abtb Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 2 minuty temu, Mitrandir napisał: Ale te maski to popraw bo są kanciaste To do mnie? Nie ma sensu, wyszło w miarę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 14 Listopada 2022 Autor Share Napisano 14 Listopada 2022 @abtbto raczej do mnie ;D Dla mnie może w 2 miejscach musiałem poprawić, ale ogólnie nie powinno wyjść źle, tzn nie gorzej niż przy poprzednich modelach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Godzinę temu, abtb napisał: To do mnie? Nie ma sensu, wyszło w miarę dobrze A jak to u Ciebie to sorry... niech będzie. Myślałem, że to autora warsztatu model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 9 godzin temu, Mitrandir napisał: Ale te maski to popraw bo są kanciaste @Mitrandir - nie bądź taki. „zoom-master” czy inna nitoliczykrupa 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 @Kon_Bar - @Mitrandir zrobił ostatnio kilka ładnych modeli, medali i dyplomów nadostawał, to i w pióra obrósł (wszak Kogut ) i do Zakonu Liczynitów się zapisał. Szkoda - już po człowieku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 42 minuty temu, abtb napisał: @Kon_Bar - @Mitrandir zrobił ostatnio kilka ładnych modeli, medali i dyplomów nadostawał, to i w pióra obrósł (wszak Kogut ) i do Zakonu Liczynitów się zapisał. Szkoda - już po człowieku Wiesz w sumie to Konrad zbiera ode mnie więcej medali i nagród.... Ale ja, przynajmniej mam sumienie czyściutkie (nieużywane ) Przynajmniej się mogę wśród ludzi pokazać, a nie... się zaszyje u siebie Takie na wsi, i siedzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 (edytowane) 47 minut temu, abtb napisał: @Kon_Bar@Mitrandir zrobił ostatnio kilka ładnych modeli, medali i dyplomów nadostawał A dziękuję bardzo za docenienie... U ciebie wszakże to komplement Edytowane 15 Listopada 2022 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 3 minuty temu, Mitrandir napisał: się zaszyje u siebie Takie na wsi, i siedzi... i knuje, i jeszcze kijem w mrowisku gmera I na dokładkę NIC w dziale wiatracznym nie robi i nie pokazuje 3 minuty temu, Mitrandir napisał: A dziękuję bardzo za docenienie. Ależ proszę bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 33 minuty temu, Mitrandir napisał: Wiesz w sumie to Konrad zbiera ode mnie więcej medali i nagród.... Nitoczykrupa i zazdrośnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 3 minuty temu, Kon_Bar napisał: Nitoczykrupa i zazdrośnik A co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 Cholibka, muszę coś dzisiaj zrobić i pokazać bo ludzie zapomną, że to warsztat jest To i przy okazji się zapytam jak wygląda dokładnie odrutowanie w Mi-2, jakieś linki idą z ogona i chyba jakieś są przy podwoziu? I przy okazji, czego używacie do linek? Ja najczęściej używałem nitki z rajstopy rozciągniętej i "przejechanej" palcem z wikolem żeby się nie rozszczepiała. Chciałbym żeby to jednak ładniej wyglądało i się zastanawiałem nad olinowaniem okrętowym tylko nie wiem jaka średnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 2 godziny temu, Vieh_san napisał: To i przy okazji się zapytam To ja przy okazji podpowiem: Zdjęcie poglądowe, żeby było wiadomo co i jak. Linka tylko pokazana profilaktycznie. Docelowo zastąpiona właściwym "materiałem" 2 godziny temu, Vieh_san napisał: I przy okazji, czego używacie do linek? 2 godziny temu, Vieh_san napisał: Chciałbym żeby to jednak ładniej wyglądało Ja pie............lę!, Ileż razy można Normalnie betonoza jak w szkole Proszszę: https://jsc.pl/pl/narzedzia-i-materialy-modelarskie/421-syntetic-thread-diameter-004-mm-length-15-m-1640-yd-k-017.html Ostatni raz wkleiłem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 52 minuty temu, abtb napisał: To ja przy okazji podpowiem: Zdjęcie poglądowe, żeby było wiadomo co i jak. Linka tylko pokazana profilaktycznie. Docelowo zastąpiona właściwym "materiałem" Ja pie............lę!, Ileż razy można Normalnie betonoza jak w szkole Proszszę: https://jsc.pl/pl/narzedzia-i-materialy-modelarskie/421-syntetic-thread-diameter-004-mm-length-15-m-1640-yd-k-017.html Ostatni raz wkleiłem Dziękuję i przyrzekam, że ja się zapytałem ostatni raz A to te linki idące od ogona były w każdym Mi-2? Bo o ile ciężko dostrzec różnorakie linki na zdjęciach, to już te "wejścia" w kadłub powinno być, ale niestety nie widzę ich na zdjęciach LPR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 (edytowane) 48 minut temu, Vieh_san napisał: A to te linki idące od ogona były w każdym Mi-2? Zasadniczo to nie wiem, bo ja zasadniczo bojowe wersje robię. Najczęściej opieram się na zdjęciach lub rysunkach Edytowane 15 Listopada 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Vieh_san napisał: A to te linki idące od ogona były w każdym Mi-2? Oj, na pewno u nas ich nie było (także w wojskowych). Całkiem dobre zbliżenie SP-ZXU Edytowane 15 Listopada 2022 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 29 minut temu, Grzes napisał: Oj, na pewno u nas ich nie było (także w wojskowych). Całkiem dobre zbliżenie SP-ZXU No właśnie na tych moich starszych zdjęciach też nie widziałem, ale wolałem się upewnić. Tymczasem nie ma spektakularnej zmiany bo pomalowałem go białym kolorem na białym podkładzie jutro jak dobrze pójdzie to będę maskował pasy pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 1 minutę temu, Vieh_san napisał: wolałem się upewnić Ale żeby nie było na mnie - expertem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 18 minut temu, Grzes napisał: Ale żeby nie było na mnie - expertem nie jestem Wystarczyło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) Te linki na śmigłowcu to są anteny. Na różnych egzemplażach są różne radiostacje, więc często i różne anteny. Zawsze występuje antena radiokompasu, to ta w kształcie litry V pod kadłubem w tylnej części. Resztę trzeba robić ze zdjęć. Edytowane 16 Listopada 2022 przez Leta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 W Mi-8 napewno widziałem anteny idące od stateczników...w Mi-2 nie kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 Trochę z innej beczki teraz. Doszedł do mnie model na który polowałem prawie rok i w końcu mi się udało go dorwać. Jeszcze dojdą do niego obowiązkowo blachy, no ale jest! Oczywiście, spokojnie, nie porzucę dla niego czajniczka. Jeszcze dziś może uda mi się pomalować pomarańczowe pasy i wrzucę tutaj wynik tego działania. Będę się musiał do nich jeszcze bardziej przyłożyć, bo przez zakończenie kadłuba z tyłu trochę to chyba będzie przypominało malowanie na czerwono burty okrętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 7 minut temu, Vieh_san napisał: Doszedł do mnie model na który polowałem prawie rok i w końcu mi się udało go dorwać A pochwal się skąd i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 7 minut temu, Grzes napisał: A pochwal się skąd i za ile? Oczywiście, udało mi się go akurat wyhaczyć na mojehobby przypadkiem jak już enty raz przeglądałem ich sklep, 60zł mnie ta przyjemność kosztowała. W ogóle wg. scalemates to od 2021r ma wychodzić w nowym pudełku, więc może zwiększy się dostępność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Listopada 2022 Autor Share Napisano 17 Listopada 2022 No i może dzień już jest następny, ale wrzucam. Ciężko było to dobrze zamaskować i prosto, ale myślę, że jest spoko. Również Hataka mi dała popalić, bo to był pierwszy raz jak malowałem ich wodorozcieńczalnym akrylem nr 2008. Wielki stres był przy odklejaniu, ale dobrze oceniam wynik tej operacji. Nie obejdzie się bez jakieś podmalówki tu i ówdzie, ale na to byłem przygotowany i było to ryzyko wpisane w zabieg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 11 godzin temu, Vieh_san napisał: ale jest! Ratownik -masochista? Chyba całkiem wesoła ta twoja karetka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi