Przemek Przybulewski Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 (edytowane) Zainspirowany pewnym tematem/zdjęciem, powoli zacznę sobie w międzyczasie który jest tak brzydki i nieproporcjonalny, że ciężko przejść obok obojętnie. Zacząłem od kół - nie ma tu chyba zamienników, przynajmniej ja nie znalazłem, postanowiłem sobie je wydziergać: Przymiarka z felgami pokazała że jednak coś trzeba poprawić: Jak wyjdą te, to zrobie jeszcze sobie ugięte a co mi tam. No i dłubanie zacząć czas - widać piękne jamy skurczowe Edytowane 19 Października 2022 przez Przemek Przybulewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 10 minut temu, bulik58 napisał: Moze Przemku zamiast trzymac nas w niepewnosci lub jak w ,, Milionerach ,, wykonywac telefon do przyjaciela powiedz co za dziwak tym razem wjechal na hale montazowa? A napisy na boku opony beda ? Jak znajde jakies sensowne zdjecie tych kół to dorobie napisy A trzymać w niepewności lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Czuję coś zachodniego, rosyjskie już było poprzednim razem -bulik - nie bij przetłumacz!!!! 7 godzin temu, bulik58 napisał: Jestes tego pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Patrząc po kole to pojazd made im cccp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 działaj, działaj - będę zaglądał.... chociaż trochę szkoda że nie na gąskach bo liczyłem na jakiegoś prawdziwego dziwaka w stylu BTM-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Na razie jedno koło widać więc może jakiś półgąsienicowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Października 2022 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2022 Kraz 214b? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 35 minut temu, Greif napisał: Kraz 214b? Eee to by było za łatwe , ale faktem jest że będzie to pojazd radziecki kształt bieżnika wygląda identycznie jak w oponach do Urala ( na moim biurku stoi kompletne podwozie do Urala 375D i patrzę właśnie na ten bieżnik) kolejną sprawą jest wielkość tych kół nie ma żadnego odnośnika , i ta trójkątna część nie kojarzy mi się dokładnie z niczym , jakiś pojazd pancerny?????? Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Października 2022 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2022 felga sugeruje Kraza, natomiast ten element drugi naczepę do przewozu SA2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 Niestety nikt nie trafił - ale nic się nie stało Rozwiązanie jest proste - to MAZ-537 z "naczepo" i te kółka to właśnie do naczepy. To jeden z pierwszych moich modeli od Trumpka - przeleżał dobrych parę jak nie paręnaście lat. Znalazłem co to za koła - oznaczenie Ya-190, ale ni chu chu nie mogę znaleźć takiego widoku, żeby było widać napisy. Mam tylko rozmiar i strzałkę kierunkową. Wydrukowałem poprawione wersje - pełne i ugięte Nawet felga pasuje . I składani ciąg dalszy - gęsia szyja - niestety jest sporo szpachlowania i szlifowania - niby ślady po wypychaczach ukryte ale zawsze jednak gdzieś coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Października 2022 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2022 a widzisz, kólka nam tu z naczepy serwuje dla zmyłki a gadolim o ciężarówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 Godzinę temu, Greif napisał: a widzisz, kólka nam tu z naczepy serwuje dla zmyłki a gadolim o ciężarówce Hehe, taktyczna zmyłka A o to zdjecie mi chodziło: I zastanawiam sie co na pakę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Października 2022 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2022 Fuuuujjj ten maszkaron... Koparka by była fajna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 (edytowane) ale będzie wielki bydlaczek..... 34 minuty temu, Przemek Przybulewski napisał: I zastanawiam sie co na pakę jak szaleć to szaleć ---> dawaj lotnika albo kopaczkę : Edytowane 19 Października 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Października 2022 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2022 głosuje na An2, fajny temat xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 2 godziny temu, Przemek Przybulewski napisał: Znalazłem co to za koła - oznaczenie Ya-190, ale ni chu chu nie mogę znaleźć takiego widoku, żeby było widać napisy. Mam tylko rozmiar i strzałkę kierunkową. Może to pomoże , trochę zdjęć oryginalnych opon , można zobaczyć napisy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 I zdjęcia współczesnego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Rób naszego: MAZA-a z armatą 2S7 Piwonia na naczepie: https://forum.odkrywca.pl/topic/712284-maz-537g-w-lwpwp/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Od dawna mam chrapkę na tego Maza, tylko bez naczepy. Będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Grubo:) ja bym kupił piona i go postawił na naczepie pięknie by to wyglądało. Ewa jakiś Ruski model z zetkami który jest holowany w celu przebadania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Października 2022 Autor Share Napisano 20 Października 2022 Dziękuje wszystkim za informacje - zdjęcie inspirujące wrzuciłem tak, tylko na potrzeby dyskusji, raczej nie będę robił tego konkretnego egzemplarza, ale fajnie po prostu wyglądało. Ten MAZ którego ja mam to wersja średnia/środkowa czy jak ją tam zwał - tak czy siak brzydka jak cholera. Zapowiada się jednak kawał bydlaka bo sama naczepa wstępnie złożona ma około 45cm - jeśli doliczymy najazdy to będzie z 50cm Jeśli chodzi o opony, to dzieki za fotki, nie wiem czy będę przerabiał te moje, bo głównie chodziło mi o to, żeby nie montować gumiaków. Koła do ciągnika mam, patrzę że nawet więcej niź jeden zestaw a do naczepy nie było. Dlatego tylko samą oponę projktowałem, felgi wykorzystam zestawowe. Na pakę chciałbym wykorzystać coś ze swoich zapasów - ostatnio budżet modelarski napięty jak plandeka na żuku i jeśli nie muszę to wolałbym nic nie kupować. Z dostępnych opcji to myślałem o 2A3 Kondensator - byłaby moc A mam tak: 2A3 Kondensator 2P 406 mm Self-propelled Howitzer 1S91 SURN Kub Radar 2S1 Self-propelled Howitzer 1K17 Szhatie 2S19 152 mm Self-propelled Howitzer Soviet 2S3 152 mm Self-propelled Howitzer Early Version 2S35 Koalitsiya-SV Russian 152 mm self-propelled howitzer 9K37M1 BUK Air defense missile system 96K6 PANTSIR-S1 Typhoon K (with cab & cabin interior) SA-8 Gecko 9K79 Tochka (SS-21 Scarab) IRBM SS-23 Spider Tactical Ballistic Missile T-55A Russian Medium Tank T-64B MOD 1984 T-90 w/TBS-86 Tank Dozer TOS-1A Multiple Rocket Launcher ZSU-23-4 Shilka Self-Propelled Anti-Aircraft Gun ZSU-57-2 Soviet SPAAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Jeszcze 3 inne fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Na lipka głosuję! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 To nie lipek tylko Shrek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 12 minut temu, Krzysiek12 napisał: Na lipka głosuję! Kolega nie miał rosyjskiego w podstawówce widać... Czytając fonetycznie to "Szriek"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi