dante Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 On 12/4/2022 at 1:49 PM, Tap-chan said: Mig-29 został zestrzelony 2 grudnia koło miejscowości Ukrajinka 60 km na zachód od Doniecka. Wygląda jak samolot zespołu akrobacyjnego Ukrainian Falcons. Nie Donieck a Vinnytsia (na pol-zach od Kijowa) i nie zestrzelony a rozbil sie po zestrzeleniu rosyjskiego drona: https://twitter.com/UAWeapons/status/1580552518446493698 Ten pilot zestrzelil 5 dronow tego dnia, ale ten piaty zestrzelil tez jego... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Tym razem ukrainskie Mi-8: Trzecie ujecie z rosyjskiego drona, poazujace tez attak rakietowy i moment zestrzelenia: I czwarte, z pokladu skrzydlowego: Co za czasy, ze wojne i smierc ludzi mozemy ogladac z kilku ujec jak w kinie, w HD albo 4K i to prawie na zywo... Edytowane 20 Grudnia 2022 przez dante 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Znowu Ka-52, tym razem zestrzelony przez swoich, prawdopodobnie zestaw Pantsir: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 44 minuty temu, dante napisał: Znowu Ka-52, tym razem zestrzelony przez swoich, prawdopodobnie zestaw Pantsir: Kolejny Aligator na ziemi a nowe będą nie wiadomo kiedy. Jeżeli to prawda to widać wysoką skuteczność tego zestawu jak również to że ruska obrona p.lot. jest wyjątkowo spanikowana i strzela do wszystkiego co lata to doskonale świadczy ewidentnym strachu przed lotnictwem ukraińskim oraz o kiepskim wyszkoleniu. Mam nadzieję że Grzes I Lotniczy Dobry Władca działu lotniczego i cały Jego Dwór nie obrażą się jakoś tak bardzo za tego mojego posta w tym dziale ( no w końcu wiem jakie są kółeczka na ukraińskich śmigłowcach/samolotach i to BEZ podglądania ) . Pozdr .A. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Nie wiem ile w tym prawdy, ale krazy opinia ze Pantsir wcale nie jest taki dobry i ze to jest jego pierwsze potwierdzone zestrzelenie? A tak z punktu widzenia przeciwlotnikow to im nie zazdroszcze, wszyscy lataja nisko, ciezko cokolwiek namierzyc, jeszcze gorzej z potwierdzeniem swoj czy obcy, dodaj do tego brak komunikacji w ruskiej armii i o wypadek nie trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Grudnia 2022 Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2022 Panowie - ja na prawdę jednego nie rozumiem: jak chcecie sobie robić osobiste wycieczki, korekty poglądów, wytykać niuanse to róbcie to sobie na PW , jasne ?! Poukrywałem, ale następnym razem dzielić będę urlopami bez ostrzeżenia! Tak trudno zrozumieć, że można sobie pogadać na wiadomościach prywatnych ? Moderatorzy będą jedynie wykonawcami Waszych decyzji Jutro Wigilia, więc może jednak Ci co stracili w dyskusjach ludzkie odruchy, jutro w myśl tradycji je odzyskają 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 Rysunek sprzed 40 lat zamieszczony w SP, ilustrujący amerykański imperializm. Obecnie idealnie ilustruje ruską narrację, tego, po co rakiety z czerwonymi gwiazdami latają nad Ukrainą. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 W dniu 20.12.2022 o 10:49, dante napisał: ... I czwarte, z pokladu skrzydlowego: ... Ciekawe jest też to, że drugi HIPek próbujący wylądować by zabrać załogę rozbitego Mi-8 jest wyposażony w wkm dokładnie tak jak zrobił to ostatnio Trumpek, ciekawe, ciekawe. W dniu 20.12.2022 o 10:49, dante napisał: ... Co za czasy, ze wojne i smierc ludzi mozemy ogladac z kilku ujec jak w kinie, w HD albo 4K i to prawie na zywo... No i niektórym dalej się wydaje, że to Call of Duty MW... A tak zajeb*ście to to nie jest i tak dobrze się nie skończy niezależnie od wyniku wojny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Na Su-25 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Mig-29 VID_20221230_091531_324.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Su-24 to był... Godzinę temu, Tap-chan napisał: Mig-29 VID_20221230_091531_324.mp4Niedostępne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 W dniu 27.12.2022 o 10:58, em napisał: Na Su-25 Wołodia został prawie świętym to i fajerwerki muszą być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 45 minut temu, em napisał: Su-24 to był... Racja, to by się nawet zgadzało z tym newsem z nocy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 To jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/1006nrw/ukrainian_mig29_pilot_in_santa_costume_firing/ Edytowane 1 Stycznia 2023 przez dante Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Modelarsko zarabiste, technicznie ....Czyli aerokosmiczne siły prezentują ruską wersję JDAM https://t.me/fighter_bomber/10330 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Taki JDAM, że pilot celuje na gumę do żucia przyklejoną na wiatrochron... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Mig-29, kolejny już ex-akrobata, tym razem podobno zestrzelony przez swoich (Osa) w okolicach Kurachowego. Białe duże pod skrzydłem to może być HARM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Dzisiaj media ukraińskie udostępniały filmik, na którym pokazują zniszczone lotnisko pod Chersoniem. Sprzętu tam niewiele, jakieś stare An-2 z logo Aeroflotu, jakieś zniszczone ciężarówki. Ale, perełką w filmiku okazał się rzekomo uszkodzony rosyjski Mi-24. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Na tym lotnisku rosjanie zostawili tez ex-ukrainskie Mi-8, zdobyte chyba na Krymie? Biedak wrocil do ojczyzny, ale juz jako nielot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Brytyjskie Ministerstwo Obrony podalo, ze Rosja od jakiegos czasu uzywa Su-57 w wojnie na Ukrainie, ale ich operacje sa ograniczone do wystrzeliwania rakiet powietrze-powietrze i powietrze-ziemia dalekiego zasiegu znad terytorium Rosji: https://www.youtube.com/watch?v=vfQuHTd0bHA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 8.01.2023 o 17:35, Tap-chan napisał: rzekomo uszkodzony rosyjski Mi-24. W dniu 9.01.2023 o 14:21, dante napisał: Na tym lotnisku rosjanie zostawili tez ex-ukrainskie Mi-8, zdobyte chyba na Krymie? muszę naprostować kilka rzeczy.... to lotnisko na północ od Chersonia to Czornobajiwka ( Чорнобаївка ). Znajduje się tam największe lotnisko wojskowe w obwodzie chersońskim. Te śmigłowce ex-ukraińskie (dokładnie 6 sztuk, ale nie wiem ile jakich typów) od samego początku znajdowały się na tym lotnisku i zostały zdobyte przez rusków jeszcze w marcu 2022 - nie mogły być ewakuowane bo znajdowały się w remoncie. Całkiem możliwe że ruscy coś przy nich kombinowali i chcieli je wprowadzić do użycia. EDIT ----------------- jako że dawno tutaj nic nie spamowałem to conieco wrzucę nie strzelajcie jeśli już coś było samalociki: śmiglaki : i na koniec coś specjalnie dla @Mitrandir : może warsztacik ? Edytowane 10 Stycznia 2023 przez M.A.V. 2 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 16 hours ago, M.A.V. said: Te śmigłowce ex-ukraińskie (dokładnie 6 sztuk, ale nie wiem ile jakich typów) Nie wiedzialem ze bylo ich az szesc, w filmach z tego lotniska po jego odzyskaniu pokazywano dwa, Mi-8 i Mi-24, obydwa kompletnie rozszabrowane przez rosjan (od 2 min): https://www.youtube.com/watch?v=HkIKd6Ps5sc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi