Maxy Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Myslę że Answer dokladnie wie ile wypuscił na rynek pudelek Dromadera Early days i RWPG. Może bez problemu dorobić te wydechy zywiczne i dac je do sklepów by dostarczyli je tym co to kupili. ... Marzenie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Zanabyłem dziś mojego Dromadera w krakowskim muzeum przy okazji wystawy modelarskiej, drukowany kolektor był już w pudełku, były też dostępne nadwyżkowe na wypadek jak bym wcześniej kupił bez czy cuś... Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikS Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada (edytowane) 45 minut temu, wuwumaster napisał: Zanabyłem dziś mojego Dromadera w krakowskim muzeum przy okazji wystawy modelarskiej, drukowany kolektor był już w pudełku, były też dostępne nadwyżkowe na wypadek jak bym wcześniej kupił bez czy cuś... Pozdr ww Świetna wiadomość, ale jeszcze lepiej byłoby gdyby producent w jakikolwiek sposób odniósł się do problemu, który zgłaszali klienci. Co teraz ? kupować, bo ktoś dostał ten kolektor, czy nie kupować, bo ktoś inny nie dostał ? Producent milczy.... Edytowane 23 Listopada przez DominikS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 2 godziny temu, DominikS napisał: Co teraz ? Poczekać na lepszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada W 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 7 godzin temu, MarCorp napisał: Poczekać na lepszy model. No, zapewne już się producenci w kolejce przepychają kto jeszcze będzie robił Dromadery... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 7 godzin temu, MarCorp napisał: Poczekać na lepszy model. Marku, a to jest rada żartem, czy rada na poważnie? Przy czym - mówimy o skali 1/72. Ze dwa - trzy lata mogę poczekać. Ale chciałbym się doczekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada W dniu 14.11.2025 o 08:38, Jostein napisał: Model Dromadera ma jeden feler - brak kolektora spalin. Co ciekawe, zaprezentowany na kanale Youtube "un-boxing" pokazuje obecność rzeczonego kolektora w formie części żywicznej. W moim zestawie nie ma ani plastykowego (części C11 i C12), ani żywicznego. Napisałem do producenta. Oto odpowiedź: "Witam, tego elementu nie było w zestawie, zrobiliśmy go dodatkowo, będzei dostępny do odbioru na konkursach modelarskich w tym i przyszłym roku." Kwestię niekompletności zestawu pominęli milczeniem. No niestety, na konkursy się nie wybieram, z uwagi na sporą odległość nie da się ich pogodzić z pracą. A skoro producent wypuścił na rynek produkt wybrakowany, powinien jednak te braki uzupełnić? Ja po prostu zareklamowałem ten brak w sklepie (MARTOLA) i dosłali przez sklep. I o co tyle piany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 33 minuty temu, Wojtek59 napisał: Ja po prostu zareklamowałem ten brak w sklepie (MARTOLA) i dosłali przez sklep. Dokładnie o tym pisałem na poprzedniej stronie. 33 minuty temu, Wojtek59 napisał: I o co tyle piany ? Sport narodowy... Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duders Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Ja kupiłem ok. miesiąca temu w mojehobby i model był kompletny z drukowanym kolektorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Czwartek o 08:17 Share Napisano Czwartek o 08:17 Pojawiło się zdjęcie sklejonego Dromadera i potwierdziło moje obawy odnośnie podziału technologicznego modelu gdy ten był prezentowany jeszcze w zapowiedziach na ramkach. Ster kierunku będzie wymagał szczególnej uwagi w miejscu widocznym na zdjęciu ze względu na charakterystyczne poszycie z przetłoczeniami. Aby zamaskować tą szczelinę to chyba jedynie płynna szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano Czwartek o 13:19 Share Napisano Czwartek o 13:19 5 godzin temu, Artek82 napisał: To cudo ma drzwi z prawej strony dla mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Czwartek o 13:49 Share Napisano Czwartek o 13:49 28 minut temu, MarCorp napisał: To cudo ma drzwi z prawej strony dla mechanika? To element składowy kabiny, łosz go tak uwydatnił chyba. Drzwi są z drugiej strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi