kowal76 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Dziękuję za dobre słowo :). Brakujące kalki są już na miejscu :). Co do łosza, to chyba ciemny szary Tamki będzie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Pytałem, bo będę malował tomcata w podobnym malowaniu i się zastanawiałem jaki kolor będzie najlepszy. Też bym poszedł w tym kierunku. Jakiś odcień szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 5 minut temu, Juffre napisał: Pytałem, bo będę malował tomcata w podobnym malowaniu i się zastanawiałem jaki kolor będzie najlepszy. Też bym poszedł w tym kierunku. Jakiś odcień szarości. Nie wiem, czy na dole nie dam też czarnego w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 Dzisiaj położyłem washa. Użyłem Tamiya ciemny szary, czarny i jasny szary. Niestety w niektórych miejscach linie są jakby trochę płytsze i wash wypływa. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 Świetna robota, prezentuje się bardzo dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 Oczywiście wash jeszcze nie wytarty jest . Ja zawsze czekam do następnego dnia z wycieraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 Fajnie wyciągnał ten wash detale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 2 godziny temu, kowal76 napisał: Oczywiście wash jeszcze nie wytarty jest . Jasna sprawa, chodziło mi o dobór odcieni washa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2022 Model już po lakierze i delikatnym brudzeniu. Pozostało w sumie dokleić pozostałe części. Miałem problem z przednią owiewką. Po zdjęciu maskowania okazało się, że jest brudna od taśmy po wewnętrznej stronie. Pozostało mi delikatnie wystruganą wykałaczką ją doczyścić, nie uszkadzając przy tym celownika. Jakoś się udało. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 Świetny! Masz jeszcze jakiś plan na malowanie silników? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2022 3 minuty temu, Juffre napisał: Świetny! Masz jeszcze jakiś plan na malowanie silników? Silniki już są gotowe i nie ruszam bo zepsuję. Na tym zdjęciu słabo widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 No to czekam na galerię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2022 Tak wyglądają i na chwilę obecną lepiej nie potrafię :). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 Wyglądają bardzo dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2022 Jestem w trakcie doklejania drobnych części. Na dziś koniec. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 13 Czerwca 2022 Share Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) Wygląda świetnie! Mam Showtime 100 z Academki w 72 Musze kiedyś popełnić Nie widzę przeglądając na telefonie ale jak masz gdzieś linie bez washa to postaraj się je jednak zalać - strasznie potem razi na powiększeniach zanikajacy wash - sprawia wrażenie, że model jest niechlujny a Twoja taki przeciez nie jest Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2022 8 godzin temu, Psar77 napisał: Wygląda świetnie! Mam Showtime 100 z Academki w 72 Musze kiedyś popełnić Nie widzę przeglądając na telefonie ale jak masz gdzieś linie bez washa to postaraj się je jednak zalać - strasznie potem razi na powiększeniach zanikajacy wash - sprawia wrażenie, że model jest niechlujny a Twoja taki przeciez nie jest Dziękuję. To co dało radę, to poprawiłem. Właśnie ja odnoszę niekiedy wrażenie, że robię niechlujnie i jeszcze dużo muszę się nauczyć. Najbardziej, to te klaczki i inne ustrojstwa przylepiające się do modeli mnie irytują :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2022 Jakby ktoś był chętny, to mam na sprzedaż taki sam model, ale niekompletny. Brakuje dwóch małych części i trzech kalek. Sprzedam za 50 zł plus koszt wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Jestem zainteresowany, reszta na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Wygląda elegancko. Mam pytanie odnośnie hamulców aerodynamicznych i ich wnęk. Będą w kolorze dołu samolotu? Jeżeli tak ma być to OK. (pytam, bo nie analizowałem zdjęć, a chyba lepiej teraz zapytać niż w galerii) Wygląda,że dokleiłeś stateczniki poziome w całości do kadłuba. Nie wiem czy nie ładniej by to wyglądało z choćby minimalną szparą bądź też z doklejeniem tylko w rejonie osi obrotu tych stateczników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, MAREK74 napisał: Wygląda elegancko. Mam pytanie odnośnie hamulców aerodynamicznych i ich wnęk. Będą w kolorze dołu samolotu? Jeżeli tak ma być to OK. (pytam, bo nie analizowałem zdjęć, a chyba lepiej teraz zapytać niż w galerii) Wygląda,że dokleiłeś stateczniki poziome w całości do kadłuba. Nie wiem czy nie ładniej by to wyglądało z choćby minimalną szparą bądź też z doklejeniem tylko w rejonie osi obrotu tych stateczników. Dziękuję. Wnęki są białe i sprawdzałem to w monografi o F 4J Co do stateczników, to też za bardzo szpary tam nie widać na zdjęciach. Zresztą teraz już i tak bym tego nie poprawił. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez kowal76 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 OK. Dziękuję za odpowiedź. Sam jeszcze nie wiem jak ja będę malował te wnęki. Jestem na dużo wcześniejszym etapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Czerwca 2022 Share Napisano 15 Czerwca 2022 Co to za monografia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2022 18 minut temu, Juffre napisał: Co to za monografia? Nie pamiętam. Kupiłem w Bytomiu. Jak będę w chałupie, to napisze czyja to i jaki tytuł dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Czerwca 2022 Share Napisano 15 Czerwca 2022 (edytowane) Godzinę temu, Juffre napisał: Co to za monografia? polecam Edytowane 15 Czerwca 2022 przez imt uzupełnienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi