Kamil K. Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Cześć, Model skończony. Jeszcze można by posiedzieć nad tym, czy tamtym, ale jak na projekt reanimacyjny, który w ogóle nie był w planach jeszcze pod koniec tamtego roku, to jestem zadowolony - nie lubię jak coś zalega mi na "półce wstydu", a tu nagle zrodził się pomysł i... oto jest. Model to nieco już leciwy Miniart, przemalowany i nieco przebudowany na wóz używanych w ramach Lend Lease przez Armię Czerwoną. Wymieniłem tylko lufę i liny na Eurekę XXL i dorobiłem troszkę bambetli. Pozdrowienia! 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Bardzo ładna praca. Jedyne co wali mi po oczach to ta beczka na tyle i szmaty na niej. Chyba zapomniałeś je poddać efektom weatheringu. Mocno odstają od reszty modelu. No i szmaty są jakieś takie jednowymiarowe. Brakuje na nich rozjaśnień i cieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 13 Marca 2022 Autor Share Napisano 13 Marca 2022 Dzięki, można było mocniej pocieniować, racja, ale kurz, brud i trochę różnych paprochów na nich jest, o niczym nie zapomniałem. Intensywność efektów trochę zniknęła na zdjęciach, ale w nowym miejscu jeszcze się nie oswoiłem z oświetleniem. Niby aparat i światło to samo, ale jakoś wychodzi to wszystko nieco inaczej. Chociażby figurki, które są idealnie trupio matowe po malowaniu Vallejo, ale na fotkach zdają się połyskiwać - to samo z bambetlami. Muszę trochę pokombinować z ustawieniem lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Galeria jak zwykle na najwyższym poziomie. Tylko te żółte paski trochę mnie nie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Miałem się spytać. Na przedniej płycie jest ziemia. Jakiej firmy to jest. Szukam podobnej gradacji ziarna. No chyba że to przesiana ziemia z ogródka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Ziemia jest z firmy Pole u Teścia, nieprzesiewana, gatunek I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drab Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Gdzie dzieje sie akcja na przedstawionej dioramce? Czy malowane Valentine pochodzi z jakiejś konkretnej jednostki? Pytam, bo lubie "fabułe" czy to historyczną czy fikcyjną związana z modelem/dioramą. Na pewno jakiś pomysł, inspiracje miałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Luźna inspiracja pojazdami Lens Lease, nic wiecej. Elementy podstawki wymyśliłem sobie grzebiąc za zdjęciami kapliczek i wiejskich płotków, więc też żadna historia. Po wiecej fabuly zapraszam do innych moich warsztatów, tu było dość luźno i zabawowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) W dniu 13.03.2022 o 19:07, patrykd napisał: Bardzo ładna praca. Jedyne co wali mi po oczach to ta beczka na tyle i szmaty na niej. Chyba zapomniałeś je poddać efektom weatheringu. Mocno odstają od reszty modelu. No i szmaty są jakieś takie jednowymiarowe. Brakuje na nich rozjaśnień i cieni. Patryk. Mówiłem. Od weatheringu, zostaw to Sasha'ie Grey, one wie jak detala wydobyć .Znowu piszę o szmatach, panie ile to można słuchać hehe Poziom jest, gratki modelu , ale tych kacapów to za burtę na płotek bym ich dał :). Upps potknęli się na pancerzu .. Edytowane 14 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 23 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Poziom jest, gratki modelu , ale tych kacapów to za burtę na płotek bym ich dał :). Upps potknęli się na pancerzu .. A jeśli to Ukraińcy z I Frontu Ukraińskiego, to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) 3 minuty temu, Kamil K. napisał: A jeśli to Ukraińcy z I Frontu Ukraińskiego, to co wtedy? Napisałeś Armia Czerwona, Edytowane 14 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 8 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Napisałeś Armia Czerwona I tu 8 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Ukraińcy z I Frontu Ukraińskiego, I tu to prawda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, zyziek napisał: I tu I tu to prawda To tylko figurki Edytowane 15 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Model jest piękny. Bardzo mi się podoba. Czy koncepcja zamocowania dodatkowego zbiornika na paliwo/olej z T-34 (lub pochodnego) to Twoja własna koncepcja czy też znalazłeś to gdzieś na wojennych fotkach? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 Dziękuję. Przygotowując ten model wydawało mi się, że kiedyś gdzieś widziałem coś takiego, natomiast szukając konkretniejszych inspiracji napotykałem tylko zdjęcia z dużymi 200l beczkami. Ale myślę, że i takiej "podmianki" nie można wykluczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Zaciekawiło mnie to dlatego, że zacząłem się zastanawiać czy miałby to być zbiornik podłączony na stałe do instalacji paliwowej czołgu tak jak na teciakach czy też po prostu służyło to jako swego rodzaju beczka na paliwo lub olej. Generalnie pomysł ciekawy i inspirujący. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Bardzo fajnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Świetny model, wycieniowany jak lubię, z masą pomysłowych dodatków. Na moim monitorze zdjęcia wyglądają na nieco przepalone, pewnie nie będzie Ci się chciało ale można by je trochę ściemnić. Być może wtedy te "czyste" elementy z tyłu - beczka i szmaty - nabrałyby charakteru. Nevertheless - piękna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Jak zawsze Kamilu nie zawodzisz. Świetny model, a i reszcie niewiele brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Piękny model, super całość, ale najlepsze jest to jak fajnie uwaliłeś zawieszenie, dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Dziękuję jeszcze raz za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi