Skocz do zawartości

Answer - zapowiedzi i recenzje

kopernik

Rekomendowane odpowiedzi

Myslę że Answer dokladnie wie ile wypuscił na rynek pudelek Dromadera  Early days i RWPG.  Może bez problemu dorobić te wydechy zywiczne i dac je do sklepów by dostarczyli je tym co to  kupili. ... Marzenie...  

• Like 2

Zanabyłem dziś mojego Dromadera w krakowskim muzeum przy okazji wystawy modelarskiej, drukowany kolektor był już w pudełku, były też dostępne nadwyżkowe na wypadek jak bym wcześniej kupił bez czy cuś...

Pozdr ww 

• Like 1

45 minut temu, wuwumaster napisał:

Zanabyłem dziś mojego Dromadera w krakowskim muzeum przy okazji wystawy modelarskiej, drukowany kolektor był już w pudełku, były też dostępne nadwyżkowe na wypadek jak bym wcześniej kupił bez czy cuś...

Pozdr ww 

Świetna wiadomość, ale jeszcze lepiej byłoby gdyby producent w jakikolwiek sposób odniósł się do problemu, który zgłaszali klienci. Co teraz ? kupować, bo ktoś dostał ten kolektor, czy nie kupować, bo ktoś inny nie dostał ? Producent milczy....

Edytowane przez DominikS
  • Haha 1

7 godzin temu, MarCorp napisał:

Poczekać na lepszy model.

No, zapewne już się producenci w kolejce przepychają kto jeszcze będzie robił Dromadery...

• Haha 2

7 godzin temu, MarCorp napisał:

Poczekać na lepszy model.

Marku,

a to jest rada żartem, czy rada na poważnie? Przy czym - mówimy o skali 1/72. Ze dwa - trzy lata mogę poczekać. Ale chciałbym się doczekać 😉

• Like 1

W dniu 14.11.2025 o 08:38, Jostein napisał:

Model Dromadera ma jeden feler - brak kolektora spalin. Co ciekawe, zaprezentowany na kanale Youtube "un-boxing" pokazuje obecność rzeczonego kolektora w formie części  żywicznej. W moim zestawie nie ma ani plastykowego (części C11 i C12), ani żywicznego. Napisałem do producenta.
Oto odpowiedź:

"Witam, tego elementu nie było w zestawie, zrobiliśmy go dodatkowo, 
będzei dostępny do odbioru na konkursach modelarskich w tym i przyszłym 
roku."

Kwestię niekompletności zestawu pominęli milczeniem.
No niestety, na konkursy się nie wybieram, z uwagi na sporą odległość nie da się ich pogodzić z pracą.
A skoro producent wypuścił na rynek produkt wybrakowany, powinien jednak te braki uzupełnić?

Ja  po prostu zareklamowałem ten brak w sklepie (MARTOLA) i dosłali przez sklep. 

I o co tyle piany ?

33 minuty temu, Wojtek59 napisał:

Ja  po prostu zareklamowałem ten brak w sklepie (MARTOLA) i dosłali przez sklep. 

Dokładnie o tym pisałem na poprzedniej stronie.

33 minuty temu, Wojtek59 napisał:

I o co tyle piany ?

Sport narodowy... Niestety

• 3 weeks later...

Pojawiło się zdjęcie sklejonego Dromadera i potwierdziło moje obawy odnośnie podziału technologicznego modelu gdy ten był prezentowany jeszcze w zapowiedziach na ramkach. Ster kierunku będzie wymagał szczególnej uwagi w miejscu widocznym na zdjęciu ze względu na charakterystyczne poszycie z przetłoczeniami. Aby zamaskować tą szczelinę to chyba jedynie płynna szpachla :hmmm:

cd3d614d4dad898cb79002665400.jpg.cb4fe2aafe6a36f5b481e35f0dacfc85.jpg

28 minut temu, MarCorp napisał:

To cudo ma drzwi z prawej strony dla mechanika?

To element składowy kabiny, łosz go tak uwydatnił chyba. Drzwi są z drugiej strony

• Thanks 1