RH Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Ładny, choć to nie moje klimaty. Zawsze mnie dziwiło jak takie "zabawki" jak ten fiat lub gladiator odnajdywały się w tamtej wojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) 55 minut temu, giberes napisał: Zawsze mnie dziwiło jak takie "zabawki" jak ten fiat lub gladiator odnajdywały się w tamtej wojnie. Zdobycznego CR.42 Anglicy określili "aerobatic gem", więc jeśli miał taką zwrotność jak nasze jedenastki, to przy dobrym pilocie mógł napsuć krwi przeciwnikowi... Edytowane 3 Grudnia 2022 przez Helmut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Włoski klasyk. Jak się ten ICM lepił? 9 minut temu, Helmut napisał: Zdobycznego CR.42 Anglicy określili "aerobatic gem", więc jeśli miał taką zwrotność jak nasze jedenastki, to przy dobrym pilocie mógł napsuć krwi przeciwnikowi... Tylko pod warunkiem, że przeciwnik był źle wyszkolonym albo głupim pilotem i na nowoczesnym myśliwcu wchodził w walkę w poziomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Bardzo ładny Fiacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 3 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2022 4 godziny temu, HK1885 napisał: Włoski klasyk. Jak się ten ICM lepił? Tylko pod warunkiem, że przeciwnik był źle wyszkolonym albo głupim pilotem i na nowoczesnym myśliwcu wchodził w walkę w poziomie... Bez problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Świetny, mój będzie Madziar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Bardzo ładne wyszedł A co do Cr 32 czy 42, to warto pamiętać że początki walk w Afryce, gdzie po drugiej stronie były Gladiatory, nawet nazywano wojna dwupłatow w trakcie II wś. P.s. a skala nie aby 1:48? Coś za dużo tych "42" w tytule Edytowane 12 Grudnia 2022 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Nie będę oryginalny: dla mnie, bomba! W kwestii kamo: łaty odtwarzane czy radosna twórczość? Jeśli odtwarzane to padam na twarz za cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) Podoba się. Sam się zastanawiam, czy nie wyjść ze szmatopłatów właśnie w kierunku dwupłatów drugowojennych. P.S. Jeśli to ICM, to skala 1/32 chyba? Edytowane 4 Grudnia 2022 przez Wachmistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 5 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2022 W dniu 4.12.2022 o 06:47, Wachmistrz napisał: Podoba się. Sam się zastanawiam, czy nie wyjść ze szmatopłatów właśnie w kierunku dwupłatów drugowojennych. P.S. Jeśli to ICM, to skala 1/32 chyba? Zgadza się .A od szmatopłatów to wiele się nie różni ,też dwupłat i tez częściowo kryty płótnem ,no może silnik bardziej poważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 5 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2022 W dniu 3.12.2022 o 19:21, wuwumaster napisał: Bardzo ładne wyszedł A co do Cr 32 czy 42, to warto pamiętać że początki walk w Afryce, gdzie po drugiej stronie były Gladiatory, nawet nazywano wojna dwupłatow w trakcie II wś. A wspominając Cr 32 to też go kiedyś "popełniłem" z żywicy 1:32 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Bardzo ładne oba Fiaciki, fajne malowania, ja Cr-32 mam już na półce, Cr-42 czeka na swoją kolej. Tradycyjnie już w moim przypadku będzie w malowaniu węgierskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi