makinen Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Chciałem doczekać się zapowiadanego modelu Pandy, ale się chyba nie doczekam. Może i dobrze. Kończę M1240, więc powoli czas zacząć atrakcyjniejszą wersję, czy siły specjalne. Powstanie zapewne mała winieta. Jeden z użytkowników forum kiedyś przyznał, że prosi o nierozpowszechnianie zdjęć, które ma, bo chce być z tym modelem przed Zderzakiem i Makinenem. Oficjalnie informuję, że ścigać się nie będę i ujmy na honorze nie będzie, jak będę drugi, dziewiąty, czy sto czwarty Baza to M-ATV RFM. Dodatki to CROWS wraz z całym otoczeniem z Live Resin, antena Boomerang. Kluczem są elementy 3D jako konwersja do bazy. Dodatkowo wystąpią figuranci z Live Resin i Legend. Zapowiada się dłuuuuuga robota. PS- bałagan z foto, ale nie wiem, jak je poustawiać w takiej kolejności, jakbym chciał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Na bogato! Tak jak pisałeś kto tutaj nir chciał tego, ale nie myślałeś może o pojeździe JWK z Afganu? Raz, że polskie malowanie, dwa moim zdaniem ciekawsze dzięki symbolom jednostki, trzy, Toro wypuściło figurkę Soyersa z szablą i aż się prosi ustawić go na masce pojazdu jak ze zdjęcia referencyjnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Ej ale chyba nie chcesz połączyć Marsocu z NSW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 48 minut temu, Zderzak napisał: Na bogato! Tak jak pisałeś kto tutaj nir chciał tego, ale nie myślałeś może o pojeździe JWK z Afganu? Raz, że polskie malowanie, dwa moim zdaniem ciekawsze dzięki symbolom jednostki, trzy, Toro wypuściło figurkę Soyersa z szablą i aż się prosi ustawić go na masce pojazdu jak ze zdjęcia referencyjnego . Konrad- JWK jest piaskowe. Takiego już mam. Trzykolorowy kamuflaż, albo wersja czarna robi jednak lepsze wrażenie. A Soyers...to osobny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Okej, myślałem, że ma być taki jak zdjęcie oryginału w Twoim pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 (edytowane) Wzorujesz się na czarnym "Bloodsport"? Czy galactica uwzględnił w swoich elementach drukowanych zmienioną tylną ścianę kabiny? Bo w jego modelu chyba tego nie widać. Edytowane 3 Marca 2022 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 1 minutę temu, kubisz napisał: Wzorujesz się na czarnym "Bloodsport"? Czy galactica uwzględnił w swoich elementach drukowanych zmienioną tylną ścianę kabiny? Bo w jego modelu chyba tego nie widać. Kuba- czarny był tylko dla Zderzaka. Jak pisałem- trójkolorowy. Ettore jest ze mną w stałym kontakcie i masz rację- nie uwzględnił zmian w tylnej ścianie kabiny niestety. Nawet nie wiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Trójkolorowy też ok. Zasugeruj kolesiowi, żeby wydrukował co trzeba. A jak nie, to sam wyrzeźbisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 42 minuty temu, kubisz napisał: Trójkolorowy też ok. Zasugeruj kolesiowi, żeby wydrukował co trzeba. A jak nie, to sam wyrzeźbisz. Proces trwa już dość długo. Zaczęliśmy rozmawiać po ukończeniu M1165. Teraz jakieś kłopoty z "drukarzem". Pozostanie rzeźba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Hah kto bogatemu zabroni ładnie kieszeń wydrenowania ale ja nie o tym a o tym że czekam na pracę i efekty. Leje Jacka do szklany i zasiadam w 1 rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 24 minuty temu, SnajperTBG napisał: Hah kto bogatemu zabroni ładnie kieszeń wydrenowania ale ja nie o tym a o tym że czekam na pracę i efekty. Leje Jacka do szklany i zasiadam w 1 rzędzie Kup sobie duuuuuuużo JD, bo to potrwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Komplet podstawowych materiałów konwersji w całości. Podwozie mam złożone. Zabieram się za zderzak i hol. Mam nadzieję, że coś popołudniu sie z tego urodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Masz komplet części do zbudowania klatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 2 godziny temu, makinen napisał: Mam Do kupienia na shapeways? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Zmordowałem przedni zderzak wraz z holem. Rama M1245 jest nieco dłuższa, więc wymagała przedłużenia, żeby pasowała z podłogą tylnej części. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Nieeeeee. Do położenia podłogi to jeszcze trochę. Położyłem, żeby sprawdzić, jak pasuje z tyłem ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Mrrr moje koła oglądam z podziwem zwłaszcza jak wyobrażam ogrom wydanego hajsu na elementy 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Mrrr moje koła oglądam z podziwem zwłaszcza jak wyobrażam ogrom wydanego hajsu na elementy 3d Taaaaaa….hajs na 3D to jedno, elementy Live Resin z CROWS to dwa, figurki to trzy. No i sam model. Wyszło ponad 2000 PLN . Teraz wypada tego nie spierdolić. Aaaaa, elektronika z RFM, która może okazać się nieprzydatna w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 W dniu 27.03.2022 o 10:54, makinen napisał: Zmordowałem przedni zderzak wraz z holem. Rama M1245 jest nieco dłuższa, więc wymagała przedłużenia, żeby pasowała z podłogą tylnej części. Piotrek, w którym miejscu przedłużałeś i o ile? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Piotrek, w którym miejscu przedłużałeś i o ile? Nie wiem- gotowy element z konwersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Marca 2022 Autor Share Napisano 29 Marca 2022 (edytowane) Poskładałem silnik tylko po to...żeby mieć finalnie do czego przykleić tłumik na zewnątrz. Maska będzie zamknięta, więc robota... Klatka tylna- trzeba cholernie uważać, żeby tego nie zniszczyć, bo konstrukcja ażurowa i cholernie delikatna. Kilka baboli mi się przydarzyło, ale finalnie będzie trochę obładowana, więc zniknie mam nadzieję. Od siebie dodałem zasobnik na skrzynki amunicyjne (też 3D), oraz uchwyt pod swingarma, ponieważ zamontuję jeszcze karabin. Jest babol, który nie wiem jak pokonać. Do szyny jednego z paneli dostała się kropla CA i skutecznie blokuje możliwość wsunięcia tam płytki z hipsu. Dojście tam marne, konstrukcja krucha, Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zwitek papieru ściernego i mozolne delikatne udrożnienie szyny. Zdjecia do dupy, bo światło liche i na tym przezroczystym 3C nic nie widać. Ogólnie w tej części pojazdu jest jeszcze masa rzeczy do dorobienia, więc to nie koniec. Edytowane 29 Marca 2022 przez makinen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Dobrze jest, zapowiada się Kozacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 zapowiada się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi