Szydercza Gała Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Chińskie ZUO numer 2 ukończone. Model Bronco jest mocno siermiężny, no ale za to temat niepowtarzalny. Blachy zestawowe są tak pancerne że biją nawet Eduarda, a nie sądziłem że to możliwe Maszty wystrugane z uniwersalnych zestawów steng i rej od Mastera, wanty z blaszki Artwoxa a załoga od ION Model, do tego pokład drewniany Wood Huntera. Generalnie fajny projekcik relaksacyjny, tak jak i pierwsze chińskie ZUO Ot i tyle 18 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Pisałem już gdzie indziej, napiszę i tu...kawał świetnej roboty, podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdarek Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Fajny model.....robi wrażenie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Fajniusi podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Tłum wiwatuje i wznosi stosowne okrzyki.... oczywiście pod czujnym nadzorem pułkownika i jego ludzi. Podoba się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Piękny model tak brzydkiego okrętu, że aż ładnego 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyhunter Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Elegancki W końcu ładne białe tło 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted May 10, 2022 Author Share Posted May 10, 2022 Dzięki, zacieszam że sie podoba Po tylu latach zaczynam dogadywać się z aparatem na tyle, żeby to zadziałało z białym tłem... ciekawe co dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Za dużo roboty to przy nim nie miałeś. Jajamota albo Smarka sklej. Świetnie wyszedł, i genialne malowanie czarnego. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 Piękny model. Bardzo mi się podoba. Ja tam nie znam się na tych okrętach. Nie wiem czy to pancernik czy krążownik ale zawsze mi się podobały te stare często jeszcze ożaglowane pływadła. Może kiedyś sobie ulepię taki. Pozdrawiam. Andrzej. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekW Posted June 17, 2022 Share Posted June 17, 2022 Piękny model. A oryginał był zbudowany w Szczecinie, razem z bratem bliźniakiem. Pozdrawiam, Przemek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted June 18, 2022 Author Share Posted June 18, 2022 No tak, zapomniałem wspomnieć że to PRALECHICKIE okręty są, łącznie z trzecim Tsi Yuenem, zbudowane w pradawnym grodzie Polan o zgrabnej nazwie Stettin Pokazuje to również jak odwróciły się łańcuchy dostaw w ciągu tych 130 lat, teraz wszystko produkuje się w Chinach i sprowadza do Europy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 Czy cos mi umklo czy nie bylo warsztatu ...? Zajefajnie wyszedl, czarny obłed, czy tam byl w ogóle czarny ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted June 18, 2022 Author Share Posted June 18, 2022 Oczywiście że był warsztat, w portfolio jest nawet link. Nie bardzo rozumiem pytanie o czarny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted June 19, 2022 Share Posted June 19, 2022 Zgubiłem sie, ale juz sie odnalazłem, warsztat znalazłem ... :), Ale faktycznie link jest... Czarny - chodzilo mi o to czy tu czArna farba byla w uzyciu, bardzo mi sie podoba ten kadlub bede nieudolnie kopiowal w moim PingYuan-ie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted June 19, 2022 Author Share Posted June 19, 2022 (edited) Aaaa, czarna czarna to nie. Zdawało mnie się że w szczuce czarnego nie ma Ping jest dobry, w 144 mam Chih Yuena, ale to jeszcze nie teraz, tam będzie Golgota i dużo roboty NA LUZAKU Edited June 19, 2022 by Szydercza Gała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted June 19, 2022 Share Posted June 19, 2022 (edited) Szczuka stoi i czeka jak znowu bede mogl na kacapow patrzec, a szkoda bo fajnie mi to szlo ;). Ping to rzeznia, bo de facto nie ma dokumentacji a to co jest jest dwuznaczna, a sam model reprezentuje to co moze prezentować okret w skali 144 za taki pieniadz ;). Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: w 144 mam Chih Yuena Ogladalem tam to tez rzeba tylko na wiekszej powierzchni Edited June 19, 2022 by laskonogi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts