smialus Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 (edited) Witam. Model zrobiony około dwóch lat temu. Malowany Mr Paint, Tamiya, Alclad, Gunze. Ogólnie odbiór pozytywny co do sklejalności. Są pewne niedoróbki chociażby w podwoziu. Z dodatków jakie dałem to fotele K-36 żywiczne, OCP Mastera. Miłego oglądania. Pozdrawiam. Edited May 10, 2022 by smialus 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Wygląda świetnie. Gratuluję pięknej roboty W przyszłości zamierzam popełnić ten model. Tak mało ich widać na forum Poleciłbyś go do sklejenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted May 10, 2022 Author Share Posted May 10, 2022 Z czystym sumieniem polecam. Fajny detal, dwie wersje oszklenia kabiny chociaż ja swoją malowałem bo jednak kolor mi się nie widział jaki producent przewidział. Delikatne linie podziału, wnęki podwozia, wloty powietrza dopracowane naprawdę na przyzwoitym poziomie. Składał się jak klocki ale można błędy popełnić jak widać przy podwoziu gdzie jedna goleń ucieka na bok. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Piękny model Ci wyszedł Jakbyś w pierwszym zdjęciu wyretuszował podstawkę, byłoby genialne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Mimo podstawki zdjęcie świetne. Muszę kiedyś spróbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Tylko mogę pogratulować wykonania modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 Model bardzo ładny. Podoba mi się. Bardzo dobry warsztat. Zdjęcia bardzo dobre. Pierwsze zdjęcie rewelacyjne szczególnie po retuszu @greatgonzo. Co do podstawki to ja widziałbym to inaczej ale to oczywiście indywidualne podejście. Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzatg Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 Dołączę do gratulacji wykonania pięknego modelu Przykuwa uwagę. Sam mam w planach go popełnić ale w 72. Twój model będzie niejako wzorcem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel.G Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 (edited) Całkiem fajnie prezentuje się model, szczególnie ślady eksploatacji na górze płatowca. Jednak to rozjechane podwozie psuje efekt Ja w swoim użyłem metalowego i takich problemów nie miałem. może to wina plastikowych elementów z zestawu... Edited May 11, 2022 by Pawel.G Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokolus Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 Piękny, gratulacje! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apek Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Super robota . Ale niebieska szyba mnie trochę zastanawia to nie Tomcat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel.G Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 (edited) 8 godzin temu, Apek napisał: Super robota . Ale niebieska szyba mnie trochę zastanawia to nie Tomcat Te Migi miały taki lekko zielonkawo-niebieski kolor Edited May 14, 2022 by Pawel.G Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apek Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 To chyba zależy od kąta pod którym pada światło, bo obejrzałem mnóstwo filmów o tym samolocie, i raczej był to kolor zlotawo-pomaranczowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted May 15, 2022 Author Share Posted May 15, 2022 Żółty był na wszystkich bocznych niebieski oraz zielony na pancernej wymiennej szybie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts