Skocz do zawartości

Caudron-Renault C-714 RS Model 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przedstawiam następny model z serii "byle zrobić". Model zrobiony całkowicie na "odwal się". Jak kolega abtb stwierdził że jego  F-104 jest kiepsko pomalowany to niech spojrzy na to .To jest dopiero "arcydzieło". Linki antenowej nie ma bo nie wiem czy była i jak była montowana.

hI6CqeYl.jpgVAijOWYl.jpgrD2Gjxsl.jpgku1uTPOl.jpgDj58Gmrl.jpgmv0AqGbl.jpgfYNLyhpl.jpgEHiCTOdl.jpg

Edytowane przez Xmen
  • Like 15
  • Xmen changed the title to Caudron-Renault C-714 RS Model 1:72
Napisano
9 minut temu, M.A.V. napisał:

:super:

to ten zestaw gdzie było malowanie do fina  ?

Tak.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Xmen napisał:

Jak kolega abtb stwierdził

Spoko - ładnie się galeria zaczyna :haha: Ciekawe za co ja jeszcze jestem odpowiedzialny na tym forum - bo zaczynam się czuć jak Kanał Panamski  - wszystko prze zemnie płynie :mrgreen:

Model zrobiony całkowicie na "odwal się".

Bardzo słuszna droga w budowie modeli - takie zawsze najlepiej wychodzą - taka bym powiedział słynna prowizorka w budownictwie :haha:

To jest dopiero "arcydzieło".

Ja tam się nie znam (bo jak może się znać ktoś kto maluje rozkalibrowanym chińczykiem :mrgreen:) ale jak dla mnie malowanie jest ok. Takie ładnie przytłumione, bez bardzo ostrych granic kolorów - typowa, dobra robota z tzw "ręki" :super:

Dół może odrobinkę zbyt monotonny ale czy tu mogło dziać się dużo jak ten latawiec niewiele się nalatał we wojnę :hmmm:

Linki antenowej nie ma bo nie wiem czy była i jak była montowana.

Raczej chyba nie było bo na fotkach z epoki nie widać :mrgreen:

Podsumowując - daję plusa :super:

Edytowane przez abtb
  • Thanks 1
Napisano
5 minut temu, abtb napisał:

Ciekawe za co ja jeszcze jestem odpowiedzialny na tym forum - bo zaczynam się czuć jak Kanał Panamski  - wszystko prze zemnie płynie :mrgreen:

Nie miałem nic złego na myśli.Bardziej chodziło o to że w porównaniu do mojego modelu Stafighter jest elegancko pomalowany.

Napisano
10 godzin temu, Xmen napisał:

Przedstawiam następny model z serii "byle zrobić".

A już nie przesadzaj, zestaw też ma swoje za uszami. Fajny jest wink4.

• Thanks 1
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Adamo722 napisał:

chociaż zastanawiam się czy zielony nie powinien być bardziej wyrazisty :piwo:

Ten kolor to Khaki firmy Bilmodel.

32 minuty temu, barszczo napisał:

A już nie przesadzaj, zestaw też ma swoje za uszami

Nie wiem czy inni tak mają ale są zestawy do których pochodzę jak do jeża.To jeden z nich.

Kiedyś trzeba zrobić ale entuzjazmu zero.

Edytowane przez Xmen
Napisano
14 godzin temu, Xmen napisał:

Przedstawiam następny model z serii "byle zrobić". Model zrobiony całkowicie na "odwal się".

Jak na "odwal się", to wyszedł całkiem całkiem  :super:. Prawdziwy koszmarek być może pojawi się jutro.

6 godzin temu, Adamo722 napisał:

zastanawiam się czy zielony nie powinien być bardziej wyrazisty :piwo:

Za to czerwony na szachownicy wypala oczy. Więc się wyrównuje 😉.

• Thanks 1
Napisano

Witam:) jak dla mnie bomba, Aż się łezka w oku kręci jak widzę Cr 714. Pierwszy model jaki kleiłem to własnie cyclone ze Spóldzielni reflex:) Mam chęć na niego ale chyba w 32, jak oceniasz zestaw z RS? 

• Thanks 1
Napisano
12 minut temu, hlystek napisał:

jak oceniasz zestaw z RS? 

Słabo.Spasowanie takie sobie, do tego detal " mydlany" i wszechobecne ślady łączenia form.

Generalnie szału nie ma d.... nie urywa.

Napisano
W dniu 27.05.2022 o 08:47, Xmen napisał:

Linki antenowej nie ma bo nie wiem czy była i jak była montowana.

Linki nie było, ale za to anteny w postaci prętów chowały się na ziemi do kadłuba: dolna (tej nie masz, więc jest ok) całkowicie, a górna częściowo (tę masz za długą).

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

image.jpeg.654882d3b273363f889dd2e8deea0191.jpeg

-Tu jest pięknie! Cudownie wręcz. Ty wiesz, że masz talent? Taki efekt przy tak skromnym budżecie... Podoba mi się ten głaz. To naprawdę ładny głaz."

To nie sarkazm w razie czego.

Edytowane przez HKK
  • Thanks 1
Napisano
51 minut temu, HKK napisał:

image.jpeg.654882d3b273363f889dd2e8deea0191.jpeg

-Tu jest pięknie! Cudownie wręcz. Ty wiesz, że masz talent? Taki efekt przy tak skromnym budżecie... Podoba mi się ten głaz. To naprawdę ładny głaz."

To nie sarkazm w razie czego.

❓

Napisano

No dobrze, będzie wyjaśnienie. Gó...niany zestaw (patykiem bym nie ruszył), robiony na odwal (podobno) ale efekt b. przyjemny.

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Dziękuję wszystkim za opinie.:super:

Zestaw bardzo słaby i nie polecam.Chyba że ktoś lubi się katować.

Można się brać za następny model.

Szykuje się powrót na Bałkany.

Edytowane przez Xmen