bart207skw Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 zasiadam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Dość trzodzenia Nastały ciężkie czasy i trzeba sobie jakoś radzić. Żywice Reskita dostępne są już tylko chyba dla wtajemniczonych (sam szarpnąłem dwie ostatnie głowice wirnika do Mi-2 ) więc trzeba sobie radzić w każdy możliwy sposób. Czyli podsumowując wywód - jak zrobić wyrzutnię B-8 w okolicznościach braków materiałowych na rynku. Na początek oryginalna wyrzutnia B-8 z zestawu Zvezdy z "próbą" nawiercenia otworów Jak widać wyszło jak wyszło. Dodatkowo podpowiem, ze niektóre "słupki" bywają niedolane na długość i jest kicha. A zatem trzeba to poprawić. Na początek "magiczny klocek" Jak widać, klocek posiada stosowne dziurki (bez skojarzeń ) Klocek jest z jakiegoś paskudnego twardego materiału. Na początek przewierciłem go na wylot wiertłem 0,8mm a następie otwór rozwierciłem otwór do średnicy 1,2mm do ok 1/3 głębokości. Dzięki temu mamy taki układ: z lewej profil okrągły 1,2mm a z prawej wiertło 0,8mm. I wiercimy. I mamy takie coś: Następnie odcinamy: dzięki temu urządzeniu nie ma wtopy - wszystkie "słupki" będą równe ( a naciąć ich muszę ok. 120 sztuk ) A potem lepimy Jeszcze tylko "przetrzeć" i będzie "prawie" dobrze 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Toś pan zaszalał, ale nawet to wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzego Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Ekstra ten "jig" do odmierzania długości i odcinania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 W dniu 26.03.2022 o 23:06, abtb napisał: Nastały ciężkie czasy i trzeba sobie jakoś radzić. W tych ciężkich czasach wracamy do... modelowania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Wrzucam fotki wyrzutni B-8 celem podejrzenia śladów użytkowania, tudzież innych inspiracji 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Świetny temat na.... Bardzo oryginalna dioramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Rekiny się pytają, co tam słychać u wielorybów... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2022 9 godzin temu, Soris napisał: Rekiny się pytają, co tam słychać u wielorybów... Wieloryby odpowiadają - ganiamy "śledzie" A tak na poważnie to właśnie śledzę dwa kolejne "śledzie" A poza tym pisałem gdzieś że będę bumelował do 7 kwietnia - potwierdzam, będę bumelował do 10.04 . A 10.04 (niedziela z kawą ) wlepię jakąś galerię. Zacne maski. Do konkretnego celu czy tylko tak dla zabawy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Kwietnia 2022 Share Napisano 1 Kwietnia 2022 7 godzin temu, abtb napisał: Wieloryby odpowiadają - ganiamy "śledzie" A tak na poważnie to właśnie śledzę dwa kolejne "śledzie" A poza tym pisałem gdzieś że będę bumelował do 7 kwietnia - potwierdzam, będę bumelował do 10.04 . A 10.04 (niedziela z kawą ) wlepię jakąś galerię. Zacne maski. Do konkretnego celu czy tylko tak dla zabawy? Dzisiaj nikt ci nie uwierzy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Mitrandir napisał: Dzisiaj nikt ci nie uwierzy... A co konia obchodzi, ze się wóz przewrócił? Można nie wierzyć, a 10-ty już blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Kwietnia 2022 Share Napisano 1 Kwietnia 2022 35 minut temu, abtb napisał: A co konia obchodzi, ze się wóz przewrócił? Można nie wierzyć, a 10-ty już blisko Będziesz świętował rocznicę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 1.04.2022 o 07:21, abtb napisał: ...Do konkretnego celu czy tylko tak dla zabawy? W zasadzie w celach rozrywkowych, ale jeśli reflektujesz to... Nie wiem tylko, czy jeszcze czegoś nie poprawić, bo przy tej jakości zdjęcia ciężko pewne rzeczy uchwycić. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez Soris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Najbliższy oryginałowi ze zdjęcia jest ten oznaczony cyfrą 2 - tylko tej białej plamki na grzbiecie brakuje. "Kalkomanie" nijak nie przypomina pierwowzoru. Co do materiału "klocka" jest to bakelit. Sam pomysł z wierceniem ciekawy, ale można było prościej: igły lekarskie wykorzystać - były by głębsze otwory ( bardziej realistyczne). Ale i tak wyrzutnia prezentuje się okazale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Mam tylko wrażenie, że nad tą plamką grzbiet się wybrzusza i tak nie za bardzo wiem jak to interpretować(?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) Ale żeście mi namieszali Rysunki: kalki: a wy mi tu z jakimś "retuszowanym" zdjęciem Wedle słowa pisanego, ów "wielorybi" kształt wynikał z potrzeby zamalowania prostokątnej flagi rosyjskiej, a takim rekinem o "prawilnych" kształtach było by raczej trudno Jak się zlepi i wymaluje to się zastanowię głębiej nad tematem. Czynnikiem decydującym będzie koszt pozyskania masek W dniu 3.04.2022 o 00:06, Soris napisał: nad tą plamką grzbiet się wybrzusza i tak nie za bardzo wiem jak to interpretować(?). Może to lewy górny rożek flagi W dniu 2.04.2022 o 23:54, neptun1939 napisał: ale można było prościej: igły lekarskie Myślałem nad tym, jak również nad miedzianymi rurkami. Ale kwestia średnicy (1,2mm), przyklejenia i łatwości cięcia przeważyła nad wyborem takiego a nie innego materiału Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 W dniu 1.04.2022 o 14:29, abtb napisał: 10-ty już blisko W dniu 1.04.2022 o 15:05, Mitrandir napisał: Będziesz świętował rocznicę Wyczuwam Panowie, że chcecie jakiejś uroczystości z okazji okrągłej 16. rocznicy mojej rejestracji na forum. Od razu ucinam - nic z tego żadnych wafelków, ani Łomzingu w tym roku nie będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) 36 minut temu, Grzes napisał: okrągłej 16. rocznicy O właśnie, my bardzo lubimy świętować okrągłe rocznice. Ale z powodu, że żeś się "skumał" w temacie to: Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 37 minut temu, Grzes napisał: żadnych wafelków, ani Łomzingu w tym roku nie będzie A co z majówką i uroczystym przekazaniem "knigi" Też nic z tego? A taki był poważny plan - chyba za grubymi nićmi uszyty Ale Hajnówka to zasadniczo Żubr, czyli jednak jakieś światełko w tunelu widać. Jest jeszcze odrobina nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Spokojnie, za rok okrągła rocznica - 17. To i ja pozwolę sobie na małą wstawkę filmową... Teraz, abtb napisał: A co z majówką i uroczystym przekazaniem "knigi" aktualne !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 W dniu 2.04.2022 o 22:59, Soris napisał: W zasadzie w celach rozrywkowych, ale jeśli reflektujesz to... Nie wiem tylko, czy jeszcze czegoś nie poprawić, bo przy tej jakości zdjęcia ciężko pewne rzeczy uchwycić. A czy on aby w tej paszczy nie ma przypadkiem zębów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 31 minut temu, caughtinthemiddle napisał: A czy on aby w tej paszczy nie ma przypadkiem zębów? O, jeszcze ciekawiej Chyba zmienię tytuł warsztatu na "Warsztat relaksacyjny............." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Jeśli mogę.... Tak! Większość ma rację we wnioskach. To mi-24p operujący z bazy lotniczej Kalinovskaya, Czeczenia w latach 1999-2000 (tyle wiadomo z literatury) numer został zamalowany tak jak i flaga na miejscu której jest “rekin" wygląda jak wygląda właśnie ze wzgl na zamalowana prostokątna flagę, nr boczny to "biały 03", wywoływanie radiowe miał "akuła" czyli rekin,natomiast obsługa naziemna nazywała go prześmiewczo "rekinem w ciąży ". Malowanie miał standardowe czyli bazowe pale-Grey green, medium green łaty, charakterystyczne miał czerwone końcówki łopat, Zdjęć raczej zbyt wiele nie było tego konkretnego smiglowca więc postawiłeś sobie wysoko poprzeczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Akuła w akcji: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 12 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: A czy on aby w tej paszczy nie ma przypadkiem zębów? Wielorek był u protetyka, ale można to jeszcze podszlifować, bo sam nie jestem przekonany: Ten lewy ma chyba węższy otwór paszczowy? 14 godzin temu, abtb napisał: Czynnikiem decydującym będzie koszt pozyskania masek Jako rekin biznesu i żarłacz przedsiębiorczości poczułem krew i już ostrzę sobie zęby, aby obgryźć Cię ze skóry i obedrzeć do kości... Czy jakoś tak... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi