jan-kol Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Model jest rewelacyjnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Ale żeś go sponiewierał -o matko!!Jak on przeszedł badania techniczne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 No a jak? Ktoś dostał zachętę i przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Fantastyczny model, brak słów... A ten flak z przodu..... Nigdy nie widziałem Jelcza w takiej zabudowie, ale może moje 44 na karku to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Rewelacja Piotrze, brak blach znaczy nie zarejestrowany = badań nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 2 godziny temu, Lipstein napisał: Nigdy nie widziałem Jelcza w takiej zabudowie, ale może moje 44 na karku to za mało. Ja widywałem, ale nigdy w takim stanie Jelcz w tej wersji podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 To jest Jelcz 315 w wersji jeszcze przed modernizacją. Kabina jest typu 407 czyli taka przejsciowa, między kabiną Żubra, a dobrze znaną nam kabiną z typowego Jelcza 315M. Były takie zabudowy cystern, nawet w wojsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 Pamiętam Jelcza z taką kabiną tylko ze skrzynią z plandeką, oraz z przyczepą. Dokładnie takim wożono wodę mineralną z uzdrowiska w Szczawnie, zawsze jako mały dzieciak stałem i patrzyłem jak kierowca podstawia przyczepę do załadunku pod rampę pchając ją zaczepioną do uchwytu w przednim zderzaku miał wyczucie . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 Cześć! Jest to mocny kawał modelarstwa! Trochę mnie dziwi, że na takim starym ogórze są tablice ADR. Mam też taka propozycję - skoro jedna z opon jest płaska, to dla lepszego realizmy z tyłu przynajmniej jeden klosz powinien być stłuczony albo ukradziony. Przy okazji pytanie - jak robisz przednią szybę? Bo reszta części to wydruki 3D, prawda? Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 postawić ją w jakiś krzakach i będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 (edytowane) Rewelacyjnie wykonany model. Ten kapeć w przednim kole dodaje jeszcze większego realizmu Edytowane 29 Września 2022 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 4 Października 2022 Autor Share Napisano 4 Października 2022 (edytowane) W dniu 21.09.2022 o 13:21, pmroczko napisał: Cześć! Jest to mocny kawał modelarstwa! Trochę mnie dziwi, że na takim starym ogórze są tablice ADR. Mam też taka propozycję - skoro jedna z opon jest płaska, to dla lepszego realizmy z tyłu przynajmniej jeden klosz powinien być stłuczony albo ukradziony. Przy okazji pytanie - jak robisz przednią szybę? Bo reszta części to wydruki 3D, prawda? Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Tak, całość to-w tym wypadku odlewy żywiczne, ale wcześniej matki z druku 3D. A szyby są wycięte z folii 0,2mm z nadrukiem ich kształtu by się łatwiej wycinało. Tak samo mam do 315 i Stara. A w tamtym przypadku przednie szyby z vacu. Tutaj ponieważ są płaskie, to nie było problemu. Na tej bazie będę jeszcze robił Skrzyniową wersję z HDS i pasowała by przyczepa D83. Edytowane 4 Października 2022 przez jan-kol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Model Rewelacyjny, ale brudzenia nie kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi