TAW Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Mokre zacieki na przedniej dolnej płycie jeszcze poproszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Września 2022 Autor Share Napisano 25 Września 2022 9 minut temu, zaruk napisał: Błotko pierwsza klasa, choć ja bym chyba te największe kropy rozmył, czy na zacieki przerobił. 4 minuty temu, TAW napisał: Mokre zacieki na przedniej dolnej płycie jeszcze poproszę No racja jest, tylko tam docelowo gąsienice będą, wszystko powyżej błotnika nie ruszane , zacieki jeszcze mokre dojdą także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Września 2022 Autor Share Napisano 25 Września 2022 2 minuty temu, bulik58 napisał: Klasa Nie będę z tym polemizował , cieszę się że się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Października 2022 Autor Share Napisano 8 Października 2022 Pobrudziłem w zasadzie dół cały plus błotniki, została jeszcze góra , ale to będzie już ultra delikatnie, jeszcze szmaty przybrudzić , skrzynkę deko , trochę z tyłu jeszcze, na koniec jakieś mokre zacieki skromnie, by nie przesadzić , gąsienice coś na kształt tego , trochę zaschniętego błota, troszkę mokrego, przetarcia coś chyba tak pozostawiam , bo to w brudzie to raczej nie powinno ich za bardzo widać, jak i zęby itd , jak coś nie halo to mówić można, jeszcze mogę podretuszować 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 Możesz powiedzieć jakie zabiegi spotkały te gąsienice jeśli chodzi o brudzenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 Ładnie się robi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Października 2022 Autor Share Napisano 8 Października 2022 (edytowane) 46 minut temu, bulik58 napisał: Tos pan zaszalal panie Evil z tymi trakami , wygladaja zaje....cie! 10 minut temu, bulik58 napisał: Dolaczam sie do tego pytania 9 minut temu, halset napisał: Ładnie się robi Dziękować , wieczorem napiszę jak to zrobiłem, próba zaraz nima czasu tera Edytowane 8 Października 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 (edytowane) Nie wierzyłem, a cały czas idzie ku dobremu końcowi. Chciałbym złożyć samokrytykę za swoją wcześniejszą defetystyczną postawę. Jest" brzydal" jak Clooney, "żałosny" jak te niemce, które będą go otaczać no i ogólnie zapowiada się piękna "klęska" z tą scenką Edytowane 8 Października 2022 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Października 2022 Autor Share Napisano 8 Października 2022 (edytowane) 7 godzin temu, patrykd napisał: Możesz powiedzieć jakie zabiegi spotkały te gąsienice jeśli chodzi o brudzenie? 7 godzin temu, bulik58 napisał: Dolaczam sie do tego pytania No to tak, podkład czarny , baza na tracki czarny i brązowy 50/50 wszelkie miejsca styku przetarcia itp daję natural steel vallejo plus decor coś tam plus farba akrylowa kolor silver . Pokolorowane akrylami to idziemy dalej czyli earth effect od miga jeden z ciekawszych tego typu produktów ale to samo zrobisz z piaskowego oleju ala buff plus brąz wszystko to ujednolica bazę gąsek, to dobry punkt wypadowy dla mnie, tu zamykam tzw etap akrylowy, dalej sedno sprawy masa sucha, w moim przypadku miks w kieliszku light earth, dark earth,city pigmenty plus grubo plaster od ak,do tego trawka elektrostatyczna byle jaka 2mm kolor mało ważny, do tego white spirit ale umiarkowanie, do kolorystyki daję ze dwa brązy oleje, taką mieszankę wciskam tępym, szorstkim pędzlem w zagłębienia , dalej cały cwancyk polega na tym by w tą pól przeschniętą mieszankę wklepać te same pigmenty, kolejność od ciemnego do jasnego , reszta co się nie przykleji zdmu:bip:e, wyszło z tego suche typowe zaschnięte błoto pożądane grube ziarno , dalej jak przeschnie to idzie mix mokrego w zakamarki wet ground,/wet fluid/white spirit podziabane w środki, ewentualnie jeszcze można dodać jakieś rozbryzgi na koniec. Edytowane 8 Października 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Października 2022 Autor Share Napisano 8 Października 2022 15 minut temu, TAW napisał: Nie wierzyłem, a cały czas idzie ku dobremu końcowi. Chciałbym złożyć samokrytykę za swoją wcześniejszą defetystyczną postawę. Jest" brzydal" jak Clooney, "żałosny" jak te niemce, które będą go otaczać no i ogólnie zapowiada się piękna "klęska" z tą scenką Ni ma za co, wasze skromne rady tez doprowadziły do tego ze to wygląda jak wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Panie.Buda i gąski-miut prymasort well done 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Przyznaje podoba mi się super to że pamiętałeś o przywiązaniu bambetli wielu kolegów o tym zapomina. gąsienice wyglądają jak by prosto z ruskiego błota wyjechał 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 5 minut temu, Bartosz Ciesielski napisał: Przyznaje podoba mi się super to że pamiętałeś o przywiązaniu bambetli wielu kolegów o tym zapomina. gąsienice wyglądają jak by prosto z ruskiego błota wyjechał No to fajnie że się podoba , no ładunek trzeba zabezpieczyć , lipnie by wyglądało skupianie się jak w tym przypadku na detalach a ładunek ostatecznie byle jak przykleić , takie smaczki to najciekawsze , dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Syf na beczkach... aż diesla czuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 (edytowane) 16 minut temu, Lipstein napisał: Syf na beczkach... aż diesla czuć. Się nie śmiej , cały czas pachnie różnymi .., jak go biorę do ręki to od razu weselej Edytowane 10 Października 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 5 minut temu, bulik58 napisał: Jak jeszcze bialych myszkow z czerwonymi oczkami nie widzisz to nie jest zle. No na szczęście nic za plecami jeszcze nie stoi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 Mam pytanie z czego są zrobione linki z tyłu mocujące graty i jak je malowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 (edytowane) Potrójnie -ekipa trzech muszkietów, mocno pancerna Po lewej Hans Urlich, Ditrich Schutze, Heinrich. Edytowane 23 Października 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 55 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Potrójnie -ekipa trzech muszkietów, mocno pancerna Po lewej Hans Urlich, Ditrich Schutze, Heinrich. Lux bajeczka była :), oglądało się 10 godzin temu, patrykd napisał: Mam pytanie z czego są zrobione linki z tyłu mocujące graty i jak je malowałeś. Linki są z nici do szycia, kawałek wrzucony do kubeczka z wikolem , wodą i farba w tym przypadku padło na old wood vallejo, pomokło chwilę, odsączyłem na ręczniku, następnie nitkę między dwa palce i mocno ściskając przejechałem po niej od góry do dołu, wszelkie wystające włoski się poprzyklejały i wyszedł jednolity sznurek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Października 2022 Autor Share Napisano 30 Października 2022 (edytowane) No i dziad skończony , teraz jakoś ogarnąć resztę ... Edytowane 30 Października 2022 przez Evildead 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Października 2022 Share Napisano 30 Października 2022 Bardzo plastyczny wyszedł, podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Października 2022 Autor Share Napisano 30 Października 2022 Teraz, Rafał B napisał: Bardzo plastyczny wyszedł, podoba się To fajnie, taki właśnie chciałem :), pozostało pokończyć podłoże, tam po drodze jeszcze za łatwo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Października 2022 Share Napisano 30 Października 2022 3 minuty temu, Evildead napisał: To fajnie, taki właśnie chciałem :), pozostało pokończyć podłoże... No to gratuluję, cel osiągnięty no i podstawka koniecznie, bo teraz aż się o nią prosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Października 2022 Share Napisano 30 Października 2022 Ideał. Cud,miód maliny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 31 Października 2022 Share Napisano 31 Października 2022 Cholernie realny Piękny weathering. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi