Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.03.2025 o 08:12, ArtuRze napisał:

Na pierwszy ujęciu, zrobionym od góry, nie wygląda tak płasko.

Expand  

Dlatego napisałem że trzeba poczekać na model.

W międzyczasie zrobię sobie Hawka z AZ Model.

• 2 weeks later...

Ponoć  dostali od ,,modelarzy  zielone światło "  na opóźnienie, by -jak to sami sformułowali -  nie spiesząc się ,dopracować wszystko na cacy . Jest jakieś półtora miesiąca po deklarowanej dacie ,wiec albo to będzie model wybitny ( tyle czasu dopieszczany ) albo ,,babol' (tyle czasu poprawiany) ;na co obstawiacie ?:wink:

Aha i jeszcze jest to wersja z pojedynczym km'em w każdym płacie ,na bardziej ,,popularną'' z dwoma przyjdzie pewnie poczekać do nowego roku -przy takim tempie - a gdzie z silnikami Cyclone ;chyba rok z dobrym okładem :neutral:

Już to napisałem na FB ale powtórzę tutaj.

Napisy na ster kierunku razem z pasami to spore zaskoczenie jak dla mnie.

Mogli też dać same napisy bo sporo osób takie pasy maluje.

• Like 2

Może jestem naiwny, ale wierzę w ten model i jestem gotów poczekać, ale denerwuje mnie brak jakiś konkretnych informacji, realnych dat... Myślę, że jak w grudniu się mówi, że model będzie w lutym, a w kwietniu jest cisza, to jest to pewien rodzaj braku szacunku do klienta, który za model zapłacił już w grudniu... Rozumiem, że proces projektowania i produkcji trwa, generuje nieprzewidziane problemy, ale wydaję mi się, że Arma jest już na tyle dojrzałą firmą, że potrafi w miarę realnie ocenić na jakim jest etapie i ile może to jeszcze potrwać... 

W dniu 10.04.2025 o 17:27, Xmen napisał:

Napisy na ster kierunku razem z pasami to spore zaskoczenie jak dla mnie.

Expand  

Pomysł na osobne napisy dobry, ale zaskoczenie że ich nie ma? Byłoby, gdyby inni producenci coś takiego oferowali. Jakoś nie kojarzę. Mogę się mylić.

Edytowane przez HKK

W dniu 11.04.2025 o 13:51, HKK napisał:

Pomysł na osobne napisy dobry, ale zaskoczenie że ich nie ma? Byłoby, gdyby inni producenci coś takiego oferowali. Jakoś nie kojarzę. Mogę się mylić.

Expand  

Pierwsze z brzegu.

image.jpeg.916e8f6f4b82e984363f3ac714ee6b86.jpeg

Bardziej chodziło mi o producentów zestawów a nie aftermarketowych kalek. Hobby2000 też w zasadzie producentem zestawów nie jest. Ale widzę, że Dora Wings też daje osobne napisy w swoich Francuzach. Więc ok, szkoda, że AH o tym nie pomyslała.

W dniu 11.04.2025 o 14:27, HKK napisał:

Bardziej chodziło mi o producentów zestawów a nie aftermarketowych kalek. Hobby2000 też w zasadzie producentem zestawów nie jest. Ale widzę, że Dora Wings też daje osobne napisy w swoich Francuzach. Więc ok, szkoda, że AH o tym nie pomyslała.

Expand  

Specjalnie dla kolegi.

Kalkomania z zestawu 72013 z roku 2000 firmy AML który posiadam.

IMG20250411163045.jpg

Edytowane przez Xmen

W dniu 11.04.2025 o 14:34, Xmen napisał:

Kalkomania z zestawu 72013 z roku 2000 firmy AML który posiadam.

Expand  

Uświadomiłeś mi, że też mam ten zestaw gdzies w czeluściach. Nawet go kiedyś zacząłem budować, ale odpuściłem, bo wielce słaby.

Chyba wolę kalki Techmodu z napisami, niż te osobne napisy z AML. Ale się zobaczy.