z pojedynczych cyfr będących na arkuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi