makinen Posted March 29 Author Share Posted March 29 (edited) Poskładałem silnik tylko po to...żeby mieć finalnie do czego przykleić tłumik na zewnątrz. Maska będzie zamknięta, więc robota... Klatka tylna- trzeba cholernie uważać, żeby tego nie zniszczyć, bo konstrukcja ażurowa i cholernie delikatna. Kilka baboli mi się przydarzyło, ale finalnie będzie trochę obładowana, więc zniknie mam nadzieję. Od siebie dodałem zasobnik na skrzynki amunicyjne (też 3D), oraz uchwyt pod swingarma, ponieważ zamontuję jeszcze karabin. Jest babol, który nie wiem jak pokonać. Do szyny jednego z paneli dostała się kropla CA i skutecznie blokuje możliwość wsunięcia tam płytki z hipsu. Dojście tam marne, konstrukcja krucha, Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zwitek papieru ściernego i mozolne delikatne udrożnienie szyny. Zdjecia do dupy, bo światło liche i na tym przezroczystym 3C nic nie widać. Ogólnie w tej części pojazdu jest jeszcze masa rzeczy do dorobienia, więc to nie koniec. Edited March 29 by makinen 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted March 29 Share Posted March 29 Dobrze jest, zapowiada się Kozacko! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted March 29 Share Posted March 29 zapowiada się super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted March 30 Author Share Posted March 30 Dojechała reszta gratów. Chyba mam już wszystko... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 2 Author Share Posted April 2 Wstępnie tył ogarnięty. Mam już gotowy fotel strzelca. Dojdzie jeszcze antena Boomerang (podstawa już jest), oraz druga charakterystyczna dla tych pojazdów. Na tym etapie nie mogę jej dołożyć, gdyż jest bardzo delikatna w swej konstrukcji. W tylnej zabudowie musiałem zbudować dwie "szafki" na obu burtach (czekam jeszcze na czarne elementy z jakimiś chyba elementami elektroniki, lub wentylacji), oraz skrócić ( a właściwie zbudować od nowa) elementy, które w standardowym M-ATV są na nadkolach. Kolejne etapy to: - zbudowanie drzwi przesuwanych na tylnej ścianie kabiny - ogarnięcie elektroniki- mam kilka zdjęć wnętrza i wygląda to rozmaicie, więc rzuciłem wici tu i tam celem doprecyzowania - czekam też na piąty fotel, żeby zorganizować go jako podest strzelca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted April 2 Share Posted April 2 4 godziny temu, makinen napisał: ogarnięcie elektroniki- mam kilka zdjęć wnętrza i wygląda to rozmaicie, więc rzuciłem wici tu i tam celem doprecyzowania - czekam też na piąty fotel, żeby zorganizować go jako podest strzelca Smakowicie to wszystko wyglada, Napisales iz elektronika ,, wygląda to rozmaicie ,, masz na mysli ta przy przednich siedzeniach czy jeszcze inna. Mam pare fotek tej przedniej i na moje oko chyba sie nie roznia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 2 Share Posted April 2 5 godzin temu, makinen napisał: czekam też na piąty fotel, żeby zorganizować go jako podest strzelca Rozwiń proszę myśl. Jak to ma wyglądać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 2 Author Share Posted April 2 W standardowym M-ATV są dwa stoliki i do tego pasuje zestaw elektroniki z RFM. Specialsi maja inaczej i nie jest wykluczone, ze SOCOM jeszcze inaczej. W miejscu tylnego stolika jest piąty fotel. Mam kilka zdjęć, ale trudno je przypisać do konkretnej wersji, zwłaszcza, ze w części są inne fotele (te lewitujące na szelkach pod sufitem). Może być tak, jak w przypadku humvee i innych okoliczności związanych z siłami specjalnymi- standard i wyposażanie fabryczne, to jedno, a użytkownicy docelowi wszystko robią pod siebie. Rozgryzam temat. Najgorsze jest to, ze człowiek na którego liczyłem, ktory zawsze dostarczał mi masę wartościowych zdjęć niestety nie ma materialow, których szukam. Może być tez tak, ze jeszcze za wcześnie na obecność takich zdjęć dla ogólnego odbiorcy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 2 Author Share Posted April 2 @kubisz proszę bardzo. Aczkolwiek pewności nie mam, czy to jest prawidłowe rozwiązanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 2 Share Posted April 2 (edited) Faktycznie ciekawe rozwiązanie. https://www.special-ops.pl/images/editor/jacek_sla/stanowisko_strzeleckie.jpg Edited April 2 by kubisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 2 Author Share Posted April 2 2 minuty temu, kubisz napisał: Faktycznie ciekawe rozwiązanie. Tylko to inny typ foteli i ciężko stwierdzić, czy to rozwiązanie właściwe dla SOCOM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 2 Share Posted April 2 Na pewno typowe. No i raczej widać, że to taki sam fotel. Skąd wątpliwości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 2 Author Share Posted April 2 (edited) Kuba- to fotel, który jest w modelu Pandy, czyli podwieszany pod sufit i na odciągach od podłogi. W RFM są fotele montowane do podłogi. Na załączonym drugim zdjęciu. To trochę tak, jak w humvee A1 i starszych. Chyba, ze żyję w błędzie związanym z M-ATV. Edited April 2 by makinen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 2 Share Posted April 2 Kompletnie nie rozumiem Twojej odpowiedzi Ale tu jestem kompletnym lajkonikiem. Masz na pewno zdjęcia i wiesz co robisz. Działaj dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 2 Author Share Posted April 2 (edited) To pokazuję i objaśniam. Stary typ foteli- ten zielony jest związany ze składanym piątym fotelem i widać w tle dziurę w tyłek ściance wraz z przesuwanymi drzwiami, W SOCOM są nowe fotele- te piaskowe i tu nie znalazłem żadnych zdjęć z opcja składania. Elektronika to osobny rozdział. Edited April 2 by makinen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 2 Share Posted April 2 Teraz już wiem, o co Ci chodziło z odniesieniem do Humvee. Czyli wszystkie zdjęcia wnętrza wersji SOCOM, jakie kiedykolwiek gdzieś tam widziałem, pokazywały starszą wersję foteli. No to musisz liczyć na szpeców z Armoramy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 2 Author Share Posted April 2 Szpec mój sprawdzony ma zdjęcia zewnętrzne, środek brak. Jest jeszcze Frenchy, może on coś ma, ale skoro Rob nie pomógł, to lipa może być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 9 Author Share Posted April 9 Poskładałem sobie podstawę pod CROWS wraz z zasobnikiem na skrzynki amunicyjne, deskę rozdzielczą i powiększyłem otwory do ram przednich okien. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 14 Author Share Posted April 14 (edited) Dla zainteresowanych- produkty firmy SSR Models (Szwecja). Zamówiłem sobie karabinki SCAR i granatnik Carl Gustaf. Otrzymałem wszystko w 5 dni. Fajnie zrobione. Makro na zdjęciu trochę zabija, bo rzeczywistości detal jest ostrzejszy. Są też Javeliny, Stingery, karabinki z kilku krajów, pistolety, hełmy. Cena za całość 14 Euro z przesyłką. Link do FB https://www.facebook.com/SSR-Models-137698258483853/photos/?ref=page_internal Edited April 14 by makinen 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted April 14 Share Posted April 14 A 72 też robią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 14 Author Share Posted April 14 Sprawdź, nie byłem zaintersowany. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted April 15 Share Posted April 15 Makinen ta mgiełka na zdjęciach to chyba wina brudnego obiektywu. Gorzej jak jest zaparowany od środka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 16 Author Share Posted April 16 @copycat- piszesz o zdjęciu uzbrojenia, czy moich beznadziejnych ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted April 16 Share Posted April 16 O twoim mydle na zdjęciach, wygląda na brudny obiektyw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 16 Author Share Posted April 16 ale zdjęcia CG są z FB producenta. Trzeba mu napisać, że ma brudny obiektyw. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts