Evildead Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 (edytowane) Witam, powoli zabieram się za następny warsztat, tym razem będzie to znany,lubiany i często sklejany Stug III , będzie wersja D, malowanie ze Stug Abt. 192, dodatkowo zestaw Part co prawda do dragon/italeri ale cześć może się nadać, na początek poszły kółka, podwozie, elementy wnętrza działa i jeszcze takie pytanie małe mam mianowicie może ktoś wie które lepiej dać koło napędowe do tej wersji ?, wydaje mi się że raczej bez śrub, bo te drugie to późne zdaje się, Edytowane 28 Maja 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 18 minut temu, Evildead napisał: ...jeszcze takie pytanie małe mam mianowicie może ktoś wie które lepiej dać koło napędowe do tej wersji ?, wydaje mi się że raczej bez śrub, bo te drugie to późne zdaje się, Z chęcią pooglądam. Ty budujesz pojazd ausf.D z 1941 roku. Koło bez "dekla" ze śrubami jest dla pojazdu późniejszego który ma też osłonę jarzma "Saukopfblend" stosowaną od października 1943 roku. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Maja 2022 Autor Share Napisano 28 Maja 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: No tak z tego pudła można by i ta wersję sklejać zgadza się, ale już zdecydowałem że z krótką lufa będzie czyli D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 Powoli coś tam dalej idzie , zabrałem się za skrzynkę i klocek, paski na razie luzem zostawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Dalsze postępy, lufę zrobiłem z zaślepką bo fajnie wygląda, korytko antenowe z blaszek parta ,gabarytowo pasowało, a i lepsze niż zestawowe , elementy tyłu kadłuba , zaślepki na reflektory, tam jeszcze motylki będą na nich , ale to na koniec przykleję bo pogubię Edytowane 12 Czerwca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 Te elementy chyba za duże? (Czerwone strzałki) Nie widzę mocowania wyrzutnika granatów (pomarańczowa ramka). Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, meser262 napisał: Te elementy chyba za duże? (Czerwone strzałki) Nie widzę mocowania wyrzutnika granatów (pomarańczowa ramk Mocowanie wyrzutnika jest, a te elementy to zestawowe blaszki Bronco, może mam jeszcze plastiki z zestawu , muszę porównać wielkość Edytowane 12 Czerwca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 Faktycznie teraz mocowanie widać. Fotka z muzealnego egzemplarza - wersja ausf.D Popatrz ile pozostaje miejsca nad i pod tymi "L". Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2022 Zmniejszyłem te kątowniki, jednak blaszki były faktycznie za duże, bez sensu, bronco zaszalało ... przerobiłem zaślepkę do wielkości nowych kątowników żeby w linii to leciało , jak dla mnie to styka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktork Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 W dniu 28.05.2022 o 21:05, Evildead napisał: Co to jest co oznaczyłem w kółku na czerwono, mi się wydaje ale może się mylę, na łuski? I z czego to w realu było zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2022 4 minuty temu, Wiktork napisał: Co to jest co oznaczyłem w kółku na czerwono, mi się wydaje ale może się mylę, na łuski? I z czego to w realu było zrobione? Sakwa na łuski, pewnie z jakiegoś materiału była, może skóra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2022 Dzień zapinek , dobrze że już z głowy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 Godzinę temu, Evildead napisał: Dzień zapinek , dobrze że już z głowy. Działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2022 Teraz, Seb napisał: Działają? A jak , wsio ruchome 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 Dalsze postępy, porobiłem wszystkie uchwyty na liny na tylnej płycie, choć tej roboty i tak nie będzie widać, ponieważ zamierzam później dodać jakieś drobne klamoty na to, skrzynki , kanistry , szmaty itp, liny puszczę osobno raczej wzdłuż błotników, myślę zaczepić je od przodu, dorobiłem też małą modyfikację polową na tobołki z tyłu , drobna rzecz a cieszy oko , na razie tylko przyłożona, mam zamiar ja przykleić nad tymi kątownikami , na wczesnych wersjach były tego typu płotki to myślę że błędu tu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 Masz niewątpliwą cierpliwość i zdolności blacho-twórcze, ale bądź konsekwentny. Spójrz jak teraz wali po oczach grubość błotników widoczna przez otwory na oświetlenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 4 minuty temu, Seb napisał: Spójrz jak teraz wali po oczach grubość błotników widoczna przez otwory na oświetlenie. Masz rację, faktycznie, poprawię, dzięki za spostrzeżenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 (edytowane) Takie uchwyty to cierpliwości, no jesteś jubiler już Edytowane 18 Czerwca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 50 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Takie uchwyty to cierpliwości, no jesteś jubiler już Wiesz wbrew pozorom nie jest to aż tak skomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 (edytowane) 7 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Takie uchwyty to cierpliwości, no jesteś jubiler już W tym hobby cierpliwość to pożądana cecha, zresztą strasznie wyglądały, a z blaszki elegancko 6 godzin temu, kzugaj napisał: Wiesz wbrew pozorom nie jest to aż tak skomplikowane Tak jest, kwestia chęci, nie każdemu się chce w to babrać, trudniejsze jest szukanie wystrzelonych elementów, praktycznie nie do znalezienia Edytowane 19 Czerwca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Czerwca 2022 Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2022 jedno ale, wystające końce podstawy powinny być bardziej w poziomie a nie pionowo. poglądowo o co chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 (edytowane) 20 minut temu, Greif napisał: jedno ale, wystające końce podstawy powinny być bardziej w poziomie a nie pionowo. poglądowo o co chodzi Wiem , czaję o co biega , niektóre lepiej niektóre mniej lepiej wyszły, proste, pęsetę nową to tu trzeba, bo stara już lipna Edytowane 19 Czerwca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 Budowa zakończona , narzędzia, bambetle będę malował oddzielnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 Tak przyglądam mu się i jednak coś mi tu nie pasuje - i "eureka" to ma być przecież pojazd z 1941 roku. "Bronko" zapewne to "dał" myśląc o bocznych osłonach dla innych modeli tak myślę. W Twoim modelu trzeba je ściąć. Pozdrawiam Krzysztof 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2022 11 minut temu, meser262 napisał: Tak przyglądam mu się i jednak coś mi tu nie pasuje - i "eureka" to ma być przecież pojazd z 1941 roku. "Bronko" zapewne to "dał" myśląc o bocznych osłonach dla innych modeli tak myślę. W Twoim modelu trzeba je ściąć. Pozdrawiam Krzysztof Tak jest, tam było kilka rzeczy do ścięcia widocznie to przeoczyłem , pójdą do ścięcia, na przód jeszcze zapasowe ogniwa ze stelażem będą bo zapomniałem dać, dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi