LuckyStrike Napisano 14 Lipca 2022 Autor Share Napisano 14 Lipca 2022 47 minut temu, bulik58 napisał: Najlepsza odpowiedz w temacie odpowiedniej farby na pojazdy IDF dal Michael Mass Who said something about accurate current IDF color?Which Federal Standard? Well, this photo says all. Kto powiedział coś o aktualnym kolorze IDF? Jaki standard federalny? Cóż, to zdjęcie mówi wszystko. Zdjecie jak i text pochodz z internetu i sluza tylko celom dyskusji. No to faktycznie tutaj poszli z farbą na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 Czy istnieją jakieś zestawy waloryzacyjne do merkavy 1 zawierające karabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 Z tego co widzę w pudle Tamiyi są dwa karabiny maszynowe, przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 16.07.2022 o 22:06, LuckyStrike napisał: Czy istnieją jakieś zestawy waloryzacyjne do merkavy 1 zawierające karabiny? Academy 13262 U.S. WWII Machine Gun Set, stary ale jary. https://plastmodel.pl/6265-academy-13262-us-machine-gun-set-1384-135 Edytowane 17 Marca 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 11 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Z tego co widzę w pudle Tamiyi są dwa karabiny maszynowe, przecież. Tak ale w jednym uwaliłem lufę przy sklejeniu i ni jak ponownie nie potrafię tak skleić zeby nie bylo śladu po złamaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 1 minutę temu, LuckyStrike napisał: Tak ale w jednym uwaliłem lufę przy sklejeniu i ni jak ponownie nie potrafię tak skleić zeby nie bylo śladu po złamaniu Przy którym? Dowódcy, czy działonowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 1 minutę temu, Grzegorz Grabowski napisał: Przy którym? Dowódcy, czy działonowego? Ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) https://www.scalemates.com/kits/3d-microcosmos-mc-35-114-fn-mag-machine-gun-ver-2-idf--1373687 No chyba, że chcesz wywalić sto parę złotych na zestaw "apgrejdujacy", do innej wersji Merkavy, to proszę bardzo... https://www.mojehobby.pl/products/Merkava-MK.IID-Detailing-set-for-Academy.html Tam są wszystkie karabiny, choć Tobie potrzebne są tylko dwa. Edytowane 16 Lipca 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 Dzięki wielkie Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Dzisiaj biorę się do robienia anti slip przy użyciu pasty z ammo of mig. Patrząc po wielkości albo raczej małości tubki mam pytanie czy robić samą pastą czy rozcieńczać jakoś wodą. Na opakowaniu pisze, że prosto z tubki ale nie wiem czy mi jedna na cały rydwan starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Tak czy inaczej pierwszy panel wygląda tak po nałożeniu pierwszej z dwóch warstw. Proszę o opinię. Iść tą drogą czy warstwa za gruba lub za cieńka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Ja zrezygnowałem z tej miga (amig-2033) na rzecz ak (ak8200).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Jeszcze jedna fota całości pokrytej jedną warstwą. Nie wiem czy lepiej coś widać niż na poprzedniej ale aparat mam w telefonie jaki mam i nic tu wiecej nie wykombinuje. Pytanie czy kłaść drugą warstwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Ta pasta nie ma nic wspólnego z tym co nakładano na Merkavy. Ani druga, ani trzecia warstwa tego nie zmieni. Nadaje się en wynalazek na Abramsa i Leosia i to tyle w temacie. Ale to oczywiście jedynie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 17.07.2022 o 21:50, Dorotka napisał: Ta pasta nie ma nic wspólnego z tym co nakładano na Merkavy. Ani druga, ani trzecia warstwa tego nie zmieni. Nadaje się en wynalazek na Abramsa i Leosia i to tyle w temacie. Ale to oczywiście jedynie moje zdanie Też jestem tego samego zdania, Robiłem wczoraj anty-slip tą pastą, na Abramsa jest OK. Merkava ma zdecydowanie grubsze ziarno. Proponuję zastosować podkład Gunze 1200 jako klej. i przesiany piasek z piaskownicy pomieszany z piaskiem dla szynszyli. Edytowane 17 Marca 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 6 minut temu, robertmodelarz napisał: Też jestem tego samego zdania, Robiłem wczoraj anty-slip tą pastą, na Abramsa jest OK. Merkava ma zdecydowanie grubsze ziarno. Proponuję zastosować podkład Gunze 1200 jako klej. i przesiany piasek z piaskownicy pomieszany z piaskiem dla szynszyli. No już raczej nie zdrapie tego anti slipa z modelu wiec siłą rzeczy zostanie tak jak jest położę tylko jeszcze jedną warstwę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 (edytowane) A wystarczyło podpatrzeć warsztaty innych użytkowników, w których był poruszany temat anty slipa, popytać, dowiedzieć się i nie było by problemu. Jak dobrze, że ja jednak nie dałem się namówić na ten klajster . Czego ja użyłem do swojej Merkavy nie powiem, bo będzie krzyk, że drogie, że są tańsze sposoby, ale zainwestowałem i nie żałuję, do tego wcześniej obejrzałem kilka filmików, poradników, trochę popytałem i teraz jestem zadowolony. Edytowane 18 Lipca 2022 przez Grzegorz Grabowski 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Nie wiem bo jeszcze nie położyłem primera na to ale tak szczerze to ten anti slip z miga nie wygląda najgorzej po nałożeniu drugiej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 21 minut temu, LuckyStrike napisał: Nie wiem bo jeszcze nie położyłem primera na to ale tak szczerze to ten anti slip z miga nie wygląda najgorzej po nałożeniu drugiej warstwy. Skoro jesteś zadowolony to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 @LuckyStrike pokaż proszę jak wygląda po 2 warstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 38 minut temu, Bengal napisał: @LuckyStrike pokaż proszę jak wygląda po 2 warstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 (edytowane) Sorki, ale to wciąż nie ma nic wspólnego ze żwirkiem, którym obsypany jest pancerz prawdziwego wozu. Tak jak pisał Dorotka, tu już nie pomoże ani trzecia, ani nawet czwarta warstwa. Edytowane 18 Lipca 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 7 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Sorki, ale to wciąż nie ma nic wspólnego ze żwirkiem, którym obsypany jest pancerz prawdziwego wozu. Tak jak pisał Dorotka, tu już nie pomoże ani trzecia, ani nawet czwarta warstwa. Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 (edytowane) Nie pisałem tego złośliwie, ale porównaj sobie Słyszałeś w ogóle o czymś takim, jak Prime Portal? http://www.primeportal.net/tanks/andre_patschke/merkava_mk1_walk.htm http://www.primeportal.net/tanks/david_lueck/merkava_mk1/ Edytowane 18 Lipca 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi